Сьвет от майстор отностно паркет

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: трябва ми сьвет от майстор

Мнение от КИРО »

Бейс,брато отвори дупка към комина и се оправяш.
Разстенията отделят много влага.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Жена и саксии-същество в симбиоза,при мен само Тарзан го няма да се премята по палмите,а жената е зла-не дава да се пипат.Мухъл естествено има
hellman
новобранец
новобранец

Мнение от hellman »

Конденза не идва от влага а от температурната разлика :D
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

мисля да направя една изолация отвьнка на целият апартамент да ми е мирна главата но май ще трябва да изчакам да се позатопли,тоест за догодина :)
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Най добрия вариант,задължително и отдолу(терасата).
Rachkov
новобранец
новобранец

Мнение от Rachkov »

петър власев написа:Не се залъгвайте с тия фибрани,каменната вата е най-добрия материал за топло изолация.Същевременно е и добра шумоисолация.Естествен материал напрактика вечен.Конденза не идва от влага а от температурната разлика.
намери и начин да проветряваш въпросната помещение. :wink:
колега , каменната вата не е за външна изолация, не заблуждавайте човека
от 3 години вися по блоковете и съм чувал за какви ли не проблеми
някой от колегите спомена за 4см фибран или 5 см стиропор това е външна изолация ,това ти трябва
гледай майсторите да лепят на гребен (понеже е таван) и да дюбелират после
челото със стиропор го направи 5 см и на ръба който е под челото да ти сложат "капка" иначе ще ти се олива пода от водата която се стича по челото като вали много

и верно,намали растенията и проветрявай често

направи ремонта на пролет или лятото , ако избързаш ще имаш големи ядове след време трябва ти сухо и топло време над 10 градуса
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Да попитам и аз един въпрос...
Преди около година и нещо правих едно ремонтче,на едната стая на тавана сложих гипсокартон,да поясня тавана е каратаван плоскостите ги хванахме направо за гредите с едни джаджи,стана чудно.
Да ама сега като има силен вятър плоскостите си скърцат лекои ме дразнят,чудя се и се мая какво ги кара да го правят :smt017
Да поясня още нещо ,тавана бе силно напукан и това беше причината да сложа гипсокартон,че аджеба възможно ли е ветреца да минава през керемидите и от там през процепите на тавана да кара гипсокартона да скърца :roll:
Ако някой има идея за проблема и решението му да свирка :wink:
Изображение
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

хванахме направо за гредите с едни джаджи,стана чудно.
Изображение
Това ли са джаджите :D Така ли изглеждаше тавана
Възможно е от вятъра да скърца.Особедно обърни внимание дали скърцат като се опиташ да направиш "течение"-отвори врата или прозорец когато има вятър.Ако не ти е опушен покрива а само керимиди са наредени е възможно.
Новият таван напукал ли се е?
Ако джаджите са различни от това което съм ти постнал ТИ СВИРКАЙ :idea:
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
soylediler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от soylediler »

Здравейте и от мен и за много години!
:)
Винаги съм се учудвал на това, че стената трябва да "диша". Възникват доста въпроси в моята "китара" от рода на:
-защо и е на стената да диша?
-как го прави?
-аероб или анаероб е въпросната стена?
Доста колеги са дали компетентно мнение - да си изолираш челните и странични части и подовата част, от страната на комшиите. Мисля че и обикновен стиропор 5 см, покрит с рабицова мрежа, шпаклован и боядисан ще помогне доста.
Склонен съм да се съглася и с мнението на един от колегите за растенията - през тъмната част от денонощието те си "дишат", докато през светлата фотосинтезират. Има един процес, наречен "транспирация" или изпаряване, а има ли влажен въздух и разлика в температурите - кондеза е налице.
Успех!
:)
Аватар
KVS
новобранец
новобранец

Мнение от KVS »

Привет Колега! ОГРОМЕН процент от влагата идва от цветята. Не казвам всичката, но огромен. Достатъчно е да видиш, колко вода изсипва съпругата в тях. Елементарен е теста, да ги преместиш и да видиш колко влага ще има след това.

А иначе външната изолация е задължителна.

