Мнение за макара ABU GARCIA SORON STX 40

Модератор: sapuna

Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мнение за макара ABU GARCIA SORON STX 40

Мнение от donky »

ми аз не виждам колегата Видракс да е написал нещо по различно от теб.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

haga, и аз не ти разбрах поста, какво точно искаше да кажеш, и какво по-различно упомена от това дето го рече vidrax :?: :!:
А, и това остаряло разбиране да се пенсионираме с некой такъм, че да се хвалим на внуците колко е изкарала "те тая баш макара" ми е много смешно и непонятно! :rolleyes:
В крайна сметка всичко свързано с хобито ни е консуматив.А и за 50-100-150лв какво точно качество се търси?!
Пъ, това са си пари за половин, или една кръчма, не повече, което значи, че една макарица, ако изкара сезон-два, значи качеството е задоволително, а баш продуктите на "Пюре"-то мисля да се доближават до тези изисквания-говоря за макари конкретно, и то за макари предвидени за динамично употребление, какъвто риболов е спининговия(в тази тема все пак нищим спинингова макара)!
Мисля, че в ниския и среден ценови клас "Абу", "Шекспир" и останалите "пюрета" предлагат доста сносно качество за цените си...
Когато си купих първата спинингова пръчка-една 3м "Абу Колонел" ми се видя ужасно скъпа-двеста и не знам си колко лв, ама в ония години толкова струваше парното за цяла зима за един апартамент, а миналата година когато си купих едно китайско "беркли" на цена под 200лв , такъма е с повече и по-качествени водачи, по-лека, по-удобна, с по-добър строй...., какво ти говори това?
haga написа:от Vidrax » Сря Дек 09, 2009 11:31 pm

Сега след закопуването на ABU GARCIA от PURE FISHING се прави в Китай и е пародия на едновременната марка шведски макари.Сега се гонят бързи големи печалби.
Факта, че се обединяват старите изпитани марки, по-скоро говори, че се борят да оцелеят в един динамичен пазар, от колкото да гонят чак толкова бързи печалби.... е , да, поснижи ли са качеството, но няма как да държат адекватни цени, а със скъпа продукция на кой точно пазар ще стъпят след промените през 90-те години на политическата и икономическата карта на света, може би на азиатския, или източноевропейския ли, че немога да се сетя?
Те, за това сега ние от изостанала България можем да пипнем за никакви пари нещо прилично като качество, което да ни дава кеф, без да треперим над такъма си......който иска повече си има Дайва и Шимано и едни други , ама плаща и в пъти повече!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

haga написа:Виж какво са произвеждали едно време ABU и след това се изказвай:
и при тия модели има дървета, ако че са стари и от едно време.
до преди две години същият модел - който го цитираш от ревюто на алън хаук, се продаваше и в софия и да ти кажа честно не беше в ред макарата :D
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

bat.galin написа:
ама то и с кефа после е така....в пъти повече е.
Абе, чак пък в пъти, ай сега, но определено разлика има :wink:
donky написа:ами затова бях написал да се обадиш,щото беше супер зле зареден магазина.пича който продаваше каза,че са отскоро и ,че се очаква голямо зареждане следващата седмица(това преди 3 седмици),но явно нищо не са даокарали
Батко, път натам, така или иначе имах, какво да се обаждам-въпроса е че този тип магазинчета НИКОГА няма да бъдат заредени добре, поради простат причина, че държат асортимент от стоки, които са взели на промоция и държат наличност, която максимало бързо да изчистат от рафтовете, тоест наблягат на ниски цени, а за пълна гама размери от даден модел, ама изобщо не може да става дума!
Аз съм си "кисел" и капризен и за това ми омръзна да слушам реплики "да ви поръчаме нещо от каталога","това го нямаме, но може да се поръча", е аджеба, ако и да съм тъп, все пак толкова ми стига акъла, че да си поръчам сам нещо, което ме интересува, за какво са ми магазинерите?!?
Недоволството ми е насочено към "Видракс"-не ми допада факта, че толкова сериозен вносител на едни от любимите ми марки, с наличност на огромна гама продукти да пропуска най-големия град в милата ни родина, при условие че тук работи и живее повече от половината работоспособно население...ми говорим за някакви си 30-40кв търговска площ , в крайна сметка!!Каквито и разходи и разправии със складове и персонал да има такъв магазин, все си мисля че е невъзможно да не се рентира!
Последно промяна от Jechev на Пон Дек 14, 2009 1:25 pm, променено общо 1 път.
Джоко Росич

