Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

макара с двойна дръжка или единична
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: макара с двойна дръжка или единична
Има познал верния отговор.Подкрепям мнението на колегата Симо.simo72 написа:Двоината си е двоина пич! Баланса е невероятен. За спининг обаче, определено единичната е по- удобна! Това е мое мнение.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Единичната си е по удобна,щом спингистите я педпочитат значи е по удобна за постоянно въртене.Веднъж въртях екейдж на великото шимано с двойна дръжка беше,въртя и си жуля кокалчетата на ръцете.Отново лично мнение..
Имайте предвид,че това е един от ниските класове на шимано,разликата е в цената-заради марката.
Имайте предвид,че това е един от ниските класове на шимано,разликата е в цената-заради марката.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Доста колелги ти го казаха,и аз ще повторя-двойна дръжка>по-добър баланс
п.п Две годинки навъртя моя ексейдж,еми няма забележки

п.п Две годинки навъртя моя ексейдж,еми няма забележки

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Баланса си е баланс,но аз предпочитам по лош баланс ,но да не ми се мотае втора дръжка около пръстите.Мое мнение. 

Бързай бавно.
- demi
- вече хвърля и на тежко
ексчейча е само с две дръжкиDrAkoN написа:Грешиш не всичкиВсички модели ги има и с една и с две
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=991
кълве ли...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дискомфорта идва от там,че двойната дръжка всъщност идва леко по-къса(от оста до края),но с това се свиква.После като хванеш еденичната ти се струва излишно дълга!SUPER MARIO написа:Баланса си е баланс,но аз предпочитам по лош баланс ,но да не ми се мотае втора дръжка около пръстите.Мое мнение.

- krokibg
- учете се от него
Почти всички състезатели от световна величина,ловят с мачови макари,заден аванс с двоини дръжки !!! Гледаите английските клипчета за риболов на мач и си правете изводи.Никога на мача не съм слагал макара с една дръжка
Всеки има право обаче на избор,руснаците и с катушки ловят даже

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
Опита си опит. От там идват анализите и мненията. Виждам обаче и колеги, които май ловвят само на клавиатура!!!!!!butnik написа:Има познал верния отговор.Подкрепям мнението на колегата Симо.simo72 написа:Двоината си е двоина пич! Баланса е невероятен. За спининг обаче, определено единичната е по- удобна! Това е мое мнение.

Върл Shimano фен!
-
- кандидат преподавател
Нищо лично, но какво ще кажеш за Страдик, супер аеро, баит рънар, или Алан Скоторн не разбира, та стана световен шампион на мач с макара с двоина дръжка. Няма да пояснявам с кой модел на "великото" Shimano!Paublo_Eskobar написа:Единичната си е по удобна,щом спингистите я педпочитат значи е по удобна за постоянно въртене.Веднъж въртях екейдж на великото шимано с двойна дръжка беше,въртя и си жуля кокалчетата на ръцете.Отново лично мнение..
Върл Shimano фен!
-
- разбира нещата
За мач и особено фидер няма дертове с двоината ,въпрос и на навик ,гледаш си плувката и знаеш че все една ще ти е в ръката а и баланса е супер, но виж при спининга определено двоината пречи.
Проба му е майката!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
....и болонеза.Когато и да посегна към макарата по време на риболов съм хванал дръжката,а не да гледам къде беше,а за баланс да не говорим.Единична дръжка е по удачна за спининга,Любак предполагам ,че си пробвал да ловиш и с двойна дръжка и си се отказалseefeel написа:За мач и особено фидер няма дертове с двоината ,въпрос и на навик ,гледаш си плувката и знаеш че все една ще ти е в ръката а и баланса е супер, но виж при спининга определено двоината пречи.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Много си докачлив колега,нали съм написъл,че не са ми удобни двойните дръжки,пък другите и с тройни да си ловат все ми е тая.simo72 написа: Нищо лично, но какво ще кажеш за Страдик, супер аеро, баит рънар, или Алан Скоторн не разбира, та стана световен шампион на мач с макара с двоина дръжка. Няма да пояснявам с кой модел на "великото" Shimano!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- кандидат преподавател
Грешно ме разбираш колега! Не става въпрос за докачливост, а за над 20 годишен ама много богат опит свързан с безброй излети и ситуации. А инак, си много прав: всеки да си лови с каквото му е удобно, и с каквото е свикнал!!!Paublo_Eskobar написа:Много си докачлив колега,нали съм написъл,че не са ми удобни двойните дръжки,пък другите и с тройни да си ловат все ми е тая.simo72 написа: Нищо лично, но какво ще кажеш за Страдик, супер аеро, баит рънар, или Алан Скоторн не разбира, та стана световен шампион на мач с макара с двоина дръжка. Няма да пояснявам с кой модел на "великото" Shimano!
С Уважение, и поздрави от Пазарджик

