Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

ШАРАНДЖИЙ МАКАРА MITCHEL VS TICA.КОЯ Е ПО ДОБРА.
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: ШАРАНДЖИЙ МАКАРА MITCHEL VS TICA.КОЯ Е ПО ДОБРА.
Нали се сещаш, че сцептера няма нищо общо с тези по-евтените тики.3 години ги въртя и няма луфтове, няма лошо нареждане, няма пластмасови корпоси, аванса не е заял дори и в най екстремни ситуации и т.н.p4elata написа:Да ти кажа имам две други Тики по-евтини. Но от тези двете бих взел Мичела.Ако верно се чудиш.
Аотносно господата с японските шимана, ако има такива за 120лв.шаранджиски, ще ги изкупя всичките.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
http://carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=11428snegk написа:p4elata написа: ако има такива за 120лв.шаранджиски, ще ги изкупя всичките.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
-
- ще става разбирач
Напълно съм съгласен с мнението ти относно тиките !!! И аз ги ползвам от четри -пет години и съм очарован от съотношението цена -качество което предлагат.В този ценови клас се предлагат само боклуци с кофти аванси и изработка "Сделано в СССР" . Предимство на тази макара е и голямият избор от резервни шпули който се внасят.Миналата година се обзаведох и с две макари от модела Долфин ,който е още по добър от Сцептера.Лично аз не мисля да ги сменям скоро.snegk написа:Нали се сещаш, че сцептера няма нищо общо с тези по-евтените тики.3 години ги въртя и няма луфтове, няма лошо нареждане, няма пластмасови корпоси, аванса не е заял дори и в най екстремни ситуации и т.н.p4elata написа:Да ти кажа имам две други Тики по-евтини. Но от тези двете бих взел Мичела.Ако верно се чудиш.
Аотносно господата с японските шимана, ако има такива за 120лв.шаранджиски, ще ги изкупя всичките.
-
- и господ не е толокова добър
Това шаранджийски макари ли саdonky написа:http://carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=11428snegk написа:p4elata написа: ако има такива за 120лв.шаранджиски, ще ги изкупя всичките.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
ами,че не стават ли?
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Е колегата Орион се е изказал прекалено професионално и доста задълбочено , но все пак става дума за макари струващи 100-120 лв.
Мисля си ,че като се съобразим с този факт повечето от забележките остават излишни. Може би ако следваме забележките на колегата и се опитаме да ги преодолеем , ще получим иделаната макара . Но няма да е в този ценови клас ,а може би поне с 500 - 600 лв отгоре.
Колегата е абсолщтно прав ,че предимството на тиката посочено като червчна предавка е меко казано подвеждащо. Това е шафт система за нареждане на влакното и няма нищо общо с червячната предавка. Така ,че това е голямо подвеждане на клиентите.
Мисля си ,че като се съобразим с този факт повечето от забележките остават излишни. Може би ако следваме забележките на колегата и се опитаме да ги преодолеем , ще получим иделаната макара . Но няма да е в този ценови клас ,а може би поне с 500 - 600 лв отгоре.
Колегата е абсолщтно прав ,че предимството на тиката посочено като червчна предавка е меко казано подвеждащо. Това е шафт система за нареждане на влакното и няма нищо общо с червячната предавка. Така ,че това е голямо подвеждане на клиентите.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
По въпроса - коя от двете да избереш бих те посъветвал да отидеш да хвенеш и двете в ръце и ще видиш ,че сърцето ще направи избора , а не разума. Не се хвърляй в такива дилеми - пипаш, въртиш и си избираш -така е правилно. Конкретно на въпроса - коя от двете аз бих взел Мичела-върти по добре и създава усещане за мощ и здравина. Тиката е малко прехвалена /лично мнение/.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- maslar4eto
- новобранец
мога да кажа само че имам 2 броя авоцед big сърф (за митчелл) става въпрос и сам адски доволен , редят перфекто влакно с дебелина 0.35мм единствената забележка е че малко трудно прибират монтажи с олово над 120 гр от дистанция над 150-200m , цената им в момента е около 90лв успех в избора