Изображение
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Jechev ,щом толкова много разбираш от макари ,посочи някоя друга марка макара с такава зъбна предавка.Аз лично акцентирам в това и начина на изработката.Корпуса на ABU SUVERAN е направен от легирана стомана (по точно отвалцован прокат за направа на цеви на пушки).Ако разгледаш снимките от последният сайт ще се убедиш сам.
http://translate.google.bg/translate?js ... l=en&tl=bg
Но не гарантирам за превода.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

haga написа:Jechev ,щом толкова много разбираш от макари ,посочи някоя друга марка макара с такава зъбна предавка.
Приятелю, аз съм просзд юзер на тези продукти, ни съм механик, ни иженерин, и изобщо не ме интересува какво има вътре, когато дадено макаре се държи добре в полеви условия, не шуми, не се "разхлопва", реди сносно и все в тоя ред....
Знам само, че когато рахождам некое шимано, му ставам като бавачка-внимавам къде ще полегне, като сложа пръчката на земята, внимавам да не го топна, а на морето след излет му правя ебати и почистващите процедури, ей така за всеки случай, че се не знае, а когато си ползвам кардиналчето (основно него ползвам за всякакви водоеми и морето) ми е баш през центъра дали ще каже "щрак и мрак" в даден момент след като си е навъртяло един сезон служба без отказно, а то до сега не ме предало още, пъ и струва под 80лв в момента, ново!
К'во можем да направим ний, че така се развива глобалния свят, че добрите стари шведЦи вече не слагат чаркове от прочутата си стомана и разни сръчни китайчета барникат по механизмите с къде по-иефтинко украинско джелезо, ама значи ли че трябва да обявим нещо за пълен боклук, щото вече не било като "едно време" :?:
Джоко Росич

Изображение
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Колега Жечев , не знам приятеля ви къде и кога си е поръчал Скелетора , но ние от доста време имаме всички размери и акции Стамината - вярно е ,че липсваше известно време , но я нямаше и в Пюре фишинг. Но в такива случай предлагаме по- високия клас на цената на по-ниския.
Истина е ,че в София нещата с нашите продукти не са добре представени . Имахме договорки с различни магазини , но асортимента ни е огромен и никой не може да го обхвани. Имаме намерение да направим фирмен магазин , но сега е доста труден период . Това ще ни е първата задача за в бъдеще.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

donky написа:в Дървеница има един магазин"Тръстиката" те са представители на Видракс.телефона им е 0899887421.обади се и питай дали я имат
Този въпросния магазин не фалира ли ? Скоро минавах от там и не изглеждаше на работещ.Или се е преместил или е свършил курса :D
nikeli2
новобранец
новобранец

Мнение от nikeli2 »

Да ви се похваля и аз:купих си въпросната макара без да съм я виждал на живо и без да съм я хващал в ръцете,ей така на слука и бих казал,че макарата е сравнително добра,реди влакното перфектно,няма странични луфтове и забележки поне за сега.Дори й направих вече сефтето и на макарата и на пръчката-колкото и невероятно да звучи хванах 5 добри пъстърви на Доспат преди 2 седмици.Благодаря на всички за мненията и коментарите.Наслука на всички. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

И като сме заговорили за тая макара нека видим какво казва Чичо Алън Хок/той разбира от макари/ :D

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... =alan+hawk

Според него е добро макарето доколкото разбирам англицки. :D
nikeli2
новобранец
новобранец

Мнение от nikeli2 »

orion30 написа:И като сме заговорили за тая макара нека видим какво казва Чичо Алън Хок/той разбира от макари/ :D

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... =alan+hawk

Според него е добро макарето доколкото разбирам англицки. :D
е щом казва тои значи е екстра:))) :drinkers:
калоян митев
новобранец
новобранец

Мнение от калоян митев »

Тази макаричка има ли лагерче на бигела или е с втулка?Някой ползва ли я,да напише по подробни впечетления?
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

И аз мислех да си я купя,ама маи няма да събере 120-130метра П.П 20лб някои запознат да сподели :drinkers:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Fishh написа:И аз мислех да си я купя,ама маи няма да събере 120-130метра П.П 20лб някои запознат да сподели :drinkers:

Събира.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Здравейте колеги,миналата година не успях,но сега съм решил дo седмица-две да си я закупя.Та да питам каква е разлика SX/STX за тези 60лв освен в грамажа и 4-те лагера в повече дали си струва +60лв STX :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”