Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Сьвет от майстор отностно паркет
Модератор: dantho.mihov
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: трябва ми сьвет от майстор
Бейс,брато отвори дупка към комина и се оправяш.
Разстенията отделят много влага.
Разстенията отделят много влага.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Жена и саксии-същество в симбиоза,при мен само Тарзан го няма да се премята по палмите,а жената е зла-не дава да се пипат.Мухъл естествено има
Конденза не идва от влага а от температурната разлика 

мисля да направя една изолация отвьнка на целият апартамент да ми е мирна главата но май ще трябва да изчакам да се позатопли,тоест за догодина 

- nikidilov
- ще става разбирач
Най добрия вариант,задължително и отдолу(терасата).
-
- новобранец
колега , каменната вата не е за външна изолация, не заблуждавайте човекапетър власев написа:Не се залъгвайте с тия фибрани,каменната вата е най-добрия материал за топло изолация.Същевременно е и добра шумоисолация.Естествен материал напрактика вечен.Конденза не идва от влага а от температурната разлика.
намери и начин да проветряваш въпросната помещение.
от 3 години вися по блоковете и съм чувал за какви ли не проблеми
някой от колегите спомена за 4см фибран или 5 см стиропор това е външна изолация ,това ти трябва
гледай майсторите да лепят на гребен (понеже е таван) и да дюбелират после
челото със стиропор го направи 5 см и на ръба който е под челото да ти сложат "капка" иначе ще ти се олива пода от водата която се стича по челото като вали много
и верно,намали растенията и проветрявай често
направи ремонта на пролет или лятото , ако избързаш ще имаш големи ядове след време трябва ти сухо и топло време над 10 градуса
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
-
- кандидат преподавател
Да попитам и аз един въпрос...
Преди около година и нещо правих едно ремонтче,на едната стая на тавана сложих гипсокартон,да поясня тавана е каратаван плоскостите ги хванахме направо за гредите с едни джаджи,стана чудно.
Да ама сега като има силен вятър плоскостите си скърцат лекои ме дразнят,чудя се и се мая какво ги кара да го правят
Да поясня още нещо ,тавана бе силно напукан и това беше причината да сложа гипсокартон,че аджеба възможно ли е ветреца да минава през керемидите и от там през процепите на тавана да кара гипсокартона да скърца
Ако някой има идея за проблема и решението му да свирка
Преди около година и нещо правих едно ремонтче,на едната стая на тавана сложих гипсокартон,да поясня тавана е каратаван плоскостите ги хванахме направо за гредите с едни джаджи,стана чудно.
Да ама сега като има силен вятър плоскостите си скърцат лекои ме дразнят,чудя се и се мая какво ги кара да го правят

Да поясня още нещо ,тавана бе силно напукан и това беше причината да сложа гипсокартон,че аджеба възможно ли е ветреца да минава през керемидите и от там през процепите на тавана да кара гипсокартона да скърца

Ако някой има идея за проблема и решението му да свирка

- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
хванахме направо за гредите с едни джаджи,стана чудно.

Това ли са джаджите

Възможно е от вятъра да скърца.Особедно обърни внимание дали скърцат като се опиташ да направиш "течение"-отвори врата или прозорец когато има вятър.Ако не ти е опушен покрива а само керимиди са наредени е възможно.
Новият таван напукал ли се е?
Ако джаджите са различни от това което съм ти постнал ТИ СВИРКАЙ

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте и от мен и за много години!

Винаги съм се учудвал на това, че стената трябва да "диша". Възникват доста въпроси в моята "китара" от рода на:
-защо и е на стената да диша?
-как го прави?
-аероб или анаероб е въпросната стена?
Доста колеги са дали компетентно мнение - да си изолираш челните и странични части и подовата част, от страната на комшиите. Мисля че и обикновен стиропор 5 см, покрит с рабицова мрежа, шпаклован и боядисан ще помогне доста.
Склонен съм да се съглася и с мнението на един от колегите за растенията - през тъмната част от денонощието те си "дишат", докато през светлата фотосинтезират. Има един процес, наречен "транспирация" или изпаряване, а има ли влажен въздух и разлика в температурите - кондеза е налице.
Успех!