Успех!
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

Rachkov написа:
петър власев написа:Не се залъгвайте с тия фибрани,каменната вата е най-добрия материал за топло изолация.Същевременно е и добра шумоисолация.Естествен материал напрактика вечен.Конденза не идва от влага а от температурната разлика.
намери и начин да проветряваш въпросната помещение. :wink:
колега , каменната вата не е за външна изолация, не заблуждавайте човека
от 3 години вися по блоковете и съм чувал за какви ли не проблеми
някой от колегите спомена за 4см фибран или 5 см стиропор това е външна изолация ,това ти трябва
гледай майсторите да лепят на гребен (понеже е таван) и да дюбелират после
челото със стиропор го направи 5 см и на ръба който е под челото да ти сложат "капка" иначе ще ти се олива пода от водата която се стича по челото като вали много

и верно,намали растенията и проветрявай често

направи ремонта на пролет или лятото , ако избързаш ще имаш големи ядове след време трябва ти сухо и топло време над 10 градуса
http://www.knaufinsulation.rs/bg/kamenna-vata :wink:
Cohiba Fishing
Rachkov
новобранец
новобранец

Мнение от Rachkov »

Ами аз това виждам като цена на каменната вата, и си мисля, дали стиропора все пак не е по-евтин?!
дебелина / размери / цена без ДДС
50 1000/600 - 13,80
60 1000/600 - 16,25
80 1000/600 - 20,50
Що се отнася до монтажа - има специфична технология на закрепване (според изискване на производителят) и отделно, все пак една плоча каменна вата си тежи доста (135 кг./м3) в сравнение с EPS и XPS (14-16 кг./м3), та монтажника ако виси на въже.... дали няма да му е по-трудно някак си?!
Ето и цена за EPS:
дебелина/ м2-пакет/ м3-пакет /цена без ДДС за м2
40 0,3 7,50 3,08
60 0,3 5,00 4,62
70 0,28 4,00 5,39
80 0,28 3,50 6,16

Изобщо, цената само на материалите за 1м2 каменна вата (применро с 80мм дебелина), минава 40 лв. - отделно и труд като добавим....

Една плоча 1000/600/80мм каменна вата си тежи около 6кг. и е ще затрудни доста монтажника, ако е сам и на въже. Определено теглото затруднява поставянето по алпийски способ.
Става, ама и цената на труда е доста по-висока, отколкото за поставяне на EPS или XPS - не само заради теглото, разбира се.
Крайната цена за положена каменна вата (материали) + труд, възлиза над 70лв./м2 и проблема е - да се намерят опитни майстори за каменната вата.

не видях на кой етаж си -ти решаваш дали ще викаш алпинисти или скеладжии
от други хора пък разбрах,че ватата я слагат заедно сис строежа на сградата - както слагат EPS i EXP -докато скелето е там
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
memento
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от memento »

колега първо махни цветята(някой по горе го беше написал) и второ каквато и изолация да направиш до като не пророветриш помещението конденс винаги ще има
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Сьвет от майстор отностно паркет

Мнение от beis »

Здравейте колеги,отново пиша тук в тази тема поради доста неприятни за мен причини.Ще карам направо,скьса ми се тоест по точно ми се счупи на меката врьзка нипела отпред,този които влиза под долната част на батерията и половината част ми остана в батерията която е монтирана на барплота на кухнята и целият апартамент ми се наводни.Мисьлта ми е такава,имам естесвен паркет в хола,тоест имах,които доста качествено се удави и целият се поду.Майстора които ми го слага каза че няма проблем да го направи,но мен ме сьмнява понеже,голяма част от дьскичките се изкривиха и придобиха друга форма.А сьщо така няма от кьде да взема такива допьлнителни дьски в случай,че някои не могат да се оправят и сьответно хванат една за друга при реденето.Сьщо така ми каза че сьсхненето на паркета от водата ще отнема минимум един месец и след това следва замазка на пода,редене циклене и лакиране.Това по моите изчисления е доста дьльг период от време които според мен не оправдава средствата,но майстора твьрди че ще го направи като нов,не сьм запознат с тези работи и искам сьвет дали да се подложа на това доста продьлжително мьчние или да го изхвьрля и да си сложа един ламиниран паркет.Свикнах с естественият паркет и това ме кара да предпочета него,но дали ще се оправи това незнам.Затова моля ако някои е в час с този вид дейност да ми даде нужният сьвет.Те и малко снимки как изглеждат нещата.Това е от хола в другите стаи сьм с ламинат там ми е ясната работата,всичко заминава по дяволите.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
на доста места има такива фуги отворени
Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Сьвет от майстор отностно паркет

Мнение от lastika »

Щом човека казва че ще го направи,а и на теб ти харесва :D Мисля че е ако си сигорен във възможностите на майстора да му се довериш....
Поне сега е лято и съхненето няма да е проблем :wink:
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”