Защо моите манекени не бяха уважени

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Защо моите манекени не бяха уважени

Мнение от krokibg »

Преди години,когато започнахме да го гоним по Марица,удряше на Ристо Рап син и зелен точно като обезумял.Мина време и забрави да взима на тях,или по точно казано,взе да им се мръщи :lol: :lol: :lol: Започнахме да ползваме и други модели на не толкова познати фирми,кито започнаха да вадят риби.Доиде време да внесат и Сторм,на него взимаха само едри екземпляри,може рядко да удряха но бяха все големи парчета.Така,след време,спря да взима и на тях толкова често, но не напълно и от цялата работа сега си вадя заключение че сома се учи.Може би след сторванията /убождане без да се закачи/явно запомнят шума издаван от воблерите и спира да ги напада.Явно че има нещо,но какво е то,само сомовете си знаят а ние ще се опитваме да си отговаряме на тези въпроси.Поддържам напълно Ивака и маиче рибата не е толкова проста,колкото си мислим.Още повече се убеждавам,когато гледам клипчетата,как сом се върти около примамката висяща на троиката и я побутва без да я налапва.Това ако е поведение на глупава риба,значи че сома е много прост :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

така е бат Любо едно време и рибата е била риба в смисал че не е имало толкова много бракониерски изяви,говорим за токаджиите;парашутисти;мрежари и кви ли не разни други индивиди които е гонат на всяка една дисциплина с пьлна пара и малко или много рибата се плаши става по предпазлива кьм всяко едно нещо което и се струва малко подозрително или не подобява играта на дадена риба с която се храни вьпросният хищник примерно

п.п имам приятели и то доста по вьзрастни от мен които са сьс завидни успехи от страна на хищник и това се опитвам да им обесня а те си знаят тяхното едно време ния така с разни обикновенни вьдици дебели корди най елементарни примамки ги спуквах ме а сега вия много го излигавихте тоя хищник,че сьм имал в куфара сумати примамки и разни други неща само пари сьм давал а риба не сьм ловил:lol: :lol:та това им казвам сега е много по наплашен от едно време и е доста по предпазлив кьм всяко едно нещо ама те си знаят тяхното :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bEcpFoBtzYU&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bEcpFoBtzYU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Не е истина как захапа стрелата :shock:
Аз си мислех, че нападат само гогато са вързани.
А сега си представи да плуваш до някой над 50кг ги подритнеш, ще ти изкара акъла ама гьотере, а ако е и по голям може и да те завлачи 1-2 метра.
Според мен по това може да се съди , че сома напада примамките много често защото го дразнят, а не защото ги мисли за храна.
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

А то това не сом бре, то БУЛДОГ :D . А сега по темата, Вал не се чуди ние рибата няма да можем да я разберем никога, ми се струва :wink:
Преди два сезона есента на тролинг на Копринка една седмица, не ще да взима на никой от доказаните воблери нито Рапали, нито на Зурита, абе неще. И слагам един Котън Кордел, да знаеш попиляхме ги всякъкви риби на него, ама бяхме двама, че си го менкахме, за да не скучае другия :D Ама сега на този воблер нямам много слука, пак си хващам на доказани бойци :lol: тъй че не ти трябват чак два броя от този герой, вземи само един :wink:
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Аз си имам своя логика за това , а тя е подарявай на колеги само доказа ли се воблери и един ден те ще са ти благодарни.
Пример 1. На една от срещите Ивака ми подари едно голди, синкаво, грозно но хващач било. Пробвах го много ама нищо. Тази година на един от костурските ни риболови/ Жребеца/ видях да гони и какво мислиш в куфара само и единствено това воблерче. Извадих 3 бр. Бели и едно кефалче.
Пример 2. Големия Ал бе така добър да ми даде няколко Yo-zuri. Тествах ги доста време докато им дойде реда. Един от тези воблери тази година ми е извадил 3 сомета и доста бяла.
Пример 3. За откриването на Ивайловград ми дадоха един BassDay. На него само за ден бяха извадени около 30 риби. Естесвен въпрос , какво би станало ако имах 2 воблера?
Извода е : Подарявайте хващачи .
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

На изтичащите канали ли бяхте ? И ако е така - и двамата ли хвърляхте заедно в единия канал или всеки беше на разичен ?

Мисля си, че това за Басдея всичко тръгна от един намерен воблер на брега, който дадох на Калин и всичките риби за деня бяха на него, вкл. и 2 сомчета.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Когато съм с някой колега, го оставям да лови на най – дащното място а аз си обикалям наоколо. В момента и видрите знаят къде се крие рибата и от самия канал почти не излиза риба.
На твоите танцуващи опашки за сега не дава, но и на тях ще им дойде времето.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

beis написа:
Ivak написа:Просто воблера е нов и рибите не знаят, че боде.
Рибите може да се водят само от инстинкт, но се учат сравнително бързо да се пазят от опсаност.
Моя си теория.
Доказвала се е 10-тина пъти.
това изказване ми хареса :wink: и ме кара да преосмисля някой излети и да се сетя как сьм стигнал до някой успехи :wink:

п.п по някой пьт на марица ловя на тези воблери които са ми фаворити и имам слука но на следващият излет не иска и да ги види,докато не сложа някой не доказал се боец нямам слука,или пьк сменям от воблер на блесна и обратното и в повечето случай това помага :wink: да изльжа някоя друга риба :wink:
Това е напълно вярно особенно при щуката четах в една книга която си бях купил от една сергия за книги и там пишеше за риболова на тапа,че
щуката след преживяни 2-3 години почвала да разпознава тапите примерно защото всеки който ходи на тапа има поне една тапа която от долу е бяла и се научавала че това е опасност,та и при изкуствените примамки според мем е по същият начин.
Изображение Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Кога сварва да се научи, не ги ли изяждат рибарите :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

snegk написа:Кога сварва да се научи, не ги ли изяждат рибарите :D
Еми 2-3 години като живее това си е направо дърта щука :) еми за пример човека,бебе на 2-3 години вече ходи та и щуките така само,че тези наши 2 години ние хората на 2-3 години сме още бебета а те вече са тинейджъри :D
Изображение Изображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Tъйййййй... каза ви го Ивака.
след много , много години съм стигнал до същия извод.
Свикватъ мамка им и се назлъндисват после :evil:
от две години брат ми троли почти само със самоделни воблери. за този период има извадени на тях стотици бели, срещу много по малко на компанията му в лодката, независимо кой е той, който лови на купешки.
Миналото лято с Ивака бехме на Студен кладенец. Два дни аз нямах почукване даже. Само Ивака вадеше риби. Извъртяхме десетки воблери не и не. На третия ден Ивака ми даде едно мъниче, кефалско фофлерче с една тройчица, май 3 или 4 санта беше. Те на тоя мушмурок белите полудяха, включително и трофея на излета.
Тази пролет, когато всички ловяха бели на силиконови рибки, аз реших да мятам с туйстер. Присмяха ми се, само на рибе взимала. Да ама след половин час като извлякох в лодката метровата бяла и се скупчиха всички да ми искат туйстери.
За щуките нема какво да говорим. Почти всичките са ми или на самоделки или на тунинговани примамки!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Сома захапа стрелата защото е метална. Сома усеща металите. Ако беше дървена нямаше да има реакция :wink:

Относно ученето на рибата, има и друг аспект. Прекаленото спинингуване или тролене и просто тогава вибрациите и вида на изкуствените примамки отказват рибата :wink:
Примерно язовир Искър лятото.
Рибите също удрят с глава примамката, натискат я само когато се движи бавно по-дъното и се закачат под устата.
При спининг също има значение шума от влакното, при плетеното се чува и усеща едно доста пречещо на големите успехи триене. Лично мнение :D
RadiМ
новобранец
новобранец

Мнение от RadiМ »

Така както пишете излиза,че ако Ви чете един начинаещ любител спинингист то направо трябва да се отказва от този риболов.Аз съм на доста по различно мнение,но разбира се както всеки човек обичащ риболова,продължавам да се уча.Мислете ли,че рибата може да запомни видовете примамки,като само от една марка те са стотици като разцветки и модели.Всеки от тях има специфична вибрация и в зависимост от осветеността изглежда различно под водата.За мен хишника се храни не винаги когато на нас ни се иска и не толко вида на примамката има значение,а това как я подаваме и по кое време.От 24 часа рибата може да се храни един или два и ако не нацелим момента може да си мислим,че не кълве на нашта примамка.И това,че някой до нас е изкарал риба а ние не,не може да е критерии,че неговата примамка е работеща а нашта не.Просто тя е минала на точното място и рибата не е изпуснала този шанс да си хапне,но това не означава че в този момент тя е била активна.Дано съм бил разбран правилно.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

В този тип риболов всичко е от значение. Тук няма захранки които да ти съберат рибата, няма дипове. Просто си ти и тя. Ти се опитваш да я излъжеш , че това което мяташ е истинска храна, а тя както си мисли е друг въпрос.
Тъй както на никого не му харесва да бъде прекаран, аз избрах подходящ ден т.е. вчера, за да проверя дали нещо не е наред. Естествено се бях запасил с въпросните Storm – ове. Зурито беше на висота и улови най-едрата риба за вечерта – 2,100 кг.
А сега инфо от първа ръка: Женската е с узрял хайвер.
Един въпрос към тези които са го тествали ако не възразите. Как влияе счупване на една от куките на първата тройка?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”