Винаги съм се учудвал на това, че стената трябва да "диша". Възникват доста въпроси в моята "китара" от рода на:
-защо и е на стената да диша?
-как го прави?
-аероб или анаероб е въпросната стена?
Доста колеги са дали компетентно мнение - да си изолираш челните и странични части и подовата част, от страната на комшиите. Мисля че и обикновен стиропор 5 см, покрит с рабицова мрежа, шпаклован и боядисан ще помогне доста.
Склонен съм да се съглася и с мнението на един от колегите за растенията - през тъмната част от денонощието те си "дишат", докато през светлата фотосинтезират. Има един процес, наречен "транспирация" или изпаряване, а има ли влажен въздух и разлика в температурите - кондеза е налице.
Успех!

Привет Колега! ОГРОМЕН процент от влагата идва от цветята. Не казвам всичката, но огромен. Достатъчно е да видиш, колко вода изсипва съпругата в тях. Елементарен е теста, да ги преместиш и да видиш колко влага ще има след това.
А иначе външната изолация е задължителна.
Успех!
А иначе външната изолация е задължителна.
Успех!
- Naiden71
- научил се да хвърля
http://www.knaufinsulation.rs/bg/kamenna-vataRachkov написа:колега , каменната вата не е за външна изолация, не заблуждавайте човекапетър власев написа:Не се залъгвайте с тия фибрани,каменната вата е най-добрия материал за топло изолация.Същевременно е и добра шумоисолация.Естествен материал напрактика вечен.Конденза не идва от влага а от температурната разлика.
намери и начин да проветряваш въпросната помещение.
от 3 години вися по блоковете и съм чувал за какви ли не проблеми
някой от колегите спомена за 4см фибран или 5 см стиропор това е външна изолация ,това ти трябва
гледай майсторите да лепят на гребен (понеже е таван) и да дюбелират после
челото със стиропор го направи 5 см и на ръба който е под челото да ти сложат "капка" иначе ще ти се олива пода от водата която се стича по челото като вали много
и верно,намали растенията и проветрявай често
направи ремонта на пролет или лятото , ако избързаш ще имаш големи ядове след време трябва ти сухо и топло време над 10 градуса

