Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Аз ли не съм добре!?
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Re: Аз ли не съм добре!?
Всеки уважаващ себе си човек трябва да пише правилно и грамотно.Поне най-елементарните неща-главна буква,запетая и др.Тъй мисля аз,който не е съгласен с мен,моля да ме извини.
колега несе обиждаи аз ъм чужденецkostakosta написа:Доста чета в този сайт и рядко пиша.Не защото съм неграмотен,но....... има колеги,които това май въобще не ги притеснява.За да онагледя мнението си ще ви предложа следния цитат:
колеги днеска ходих на арката на прибои .висях цяал ден и нищо ама апсалутно капо.друк път поне даваше нещо една щука или клен ,тъкаче ако сте решили да ходите там няма смисъл по добре на стефъново там кълве време на време .успех колеги.
Не искам да се правя на цербер, но това е направо кощунство с българския език.От доста време забелязвам,че се пише тотално неграмотно (не само тук) но този направо ме застреля!
Колеги!Не може да се иска всеки да е спец в българския език.И аз не съм-само един прост инженер съм.Но като не можеш да пишеш поне малко грамотно-инсталирай си някаква програмка за правопис бе колега!Защо трябва да се излагаш пред толкова хора!?

цитирам и на теб че съм чужденецbat`venci написа:Всеки уважаващ себе си човек трябва да пише правилно и грамотно.Поне най-елементарните неща-главна буква,запетая и др.Тъй мисля аз,който не е съгласен с мен,моля да ме извини.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Муахахаха....усещам камъни в моята градина...bisqo написа:Не се опитвай да повдигаш такива въпроси, че ще почнат да търсят и най-малките грешки и запетайки. Има някой хора тук дето са големи лингвистици и само чакат някой като теб.

Прав си, Биско, прав си, липсват му запетайки на колегата, който е започнал темата, но той поне си признава, че е само един "прост инженер".

Продължавам да поддържам мнението си, че НЕ може неграмотни да повдигат въпрос за грамотност!

Бисерееееееееее, Марко го е написал с червени букви - НЯМА дума в българския език, която да завършва на "Й" в множествено число!!!
Така че - да! - НякоИ хора тук са големи лингвистици, но ти не си от тях!

Последно промяна от GODzillata на Сря Дек 02, 2009 9:20 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- фен клуб-скобар
Точно това е проблема.борислав енчев написа:Сигурен съм че си разбрал колегата какво иска да каже.Почти всички подобни грешки са поради това че тези колеги са свикнали да пишат на латиница и просто си цъкат същите клавиши.Важното според мен е да си лафим за риболов ,а тези грешки хич не ги отбелязвам.
Да се надяваме ,че все някога ще проумеят ,че да пишеш на БЪЛГАРСКИ е най правилно.
Да им простим.
- Моряка
- кандидат преподавател
В голям брой сайтове има изисквания вече, да се пише на кирилица и правилен български език.И това са силни и търсени сайтове,на които Админите уважават българския език,това ще помогне според мен постепенно на учасниците(щях да напиша юзърите
)да пишат правилно,ако искат да участват с интересите си.Общо взето горко им на модераторите 

А сега де? 

- GODzillata
С една дума - горко му на Марко!Моряка написа:...Общо взето горко им на модераторите

-
- ще става разбирач
С една дума - горко му на Марко! ...'щото другите модове...и те са като юзърите...ъъъ...пардон - като учасТниците.
Той Марко май не е мод в момента сякаш.

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- GODzillata
Човек вече не може да им хване спатиите, ту са модове, ту не са.борислав енчев написа:...

Барута наскоро беше съвсем обикновен за малко.

Ама Марко ако не е...хм, жалко!

- GODzillata
Не бях обръщал внимание...Marco Polo написа:Напрежението е голямо, не издържах, за което се извинявам.
Решението си е твое, жалко, че форума загуби мод като теб!

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
колегата ви каза,че е чужденец
можем да влезем в положение и да проявим малко разбиране

За което сте прави, прави сте, но след това което казва колегата
мисля, че е редно автора на темата да каже едно "Прощавай, не знаех", за да се запази добрия тон все пакr699 написа: колега несе обиждаи аз ъм чужденец
На колегата, който повдигна тази тема отговарям веднага, че е добре! Не непременно с правописа, но с желанието да се уважава езика. Аз, като шериф от правописната полиция, много рядко правя директни забележки някому. Достатъчно е това, което стои под подписа ми. Това, че толкова много колеги се включиха в тази поредна дискусия - също е радостно. Ако не пазим езика си - предаваме миналото си и нехаем за бъдещето на децата и внуците ни. Който е неграмотен на родния си български, той ще си е неграмотен и на чуждите езици. Ако колегата, който заяви, че е чужденец казва истината - браво за неговия български
Вярвам, че е отражение на грамотността му в неговия роден език, но там тя е значително по-добра. Ами, това е!
Извинявайте

Извинявайте

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- kostakosta
- научил се да хвърля
Годзила-моля те коригирай ми текста, с който започнах темата.
А и аз не говоря за запетайки, главни букви и тем подобни дреболии.
Говоря за колегата, когото цитирах и който се оказа чужденец. Извинявам се на колегата-нищо лично както се казва.Има много българи, които пишат по-неграмотно и от него. Говоря за българи, които пишат:
УПЩИЖИТИЕ = общежитие написано от българин, който 4 години живее във въпросното общежитие
Боргаз = Бургас пак написано от българин, който почти всяка седмица пътува до Бургас и сигурно има поне 10 табели на пътя!!!
Да изброявам ли още примери!?
А и аз не говоря за запетайки, главни букви и тем подобни дреболии.
Говоря за колегата, когото цитирах и който се оказа чужденец. Извинявам се на колегата-нищо лично както се казва.Има много българи, които пишат по-неграмотно и от него. Говоря за българи, които пишат:
УПЩИЖИТИЕ = общежитие написано от българин, който 4 години живее във въпросното общежитие
Боргаз = Бургас пак написано от българин, който почти всяка седмица пътува до Бургас и сигурно има поне 10 табели на пътя!!!
Да изброявам ли още примери!?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ето и аз сам чужденец,и права всички усилиа да писам добре.Ама ми липсват неколко ваши слова.Бих искал да ги притежавам,има ли шанс?Така ,бих писал сигурно подобре от сега 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!