Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Една идея за хранилка
Модератор: emo vasilev
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Re: Една идея за хранилка
Това на Дунава неа да стане.Освен ако торбата ти не е колкото портокал.В противен случай течението ше го отнесе като свиня блажен вестник.За язовир по мое да стане ама пак с малка торба иначе си представи къв понтон треа да му туриш та да го крепи.Варианта на ринго е идеален пък даже и да цвъкаш напрао у водата пак ше стане
Бахти и уклея![/quote]
Е аз за язовир имам предвид не за река за река ми е ясну ама за язовирр

Е аз за язовир имам предвид не за река за река ми е ясну ама за язовирр
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нямаш спиране бе,скункса трябва на теб да го дадат.Има захранки,колегата ти е писал за прясното мляко ,аз съм го правил с разбито кисело мляко-айрян.Има специализирани захранки за уклей,в Охрид нашите момчета използваха такава-Fish-mania българска,убийствена е,стига да знаеш какво искаш и как да го направиш,какви стиропори какви 5 лева,какви мамки за уклей.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
[quote="butnik"]Нямаш спиране бе,скункса трябва на теб да го дадат.Има захранки,колегата ти е писал за прясното мляко ,аз съм го правил с разбито кисело мляко-айрян.Има специализирани захранки за уклей,в Охрид нашите момчета използваха такава-Fish-mania българска,убийствена е,стига да знаеш какво искаш и как да го направиш,какви стиропори какви 5 лева,какви мамки за уклей.[/
Далеч съм от мисалта да ловя уклей по този начин май неможем да се разбереме та нали всеки риболовец е почнал с уклейте аз говоря за самата хранилка като монтаж дали може да се позва за друга риба не за уклей. В поста споменах монтажът какъв е КАТО ЗА УКЛЕЙ не съм споменал никаде че искам да ловя уклей. Съжелявам за недоразбирането,то и аз знам разни сосчета ама както и да е виждам че няма можете да ме разберете затова когато го направя ще снимам и ще покажа нагледно точно за какво стааава на вапрос
Далеч съм от мисалта да ловя уклей по този начин май неможем да се разбереме та нали всеки риболовец е почнал с уклейте аз говоря за самата хранилка като монтаж дали може да се позва за друга риба не за уклей. В поста споменах монтажът какъв е КАТО ЗА УКЛЕЙ не съм споменал никаде че искам да ловя уклей. Съжелявам за недоразбирането,то и аз знам разни сосчета ама както и да е виждам че няма можете да ме разберете затова когато го направя ще снимам и ще покажа нагледно точно за какво стааава на вапрос
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
[/quote]Идеята ми беше, неможе ли същата тази хранилка да се ползва и за язовири с цел да вдигнем рибата(шаран,таранка) в по горните слоеве на водата и хранилката която позваме да прави същевременно и облак .потози начин може пък и някои тостолоб да дойде на нея нее изключено. Надявам се ме разбрахте какво точно се опитвам да напиша . Не откривам топлата вода,но ми дойде като идея и понеже има доста опитни рибари питам дали е глупава тази идея и може ли да се практикува в езера и язовири ?
Ясно ли е ?
Ясно ли е ?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега, тоталното ти незнание не те оправдава.VidinskoRibarche написа:Колеги,запитването ми е сериозно !!! Мляко грис бутилки от веро извинявам се но ми звучи малко подигравателно . Това е същото като да си намажеш задника със качамак и да го топнеш във водата
Толерирам всяко едно мнение, стига да не е подигравателно
Благодарим предварително !!!!
Вместо да пишеш, нямаше да е зле да прочетеш нещо за този метод на захванване и да благодариш на колегата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Колега, тоталното ти незнание не те оправдава.
Вместо да пишеш, нямаше да е зле да прочетеш нещо за този метод на захванване и да благодариш на колегата.[/quote]
Колега, Аз питам за нещо съвсем различно, а те ми казват да пръскам във водатата със сосчето написано по-горе.Това е недоразбиране от ваша страна и грешка от моя понеже не успях да го напиша по разбираемо.
Извинявам се ,когато го имам нагледно ще снимам и ще покажа за какво става на вапрос ,защото само с приказки няма да стане
А относно тоталното ми незнание , та нали за това е направен форума, не всеки да се хвали кой е по по най а да помагате на незнаештите и неможештите като мен ! И да ги научите да бъдат добри риболовци като вас !
Едва ли някой му е прятно когато зададе въпрос, да получи отговор: Абе, ти ненормален ли си ? Какви са тия глупости кадето пишеш я вземи почети малко тук там и после питай
тцтцтцтцтц накаде отива държавата
Вместо да пишеш, нямаше да е зле да прочетеш нещо за този метод на захванване и да благодариш на колегата.[/quote]
Колега, Аз питам за нещо съвсем различно, а те ми казват да пръскам във водатата със сосчето написано по-горе.Това е недоразбиране от ваша страна и грешка от моя понеже не успях да го напиша по разбираемо.
Извинявам се ,когато го имам нагледно ще снимам и ще покажа за какво става на вапрос ,защото само с приказки няма да стане

