Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Избор на въдица за мачов риболов
Модератор: sapuna
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Избор на въдица за мачов риболов
Дано я вземеш.Успех 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако не стане сделката, виж и този: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6383, има 10 лева намаление, малко е по-тежък, но пак е по-добре от Браунинг.
нямам живарник
-
- разбира нещата
За жалост са ме изпреварили и неможах да взема пръчката ;( ( Winner-a ) кажете показания от мен комплект по горе дали е добре . Пръта и макарата на Browning ?
П.С. уупс.. не видях горното мнение .
П.С. уупс.. не видях горното мнение .
-
- разбира нещата
Май май ще взема тика-та която е посочил колегата hristotihov . За макарата ще поизчакам малко , но мисля и тя да е тика . След 1-2 седмици ще купя и макара .
Има ли я някъде във Варна тая ТИКА
Нещо и на мен ми хвана окото.
На всички ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

На всички ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
EXCEL-a e чуден мач, с много удобен захват, прекрасен строй и добра цена разбира се... 

Има ли във Варна магазин или склад където се предлагат продукти на ТИКА

колега вий тази мачова прачка на тубертини
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2230
а за макара бих ти предложил на абу гарсия
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1754
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2230
а за макара бих ти предложил на абу гарсия
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1754
Колеги използвам тази тема за да ви попитам някой използвал ли е Tica Perseverer Match 4.20 и какви са му впечатленията от този мач.Защото си подарих моя мачи сега мисля да си взимам нов и ми предлагат този.Предварително благодаря.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вальо-АЗ.Трябва ли да коментирам повече,ако е нужно ще ти направя анализ,въпреки,че е на един риболов.Но ми беше достатъчен за преценка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Колеги,моля тези от вас ,които имат опит с мачовете на Tica- Perseverer Match 4.20, Winer 3.90м. и Excel 3.90m. да споделят мнение относно строя и баланса.По точно си търся лайт мач с параболичен строй и малка акция.Интересува ме кой от трите е с параболичен строй?
Above us only sky
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мачовете с жило отговарят на тези изисквания, аз минах от Perseverer на Reality.lfc_boy написа:...търся лайт мач с параболичен строй и малка акция.
нямам живарник
Tова означава ли,че нито един от горе поменатите от мен мачове не са това,което търся?Ще се ориентирам към ултралайт мач с прогресивен строй и акция 3-15 г.на 3.90м.hristotihov написа:Мачовете с жило отговарят на тези изисквания, аз минах от Perseverer на Reality.lfc_boy написа:...търся лайт мач с параболичен строй и малка акция.
Above us only sky
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Tica Reality Match и Colmic Artax Attiva са една и съща пръчка с различни стикери - според поръчката.
Със стикери Colmic струва 350 лева, със стикери Tica - 250, явно защото Colmic е много по-велика марка от Tica.
Акцията е 2-10 грама, ама от Tica не знаят и я пишат 5-15 грама.
Не е много лесно да се направи мач, който да е с наистина малка акция и да е параболик.
Ако е с върхов строй, няма проблем - слагаш тънко връхче и си готов, но за да е параболик трябва и останалите бланки да са много лайт. Бланката на Реалити, на 4,25 при дръжката, на око е към 10-12 мм.
Първото коляно (върха) при втулката започва като нормална куха бланка и от средата преминава към върха в плътно карбоново жило, подобно на връх на фидер.
Мача дава добър кастинг с ваглери по 2-3-4 грама, работи като камшик, а върха е като естествено продължение на влакното, много лесно и приятно се прави движението под вода за натапяне на влакното. Както каза колега от форума - в дръжката се усещат вибрациите при вадене на уклей.
Освен въпросната пръчка не знам да има други модели със жило. Скъпа е но няма как УЛ параболик да е евтин, най-малкото щото при такъв диаметър на бланката трябва да е от супер карбон.
Аз моята я взех от обява във форума - втора ръка. За такава пръчка бих си продал и фидера.
С по-дълга пръчка, по-лесно се натапя линията под водата, кастинга е по-голям, при вадене на рибата е предимство, при засичане също е голямо предимство, изобщо - само плюсове.

Със стикери Colmic струва 350 лева, със стикери Tica - 250, явно защото Colmic е много по-велика марка от Tica.

Акцията е 2-10 грама, ама от Tica не знаят и я пишат 5-15 грама.

Не е много лесно да се направи мач, който да е с наистина малка акция и да е параболик.

Ако е с върхов строй, няма проблем - слагаш тънко връхче и си готов, но за да е параболик трябва и останалите бланки да са много лайт. Бланката на Реалити, на 4,25 при дръжката, на око е към 10-12 мм.
Първото коляно (върха) при втулката започва като нормална куха бланка и от средата преминава към върха в плътно карбоново жило, подобно на връх на фидер.
Мача дава добър кастинг с ваглери по 2-3-4 грама, работи като камшик, а върха е като естествено продължение на влакното, много лесно и приятно се прави движението под вода за натапяне на влакното. Както каза колега от форума - в дръжката се усещат вибрациите при вадене на уклей.

Освен въпросната пръчка не знам да има други модели със жило. Скъпа е но няма как УЛ параболик да е евтин, най-малкото щото при такъв диаметър на бланката трябва да е от супер карбон.
Аз моята я взех от обява във форума - втора ръка. За такава пръчка бих си продал и фидера.

Ориентирай се към мач 4,20 +lfc_boy написа:Ще се ориентирам към ултралайт мач с прогресивен строй и акция 3-15 г.на 3.90м.
С по-дълга пръчка, по-лесно се натапя линията под водата, кастинга е по-голям, при вадене на рибата е предимство, при засичане също е голямо предимство, изобщо - само плюсове.

нямам живарник
Мерси Христо!
Ще търся нещо от този сорт,макар и скъпичко да е.Като ще е гарга да е рошава.Но аз предпочитам 3.90м. Въпреки всички други предимства на 4.20.
Ще търся нещо от този сорт,макар и скъпичко да е.Като ще е гарга да е рошава.Но аз предпочитам 3.90м. Въпреки всички други предимства на 4.20.
Above us only sky