Cohiba Fishing
-
- новобранец
Ами аз това виждам като цена на каменната вата, и си мисля, дали стиропора все пак не е по-евтин?!
дебелина / размери / цена без ДДС
50 1000/600 - 13,80
60 1000/600 - 16,25
80 1000/600 - 20,50
Що се отнася до монтажа - има специфична технология на закрепване (според изискване на производителят) и отделно, все пак една плоча каменна вата си тежи доста (135 кг./м3) в сравнение с EPS и XPS (14-16 кг./м3), та монтажника ако виси на въже.... дали няма да му е по-трудно някак си?!
Ето и цена за EPS:
дебелина/ м2-пакет/ м3-пакет /цена без ДДС за м2
40 0,3 7,50 3,08
60 0,3 5,00 4,62
70 0,28 4,00 5,39
80 0,28 3,50 6,16
Изобщо, цената само на материалите за 1м2 каменна вата (применро с 80мм дебелина), минава 40 лв. - отделно и труд като добавим....
Една плоча 1000/600/80мм каменна вата си тежи около 6кг. и е ще затрудни доста монтажника, ако е сам и на въже. Определено теглото затруднява поставянето по алпийски способ.
Става, ама и цената на труда е доста по-висока, отколкото за поставяне на EPS или XPS - не само заради теглото, разбира се.
Крайната цена за положена каменна вата (материали) + труд, възлиза над 70лв./м2 и проблема е - да се намерят опитни майстори за каменната вата.
не видях на кой етаж си -ти решаваш дали ще викаш алпинисти или скеладжии
от други хора пък разбрах,че ватата я слагат заедно сис строежа на сградата - както слагат EPS i EXP -докато скелето е там
дебелина / размери / цена без ДДС
50 1000/600 - 13,80
60 1000/600 - 16,25
80 1000/600 - 20,50
Що се отнася до монтажа - има специфична технология на закрепване (според изискване на производителят) и отделно, все пак една плоча каменна вата си тежи доста (135 кг./м3) в сравнение с EPS и XPS (14-16 кг./м3), та монтажника ако виси на въже.... дали няма да му е по-трудно някак си?!
Ето и цена за EPS:
дебелина/ м2-пакет/ м3-пакет /цена без ДДС за м2
40 0,3 7,50 3,08
60 0,3 5,00 4,62
70 0,28 4,00 5,39
80 0,28 3,50 6,16
Изобщо, цената само на материалите за 1м2 каменна вата (применро с 80мм дебелина), минава 40 лв. - отделно и труд като добавим....
Една плоча 1000/600/80мм каменна вата си тежи около 6кг. и е ще затрудни доста монтажника, ако е сам и на въже. Определено теглото затруднява поставянето по алпийски способ.
Става, ама и цената на труда е доста по-висока, отколкото за поставяне на EPS или XPS - не само заради теглото, разбира се.
Крайната цена за положена каменна вата (материали) + труд, възлиза над 70лв./м2 и проблема е - да се намерят опитни майстори за каменната вата.
не видях на кой етаж си -ти решаваш дали ще викаш алпинисти или скеладжии
от други хора пък разбрах,че ватата я слагат заедно сис строежа на сградата - както слагат EPS i EXP -докато скелето е там
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
-
- научил се да хвърля
колега първо махни цветята(някой по горе го беше написал) и второ каквато и изолация да направиш до като не пророветриш помещението конденс винаги ще има
Сьвет от майстор отностно паркет
Здравейте колеги,отново пиша тук в тази тема поради доста неприятни за мен причини.Ще карам направо,скьса ми се тоест по точно ми се счупи на меката врьзка нипела отпред,този които влиза под долната част на батерията и половината част ми остана в батерията която е монтирана на барплота на кухнята и целият апартамент ми се наводни.Мисьлта ми е такава,имам естесвен паркет в хола,тоест имах,които доста качествено се удави и целият се поду.Майстора които ми го слага каза че няма проблем да го направи,но мен ме сьмнява понеже,голяма част от дьскичките се изкривиха и придобиха друга форма.А сьщо така няма от кьде да взема такива допьлнителни дьски в случай,че някои не могат да се оправят и сьответно хванат една за друга при реденето.Сьщо така ми каза че сьсхненето на паркета от водата ще отнема минимум един месец и след това следва замазка на пода,редене циклене и лакиране.Това по моите изчисления е доста дьльг период от време които според мен не оправдава средствата,но майстора твьрди че ще го направи като нов,не сьм запознат с тези работи и искам сьвет дали да се подложа на това доста продьлжително мьчние или да го изхвьрля и да си сложа един ламиниран паркет.Свикнах с естественият паркет и това ме кара да предпочета него,но дали ще се оправи това незнам.Затова моля ако някои е в час с този вид дейност да ми даде нужният сьвет.Те и малко снимки как изглеждат нещата.Това е от хола в другите стаи сьм с ламинат там ми е ясната работата,всичко заминава по дяволите.

на доста места има такива фуги отворени

на доста места има такива фуги отворени

- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Сьвет от майстор отностно паркет
Щом човека казва че ще го направи,а и на теб ти харесва
Мисля че е ако си сигорен във възможностите на майстора да му се довериш....
Поне сега е лято и съхненето няма да е проблем

Поне сега е лято и съхненето няма да е проблем

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA