Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

как да си напрвим тежести за баластен колан
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: как да си напрвим тежести за баластен колан
в кой пещерен клуб сте си правили тежести аз също съм от тези дето се завират по всякви дупки. Иначе че съм от четата на чепеларския змей. поздрави !!!
-
- научил се да хвърля
Наскоро си се занимавах с отливане на тежести мисля, че ако човек има време за губене и му се занимава би могъл да си прави отливки, ако не му се занимава то тогава си ги купува. Кой как намери за удобно !!!
Нека и аз се включа в темата и ви покажа с какви калъпи си одливам тежестите.Единият е 1кг. а другият 2кг.URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16880423]
[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16880434]
[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16880456]
[/URL] А това е резултата.URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16880471]
[/URL]

Перфектно си се справил Лъчо. 

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- ще става разбирач
@terzo
Тия калъпи как ги направи(или кой, къде, за колко ).Гледам, че са алуминиеви. Ние правихме с един колега от форума гипсови, обаче след 3-та отливка се пукат
ем армировка им бяхме правили. Иначе отляхме 10 килограма за един колан и до там са трева пак калъпи

Тия калъпи как ги направи(или кой, къде, за колко ).Гледам, че са алуминиеви. Ние правихме с един колега от форума гипсови, обаче след 3-та отливка се пукат

- alex_vp
- научил се да хвърля
Лъчо, супер са ти калъпите, и аз няма да се разсърдя ако отговориш на Десо
. Аз също си лях сам тежетите. Първо пробвах и аз в гипс ама ги сполятя същата съдба като на колегата Десо. После реших да ги правя то ПДЧ плоскости, взех една за 50ст. от практикер от тия изрезките и с триончето я нарязах на подходящи парчета 7/9см и 8/10см. Направих и стените да са високи около 2-2,5см и ги закрепих с видички за дъното, а ако останат някакви процепи ги запълвам с мокър хляб
(винаги имаме под ръка, а и ръбовете не са толкова остри), за отворите ползвам две летвички по 5см от ламинат и докато отливам оловото с едната ръка с другата ги придържам към дъното. Общо взето изкарват за по 2 - 3 тежести, ама поне са лесни за направа

Опитайте да покриете гипса със силикон за висока температура.Повече ще издържи, но пак ще се съсипе.Наистина ли си заслужава блъскането вместо да си купиш готови ? 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Проста сметка за 12.8 кг. баласт
от магазина: 8 X 1.6 кг = 160 лв
в къщи: 8 X 1.60 кг. = 12.80 лв + гас 2лв
Можеш да си купиш плавници с остатъка

А времето: за 1 час си готов също след сезона очукани наранени, бързо претопяване и пак са нови

Последно промяна от adventurebg на Пон Яну 11, 2010 7:27 pm, променено общо 2 пъти.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- ще става разбирач
Според мен проблема на ши...я гипс е, че е прекалено хигроскопичен. Последните калъпи дори ги пекохме във фурната и пак дърпат влага от въздуха и при полседващо напълване с оловото директно се изпарява и го цепи. Верно , че отливахме 2 дена след като ги пекохме ама... Трябва да се пробва и на момента веднага след печенетоyavorsub написа:Опитайте да покриете гипса със силикон за висока температура.Повече ще издържи, но пак ще се съсипе.Наистина ли си заслужава блъскането вместо да си купиш готови ?

Някой пробвал ли е с калъпи от Стомафлекс?
Зависи, що пък да е блъскане мен ми беше интересно да видя к'во ще се получи

Яворе, доскоро и аз мислех, че не е необходимо да се блъскаш да си правиш тежести, но от известно време и мен ме натисна кризата и сега ако ми се налага да си спрятам баластен колан, от магазин, ще ми излезе минимум - 150 лв., което за момента си я бая сума. Така, че вече мисля, че направата на самоделни тежести за баласт. колан към настоящият кризисен момент, е напълно оправдана. 

Никоя риба не е по - важна от живота !
Четох в един сайт за направа на калъп от блокче итонг.В такова блокче си направих форма и си излях тежест за гръб.
За колегите който се интерисуват.Взех две тежести купени от магазина каквито имах отидох в една леярна и попитах дали могат да ми направят калъп майстора каза ,че е суперлесно само му оставх тежестите за мостра и след два дни калъпите ми бяха готови.Цената беше 60-65.лв не си спомням точно.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ванка на пролет ела и ще ги отлеем на нашето място
докато сложиш неопрена си готов. Ако мен ме няма Лъчо ще е там. Трябва едно газово котлонче и едно канче
е после биричка 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!