Humminbird 728

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Humminbird 728

Мнение от krokibg »

Всички нови модели имат възможности в пъти повече от старите.Много от сонарите на нашия пазар за морално остарели модели и търговците ги взимат без пари от производителите а ни ги набутват на тройни цени :evil: :evil: :evil:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ven1234
новобранец
новобранец

Мнение от ven1234 »

stanistud написа:
lihmus написа:Сонарите са следните: LOWRANCE и всички останали. Намери си Лоренс в ebay за същите пари и ще останеш доволен :!:
Не смятам че в този ценови клас Lowrance=Eagle имат някакви съществени предимства пред Humminbird 728.
Имах eagle 480df(много добър сонар)но не ми харесваше че не можеше да се работи с двата лъча едновременно.Според мене при едновременна работа на двата лъча по-точно се определя местоположението на рибата.Освен това Humminbird 728 може да се надгражда с четирилъчева сонда,с WideSide сонда,GPS приемник което е съществено предимство.
Новия ми е 788Ci Combo +4 лачова сонда и эа тоэи клас мисля че има всичко .Вече 2 пьти се прибирах САМО по данните на GPSа (заради гъста магла( има опция на GPS да сигналиэира като наближиш КЕЯ :wink:
stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

Значи от прочетеното в мрежата и от разговори с разбирачи се убедих че не може да се смени софта на сонара.Освен това в сайта на Humminbird пишат " Products with GPS functions do not allow for time zones to be reset outside of the US time zones. This will affect your ability to acquire satellites."
Въпросът е ако си купя сонарът от България и GPS приемник за този модел от Щтатите дали системата ще работи коректно :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами, ти като ги накупиш тия неща, защо направо не си вземеш сонар, с всичко което искаш да си е оригинално че и с БГ меню ако искаш ??? Хората си правят и с наше меню,стига да потърсиш както трябва.Аз преди време взех на шефа сонар Хуминбърд,четири лъчев,3Д и т.н с БГ меню.Защо си усложняваш живота и се занимаваш с глупости !!! Аз също съм със стар модел от тази фирма но имам метри но без БГ меню.Сега ще го продавам като ми скимне,ще си взема направо нещо ново и с всичко което искам да има вътре.Това е просто съвет от мен,а ти си преценяваи какво ще правиш :idea: :idea: :idea:

Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Добър избор. Купи го от България, ако искаш да си спестиш ядове.
stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

За сега съм решил да го взема от България.Мисля и по възможноста да си надскоча финансовите възможности и да взема 788 combo на изплащане.Тук е моментът да питам някой ползвал ли е четирилъчева сонда(quadra beam) и помага ли това при тролинг защото като им гледам рекламните клипове би трябвало да помага ама дали е така :roll: :roll: :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Естественно,павечето лодки са със сонари :idea: :!: :!: :!:

stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Естественно,павечето лодки са със сонари :idea: :!: :!: :!:
Знам че почти всички тролещи лодки са оборудвани със сонари и това много помага в риболова,особенно на непознат водоем но въпросът ми беше специално за сонда quadra beam ,има ли смисъл или и двата лъча вършат съштата работа.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нямам виждане по този въпрос,обаче вижна снимката на тази сонда /ако има такава/на къде са насочени вълните и преценяваи къде ще търсиш рибата.Мисля че и сам можеш да си прецениш.Двулъчевите сканират под лодката като единия бие на ляво,другия на дясно.Знам ли,пробваи и ти кажи по-добре ли е или не!!!Ако не вършат работа четирите,имаш опция да избираш кои лъчи да ти работят и може да ги исключиш другите,които не искаш.Така че,смело напред че я си представи да работи по-добре с четири лъча :!: :idea: :idea: :idea:

Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Kолега другия форум колегата kalinux баше писал за такава сонда(4 лъчева) и нямаше добри отзиви.Аз бих ти препоръчал 718 има всичко като 728 само малко по малка резолюция.Погледни тукhttp://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=105
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

piars написа:..Аз бих ти препоръчал 718..
Аз съм с такъв.
svv_90
новобранец
новобранец

Мнение от svv_90 »

това представляват 4 те лъча 2 бр 35 градусови един 20 градусов и един 60 Изображение
това че се припокриват означава че информацията се наслагва и е много точна и за дъното и за риба сравнено с дввулъчевата Изображение

при тези лъчи информацията се наслагва но 60 градусовия е предимно за риба не е точен за дъното само 20 градусовия лъч открива сруктурите на дъното а quadraBeam PLUS е точна и за дъното в 90 градусовия лъч та ЗА ТУЙ СА СКЪПИ И вече според мощноста на сондата W връх до връх и дисплея който отчита инфото пиксели и темподобни качват цената

още нещо 20 градусовия лъч отчита петно 1/3 от дълбочината 60 градусовия лъч отчита едно към едно с дълб на 2 метра дълбочина виждаш 2 метра дъно
четирите лъча който образуват на 90 градусовия лъч quadraBeam PLUS отчитат 2 по дълбочината на 10 метра ще виждаш 20 метра дъно
svv_90
новобранец
новобранец

Мнение от svv_90 »

колега давам пример с humminbird 565 че другите трудно им се намира цената в магазин в бг та humminbird 565 в бг струва около 600 лв http://www.ishop.bg/vmchk/3-Humminbird/ ... inbird-565 а за същото в us струва 183$ кам 292 лв с транспорта
транспорта пак ще ти седни много по ефтино а f се делат на 3 и се получават метри 30f са 10m
stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

Прочетох писаното от kalinux от другият форум,но там темата беше за сомски сонар и риболов на кльонк.Аз смятам да използвам сонара изключително за тролинг а там използването на quadrabeam сонда може би ще има по-голямо приложение.
718 е с по-малка мощност и резолюция ,атова са двата най важни показателя на всеки сонар.
Тъй като искам задължително да има и GPS и както ме посъветва Кроки най добре ще е всичко да е на едно място,сега съм се прицелил в 788 сombo http://www.gpsplovdiv.com/1065/ но там става въпрос за много лев и зависи дали "Свети Бойко " :D :D :D ще пусне нещо за празниците!
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

stanistud написа:...зависи дали "Свети Бойко " :D :D :D ще пусне нещо за празниците!
Дай боже на всеки нещо зa празниците. На едни сонар на други лодка :D :D :D
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”