Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

ИСТОРИЯТА ЗА ЯЗОВИРА АНТОН ИВАНОВ
Модератор: sapuna
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тия приказки за големите сомове съм ги чувал не един път за много язовири (и микроязовири) и винаги по един и същи начин са звучали. Естествено е, че това са пълни глупости, въпреки че един 50-60 кг сом под водата изглежда значително по-голям заради пречуването. Освен това на тия дълбочини е пълен мрак и представете си на половин метър пред вас да се изскочи едно "чекмедже" - нормално е да се уплашите.
За толстолобите на Въча съм склонен да вярвам, че има големи екземпляри, защото не знам да има друг такъв язовир, с толкова активен цъфтеж на планктона и то всяко лято. А това е идеалната храна за добичетата. Но чак пък 200 кг не ми се вярва. По-скоро това е оценка на око. За риби по 40-60 кг е напълно вероятно, защото и по Дунав ги има.
За толстолобите на Въча съм склонен да вярвам, че има големи екземпляри, защото не знам да има друг такъв язовир, с толкова активен цъфтеж на планктона и то всяко лято. А това е идеалната храна за добичетата. Но чак пък 200 кг не ми се вярва. По-скоро това е оценка на око. За риби по 40-60 кг е напълно вероятно, защото и по Дунав ги има.
От Въча по-хубав няма.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Тва братче е неква софтуеърна грешка бе човекR3V3RS3 написа:големите рибари затова радиолокатори на немски иследователи са засичали големи риби (13 - 20метра дълвина) до дъното на язовира

на последното Тармъчене извадих толкова риба колкото ти не си хващал през целия си съзнателен и несъзнателен живот.А за риби от по над 80 кг може да ти прата някоя снимчица да се по облещиш и ти.Но нека те оставя с мечтите ти за по едри чаушани и амджурки да ти кълват били те и с по малко от 200 люспи. Приятен риболов.
ГОЛ ШАРАН ...
- st_piskov
- ще става разбирач
дълго мислих дали да напиша тези редове!първо искам да попитам колегата Николай Англелов,знае ли годината на построяване на язовира,и колко килограма качва на година толстолоба,при положение че до 1997г. е имало към 60 активни садки в който се е отглеждало риба-шаран,сом,бял амър,толстолоб и т.н.!2-по пътя за язовира има едно градче-Кричим се казва!всяка неделя там има пазар,на който и mejdy дръгото се продава и доста толстолоб,хванат с мрежи и незнам си какви други бракониерски методи от този язовир!ако не ме лъже паметта,мисля че беше септември месец миналата година имаше 2 екземпляра-единият 126,а другият 114 килограма!за толстолоб говория!та мисълта ми беше ,всяка седмица се продава огромно количество толстолоб,като има и единични екземпляри с доста добри размери!пазара е в неделя,ако имаш път натам се отбий!нямам за цел да се заяждам с някой,просто ме дразнят мненията по темата на някои колеги,които съм сигърен,че не са виждали язовира дори и на снимка,а са доста заядливи с мненията на други!
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Риболовец с главно "Р" си!!!Спор няма!Дано в съзнателния и в несъзнателния си живот се наядеш на риба, уловена с бракониерските ти методи!!!MarviN написа:на последното Тармъчене извадих толкова риба колкото ти не си хващал през целия си съзнателен и несъзнателен живот.А за риби от по над 80 кг може да ти прата някоя снимчица да се по облещиш и ти.Но нека те оставя с мечтите ти за по едри чаушани и амджурки да ти кълват били те и с по малко от 200 люспи. Приятен риболов.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега st_piskov,годината на завиряване я знам,нищо че тогава не съм бил роден.Ти знаеш ли я?Кажи я на всички!Знаеш ли колко наддава толстолоба на година?Кажи на всички!Нека си направим прости сметки за рибите "гиганти".Затова и писах по-горе.Дразнят те мнения на колеги(в това число се смятам и аз)?Нормално,а и сигурно всички се дразним от мненията на другите,особено когато са в противоречие на нашите.Аз язовира съм го виждал и съм прекарал доста време там.Корените ми са от едно от близките села.Така че да не си мерим на кой му е по-дълъг...престоя там
И още нещо - уроци по география не ми трабват,ходех на училище.А за садките - нещо интересно да знаеш?Дали случайно зарибяването със сом стана,когато преди 15-тина години не се изпусна риба от садките?Но ти сигурно знаеш...
п.п.Не се заяждам,просто последвах поста ти.

п.п.Не се заяждам,просто последвах поста ти.
- barutchiata ©
- Администратор
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор