Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

от колко годишни ходите за риба....
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Re: от колко годишни ходите за риба....
Татко ми ме води от много малък,може би от 3-4 годишен .Това е ,няма нишо случайно .Почти всеки е тръгнал за риба на тази възраст.
И падащата звезда е била изгряваща .
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Не помня точно на колко години съм бил, сигурно на 6-7 , но помня че баша ми ме води за риба на Белославското езеро. То беше сладководно още и ловяха шаран, каракуди и едни рибки наречени белица. Шарана излизаше на кюспе, но помня много добре ,че то беше на шайби с големината на пулове от табла и беше тъмно и мазно,защото го пържеха в олио.
Преди да почна да ходя сам за риба на морето,баща ми ме води и няколко пъти на яз.Николаевка. Тогава язовира беше чак до мостчето на реката ,а гората която е сега от единия бряг тъкмо я бяха засадили.
В къщи си имах дървено сандъче и цяла зима си правех такъми и мечтаех за лятото,когато ще ходя за риба.Списание "Лов и риболов" беше мнго дефицитно,четях всеки разказ и искрено завиждах на всички,които живечт до река или язовир.
Ех, спомени!
Преди да почна да ходя сам за риба на морето,баща ми ме води и няколко пъти на яз.Николаевка. Тогава язовира беше чак до мостчето на реката ,а гората която е сега от единия бряг тъкмо я бяха засадили.
В къщи си имах дървено сандъче и цяла зима си правех такъми и мечтаех за лятото,когато ще ходя за риба.Списание "Лов и риболов" беше мнго дефицитно,четях всеки разказ и искрено завиждах на всички,които живечт до река или язовир.
Ех, спомени!
Кефа цена няма!
-
- кандидат преподавател
Аз съм на 37 години, а първия ми билет е на 30 години. Пазя си го, и дори е в рамка в офиса ми. Дядо ми, бог да го прости е виновника за тази болест която според мен е до гроб !!!! 

Върл Shimano фен!
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
И аз съм с твойто положениегуслар написа:Татко ми ме води от много малък,може би от 3-4 годишен .Това е ,няма нишо случайно .Почти всеки е тръгнал за риба на тази възраст.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
от двайсе и пет,но сьм доста напреТ 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Не се бъркай на Господ в работите.....а иначе моята първа риба беше на яз. Домлян едно малко кефалче....когато бях може би на 7. Малко ама още го помня как опъваше "бамбучката"kita20008969 написа:Да кажа ли ,,,,незнам.........тая година ще вадя 46-ти билет.Тя мойта е ясна.......я имам още 5-6 билета, я не

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
5 кила го е написал само,че в негов стил.Не важно колко години ходиш или от колко си започнал,а важно е какво си научил през това време.Да не обсъждам повече.
Ловя от малък,не помня на колко години съм бил,но в 7-ми клас се запалих по моторите и май повече съм бил моторист отколкото рибар.Тия детски години не ги броя за стаж,имаше много риба,не се оплаквам от такъмите ,че ловях само с известни за времето си модели.Имах тая възможност,че нашите пътуваха на вън всяка година.Много детски спомени имам,винаги всеки риболов ми е бил приключение.Транспорта с дядо ми ни беше велосипеда,до Рогош сме ходили с тях.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аз за първи път,ходя от Авгус месец 1968 г.
Баща ми ни заведе със майка ми на Панчарево.
И там под стената,лагерувахме 30 дни.
По простата причина,че в София имаше Международен Фестивал.
А аз никога не съм имал Село.

Много колеги предполагам,ще си върнат спомените назад,за какви риби става въпрос.
На Пънча имаше всякаква риба и то в изобилие.
Баща ми ни заведе със майка ми на Панчарево.
И там под стената,лагерувахме 30 дни.
По простата причина,че в София имаше Международен Фестивал.
А аз никога не съм имал Село.

Много колеги предполагам,ще си върнат спомените назад,за какви риби става въпрос.

На Пънча имаше всякаква риба и то в изобилие.

не помня точно кога сьм бил за пьрви пьт на риба но сьм сьм сигорен че сьм бил доста мальк но затова пьк ето този калпазанин синьт ми е от мьничьк с мен
пьрвият му риболов беше на 2г и 2 месеца на марица на спининг хванах 5 кефала и му дадох 2 да ги изкара той то като ги вадеше ми стана лошо за малко да ми счупи прьчката постоянно е удряше в земята и зор виждаше с вьртенето
но ги изкара
след това на 2г и 5м. на звьничево риболов на перо
и от там се трьгна
пьрвоначално без макара че му тежеше

и майка му помагаше да се справя

и след още 2г.взе да ми посяга кьл болото

пьрвоначално без макара че му тежеше

и майка му помагаше да се справя

и след още 2г.взе да ми посяга кьл болото

Бях на около 6-7 години когато за първи път отидох за риба сега съм на 15 и за тези години какъв ли не риболов съм практикувал тва' на плувка,тва' на дъно,тва' на тапа та сега спининг дано вече това да ми е.Да не ги сменям.
Поздрави и наслука.
Поздрави и наслука.

-
- и господ не е толокова добър
Нямам спомени от кога ходя, но тази риба която хващахме с обикновени такъми, шишета, лескови пръчки, изтривалки и др.Няма да хвана никога с новите модерни такъми. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
С тати съм ходил още нероден,иначе тръгнах по реката когато чарлстона беше на мода 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е те сега на някои колеги им се развихри яко фантазията.
Аз нямам спомен от кога,но по сериозно и задълбочено след казармата.

Аз нямам спомен от кога,но по сериозно и задълбочено след казармата.

-
- новобранец
Бях на 3-4г.когато започнах да ловя попчета на морето
Ученият глупак пише своята безмислица с по-добър стил,отколкото неученият,но от това тя не престава да бъде безмислица