Иде ми да си хвърля въдиците...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Иде ми да си хвърля въдиците...

Мнение от Herodot »

--- написа:..Организираите се...
A бе, замисляли ли сте дали да не си спретнем една конфедерация на независимите РИБАРИ в България (КНРБ)? Организация, която по подобие на дуга такава у нас (КНСБ) да защитава интересите на редовите членове-риболовци, със свои СИЛОВИ структури, изпълнителен орган и т. н. То е видно, че сега действащите наследници на бившия БЛРС (Българския Ловно-Рибарски Съюз) и досега се карат и не могат да рзделят "баницата, оставена в наследство и затова сега е тая мътилка със водоемите, които се стопанисват от "Държавата" и водоемите, които се дадоха на разни измислени концесионери-мутри, които изградиха куксозни кимплекси по бреговете им или дори по средата на водоемите, и в последствие обявиха нашего брата простосмъртния колега риболовец за "персона нон грата" в частните им вече владения. Пример: язовир "Дяково" край Дупница, частно владение в 80% на разстреляния неотдавна Пламен Петрунов-Гипса, а сега- на небезизвестния Джоко, командващ бизнеса с череши в Кюстендилския край под крилото на братя Галеви.. И много други примери още, които и вие може да посочите... Та,...Не е нужно само да си дрънкаме и да си чешем езиците, а да се направи нещо реално, щото е видно, че от ИАРА като наследник на бившата тоталитарна организация, ще си я кара по същия начин... "Нов бардак със стари к...и не се прави!" е казал народа, и си е прав. Ако се направи такава независима структура, паралелна на сега установената държавна, ще се породи така необходимата конкуренция, която ще следи за незаконните сделки с водоемите в страната и ще им дава публичност и прозрачност- все неща, от които се страхува сенестия бизнес.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

kesh написа:...... айсе циганите гладни, ама тоя какво ще спечели като .... :x
И какво ? Циганите гладни и да тарашат ??! Айде айде ! Звънкай да ги ловят и да си плащат актовете и те ! Тия са по-зли от кормораните бе ! Айде да си ловат багажа и у Испания !
Bachev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bachev »

Тва сме българите за съжаление :x
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

sandista написа:
kesh написа:...... айсе циганите гладни, ама тоя какво ще спечели като .... :x
И какво ? Циганите гладни и да тарашат ??! Айде айде ! Звънкай да ги ловят и да си плащат актовете и те ! Тия са по-зли от кормораните бе ! Айде да си ловат багажа и у Испания !
Какво лошо са ти направили испанците бре :D .
А че циганите са гладни ,си е верно.
Няма да се оправим ,докато не почнем да взимаме по 1000 ЕВРО.
kakapoli
новобранец
новобранец

Мнение от kakapoli »

D.Kodoshev написа:Преди няколко дни на 9км на Марица един пенсионер от Пазарджик с бял бус VW transporter с номер ПЗ 0934, прибираше щуклета около 0,400-0,500гр.
На въпроса защо не ги пуска, той отговори, че бил от старата генерация и каквото хванел - прибира. :shock: Направо онемях, -" всички си ги взимали защо пък той да ги пуска" и "като искаш по-големи иди в магазина". Но наглоста на пенсионера не спира до тук - освен,че ги прибира, НАГЛЕЦА ги беше наредил до пътя да се виждат от всички които минават - т. е. вижте ме как съм ги разбил и колко велик рибар съм.
Колега, това е масова практика за съжаление - никога няма да се оправим докато не променим начина си на мислене. Знам, че нищо няма да променя като пиша всичко това, но.............реших да споделя.
Това лято станах всидетелка на същото нещо.Ловим си с мъжа рибки на едно блато и изведнъж две коли народ пристигат(викане ,крясъци ,пълни идиоти)извадиха една кофа с малки таранчици ,ама много малки сигурно по 5 см и като почнаха да хвърлят ония тапи ,над двайсет тапи .....изроди,през главите ни .......и познайте какво започнаха да ловят малки щуклета не по големи от 25 максимум 30см Като коментарите бяха цитирам "мале много са добри ,глей кви щуки ",на това му викат щука.....
Мъжът ми не издържа и им каза естествено ,че са много малки защо не ги пускат и отговора беше "каквото си хване си прибираме ,нищо не връщаме ,не са малки добри са "
Другото нещо ,което видях и останах възмутена беше в едни магазин в Козлодуй ,където видях да продават за щука малки щуклета ,ама наистина много малки нямаха сигурно 15 см и бяха много между 40-50 бр ...........................
Няма смисъл от повече коментари.............. :(
maniogada
новобранец
новобранец

Мнение от maniogada »

Еееее , на скоро научих за този язовир и се канех да го посетя ама неисе.Само бой е..н и сръбска музика ги оправя мангалите мръсни.
Аватар
stoil kolev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoil kolev »

Herodot написа:
--- написа:..Организираите се...
A бе, замисляли ли сте дали да не си спретнем една конфедерация на независимите РИБАРИ в България (КНРБ)? Организация, която по подобие на дуга такава у нас (КНСБ) да защитава интересите на редовите членове-риболовци, със свои СИЛОВИ структури, изпълнителен орган и т. н. То е видно, че сега действащите наследници на бившия БЛРС (Българския Ловно-Рибарски Съюз) и досега се карат и не могат да рзделят "баницата, оставена в наследство и затова сега е тая мътилка със водоемите, които се стопанисват от "Държавата" и водоемите, които се дадоха на разни измислени концесионери-мутри, които изградиха куксозни кимплекси по бреговете им или дори по средата на водоемите, и в последствие обявиха нашего брата простосмъртния колега риболовец за "персона нон грата" в частните им вече владения. Пример: язовир "Дяково" край Дупница, частно владение в 80% на разстреляния неотдавна Пламен Петрунов-Гипса, а сега- на небезизвестния Джоко, командващ бизнеса с череши в Кюстендилския край под крилото на братя Галеви.. И много други примери още, които и вие може да посочите... Та,...Не е нужно само да си дрънкаме и да си чешем езиците, а да се направи нещо реално, щото е видно, че от ИАРА като наследник на бившата тоталитарна организация, ще си я кара по същия начин... "Нов бардак със стари к...и не се прави!" е казал народа, и си е прав. Ако се направи такава независима структура, паралелна на сега установената държавна, ще се породи така необходимата конкуренция, която ще следи за незаконните сделки с водоемите в страната и ще им дава публичност и прозрачност- все неща, от които се страхува сенестия бизнес.
ами аз съм за ама 10000000000000 за това.и не само има и за други неща ама айде че някои ще зареват пак :wink:
Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”