Върл Shimano фен!
аз сьм свикнал да си ловкам само с двойни дрьжки
на мача и болото де
и сьм много доволен,винаги когато посягам кьм дрьжката без да гледам се чуствам сигорен в хващането
(особено когато сьм пил)
а и по лесно обирам влакното и като дрьжката ми е постоянно в готовност за старт докато едновременно с това контролирам линията,
самото вьртене е много по приятно и по балансирано,това го казвам защото много често слагам и експериментирам слагам единична дрьжка и след това двойна и разликата е осезаема,помня пьрвият пьт когата си купих макара с двойна дрьжка на шимано и веднага отидох да е пробвам на една платена любов,останах много разочарован от макарето исках да го хвьрля-казах си как можах да го взема тоя боклук
звьннах на колегата узуна и му казах ебати тьпата макара как се набутах
и така след 3 -4 риболова за мен нямаше по добра макара от тази
от тогава за мен думата макара е свьрзвам с логото на шимано
с всичко се иска свикване
а що се отнася до тази двойна дрьжка до такава степен сьм свикнал с нея че пробвах и на спининга но не е за там тази дрьжчица,по начина които водя примамките и позата която ми е заела вьдицата не ми е удобна макарицата за макарите
п.п това е лично мое мнение,на цвят и на вкус приятел няма
затова сме различни 

а и по лесно обирам влакното и като дрьжката ми е постоянно в готовност за старт докато едновременно с това контролирам линията,

п.п това е лично мое мнение,на цвят и на вкус приятел няма

От доста време се зачитам в тази тема и се си викам ще напиша коментар та ей го на дойде момента,
според мен е добре всеки сам да си избере с каква двойна или еденична на тази тема може да се спори много защото
всеки си държи на неговото това,че баланса на двойната двъжка е по-добър от този на еденичната това е важно при риболова на
мач и боло защото там пръта е лек и малък дисбаланс не е приятен от тази гледна точка добре.Ама не съм чувал спинингист да лови
с твойна дръжка особено при тежък спининг,лично мое мнение.Иначе аз съм за еденичната струва ми се по удобна но това е до момента в който
свикнеш с тази разлика,и може би това мислене при повечето от хората че с двойна дръжка е по-неудобно идва от там,че по масово продаваните са с еденична.
според мен е добре всеки сам да си избере с каква двойна или еденична на тази тема може да се спори много защото
всеки си държи на неговото това,че баланса на двойната двъжка е по-добър от този на еденичната това е важно при риболова на
мач и боло защото там пръта е лек и малък дисбаланс не е приятен от тази гледна точка добре.Ама не съм чувал спинингист да лови
с твойна дръжка особено при тежък спининг,лично мое мнение.Иначе аз съм за еденичната струва ми се по удобна но това е до момента в който
свикнеш с тази разлика,и може би това мислене при повечето от хората че с двойна дръжка е по-неудобно идва от там,че по масово продаваните са с еденична.