Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Избор на болонезе.
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Избор на болонезе.
Тази втората за 12 евро ли е?fn1p написа:Ами гледах тука разни болонезета с тази дължина и затова.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=132
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=430

-
- научил се да хвърля
Оппа.Много се извинявам за 2-те мнения просто не видях добре и избързах.Съжалявам.

Приятелю , без да се обиждаш , но май ти е раничко още за болонезе. Ако ще ловиш шарани повярвай ми , че няма да ти е много лесно с болонезето. А за New Huntara при първото по-сериозно напъване и ще си го спраскал. За риболов с такава въдица се иска и малко повече опит. И задължително кеп най-малко 3м. Според мен си вземи една шаранска въдица да ти е мирна главата.
Поздрави.
Поздрави.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
Несе обиждам но най-вероятно имаш повече опит но се пак знам как се обират дърпанията ,знам как се работи с авансаVidrax написа:Приятелю , без да се обиждаш , но май ти е раничко още за болонезе. Ако ще ловиш шарани повярвай ми , че няма да ти е много лесно с болонезето. А за New Huntara при първото по-сериозно напъване и ще си го спраскал. За риболов с такава въдица се иска и малко повече опит. И задължително кеп най-малко 3м. Според мен си вземи една шаранска въдица да ти е мирна главата.
Поздрави.
знам как се работи с кеп,имах директен телескоп 5 метра хващал съм риба с него но го продадох защото нестава за подвижна плувка.
Смисьл такъв,че имал съм финна въдица и знам как се работи с нея.Можеби незнам колкото теб но се пак това неми е основният
начин за риболов основният ми начин за риболов е спининга.Та сега изясни ли ти се зашо съм пуснал тази тема.Защото ако си
избирах спининг въдица нямаше да пусна тема а щях да ида и да си купя.Разбра ли за какво иде реч.

-
- научил се да хвърля
.......знам как се работи с кеп,имах директен телескоп 5 метра хващал съм риба с него но го продадох защото нестава за подвижна плувка.
Това обяснява всичко!

Това обяснява всичко!

Благодаря че ме посъветва кое болонезе да избера.sht написа:.......знам как се работи с кеп,имах директен телескоп 5 метра хващал съм риба с него но го продадох защото нестава за подвижна плувка.
Това обяснява всичко!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- научил се да хвърля
Vidrax написа:Приятелю , без да се обиждаш , но май ти е раничко още за болонезе. Ако ще ловиш шарани повярвай ми , че няма да ти е много лесно с болонезето. А за New Huntara при първото по-сериозно напъване и ще си го спраскал. За риболов с такава въдица се иска и малко повече опит. И задължително кеп най-малко 3м. Според мен си вземи една шаранска въдица да ти е мирна главата.
Поздрави.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Малкия,лови си щуките,те поне не изискват никакви кой знае какви познания за риболов и тактика,раничко ти е да четеш дебелите книги.По-скоро прекарай повече време в четене на форума преди да задаваш тези наивни въпросчета,само съвет.Аз се чудя как да не ловя на подвижно а ти голям майстор си на подвижните монтажи,я сподели някой,да научим нещо от теб.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Колега, гледам пишеш за подвижни плувки, за шаранчета... Спред мен болонезата (говоря за типичната болонеза 5,6,7м) е ненужна за теб.
Избери си една пръчка с 4м., максимум 5м. дължина. Огледай се за карп-мачове, за телемач с по-сериозна акция или виж телескопичните прътове наподобяващи боло. Една пръчка с такава дължина и малко по-сериозна акция
(като не се доверявай напълно на посочените грамажи от производителя) би ти вършела работа за риболов на плувка на затворен водоем и на река, като почнеш от кленчета и стигнеш до шаран с по-скромни размери. Бих ти препоръчал да събереш още някой лев и да си купиш едно стегнато карбонче било то телескопично или триколенно. От личен опит ти го казвам, вече 5-та година ползвам един телемач на Триана 4м. с малко по-сериозна акция и съм ловил от костур на подвижна плувка на 8м. дълбочина, през монтаж на фидер и то на река, до шаранчета към 2кг. на плувка също на река. Харесай си едно такова пръчле и като половиш година-две прецени дали имаш нужда от боло, а и ще знаеш после точно какво търсиш
Избери си една пръчка с 4м., максимум 5м. дължина. Огледай се за карп-мачове, за телемач с по-сериозна акция или виж телескопичните прътове наподобяващи боло. Една пръчка с такава дължина и малко по-сериозна акция
(като не се доверявай напълно на посочените грамажи от производителя) би ти вършела работа за риболов на плувка на затворен водоем и на река, като почнеш от кленчета и стигнеш до шаран с по-скромни размери. Бих ти препоръчал да събереш още някой лев и да си купиш едно стегнато карбонче било то телескопично или триколенно. От личен опит ти го казвам, вече 5-та година ползвам един телемач на Триана 4м. с малко по-сериозна акция и съм ловил от костур на подвижна плувка на 8м. дълбочина, през монтаж на фидер и то на река, до шаранчета към 2кг. на плувка също на река. Харесай си едно такова пръчле и като половиш година-две прецени дали имаш нужда от боло, а и ще знаеш после точно какво търсиш
Чичка,ще се вслушам в съветите и няма да си купувам болонезе.А колкото до монтажите от долу нагоре кука,повод,възел,олова,плувка,стопер на кратко.butnik написа:Малкия,лови си щуките,те поне не изискват никакви кой знае какви познания за риболов и тактика,раничко ти е да четеш дебелите книги.По-скоро прекарай повече време в четене на форума преди да задаваш тези наивни въпросчета,само съвет.Аз се чудя как да не ловя на подвижно а ти голям майстор си на подвижните монтажи,я сподели някой,да научим нещо от теб.

Бладаря така и ще направя.Благодаря за съветите,Това е най-добият съвет който съм получил за което пак ти благодаря.marto 85 написа:Колега, гледам пишеш за подвижни плувки, за шаранчета... Спред мен болонезата (говоря за типичната болонеза 5,6,7м) е ненужна за теб.
Поздрави и наслука.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не чичка-дядо съм ти,а как ги слагаш /нареждаш/професорче,че не знаем да ловим с подвижно.Биберон използваш ли.fn1p написа:Чичка,ще се вслушам в съветите и няма да си купувам болонезе.А колкото до монтажите от долу нагоре кука,повод,възел,олова,плувка,стопер на кратко.butnik написа:Малкия,лови си щуките,те поне не изискват никакви кой знае какви познания за риболов и тактика,раничко ти е да четеш дебелите книги.По-скоро прекарай повече време в четене на форума преди да задаваш тези наивни въпросчета,само съвет.Аз се чудя как да не ловя на подвижно а ти голям майстор си на подвижните монтажи,я сподели някой,да научим нещо от теб.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
На всички се извинявам за спама- има нова звезда във форума!
- emo vasilev
- сериозен играч
Кой каквото разбрал , разбрал !
Ключ !
Ключ !