А относно тоталното ми незнание , та нали за това е направен форума, не всеки да се хвали кой е по по най а да помагате на незнаештите и неможештите като мен ! И да ги научите да бъдат добри риболовци като вас !
Едва ли някой му е прятно когато зададе въпрос, да получи отговор: Абе, ти ненормален ли си ? Какви са тия глупости кадето пишеш я вземи почети малко тук там и после питай

-
- и господ не е толокова добър
Експериментирай колега, не ги слушай тия 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
ЗЛАТНИ ТИ УСТА И РЪЦЕ МОДЕРАТОРЕЕЕЕЕ ,ДАЙ БОЖЕ У НЕГОВИЯ КЕП НАЙ ГОЛЕМИТЕ РИБИ ТАЗ ГОДИНА ,ХА ДАНО !!!snegk написа:Експериментирай колега, не ги слушай тия
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Колеги , това е горе долу за което ви говоря . Скалъпих го набързо за да имате ясна представа тояно за какво става на вапрос
Значи,правоъгалният стереопор играе ролята на совалката,дънните олова играят своята роля, самоче ще ги претопя и ще ги направя като плочка, която има пръстенче и стереопора всъщност около него се слага захранката

Значи,правоъгалният стереопор играе ролята на совалката,дънните олова играят своята роля, самоче ще ги претопя и ще ги направя като плочка, която има пръстенче и стереопора всъщност около него се слага захранката

-
- и господ не е толокова добър
Искаш да направиш хранилка тип, маркер.Направо слагай мрежеста торбичка под поплавака на дълбочина каквато си избереш, така ще виждаш къде ти е хранилката.На мене идеята ми харесва. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Аз си мислех друго,този начин на риболов става с директен,телескоп с водаши,болонезе,мач.... . Идеята ми е следната. избираме място и мерим дълбочината.Измерили сме примерно 2,80 мдълбочина а искаме да ловим на 1,50 от повърхността на водата. Какво правим, там кадето намотаваме основното влакно на совалката да бъде плюс минус 25 см така на всяко навиване когато я пуснем ние си отброяваме колко см пада на долу. При 7 навивания имаме горе долу желаните 1,50 м от повърхността на водата.Все още не сме извадили маркиращата плувка с която сме измерили дълбочината и така знаем каде ни е хранилката.Гласиме такъмите на тази дълбочинка горе долу и замятаме в момента когато сме на петното или до него си маркираме влакното с водоиздържащ маркер и си прибираме мерителния апаратsnegk написа:Искаш да направиш хранилка тип, маркер.Направо слагай мрежеста торбичка под поплавака на дълбочина каквато си избереш, така ще виждаш къде ти е хранилката.На мене идеята ми харесва.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Рибарче,редно е под хранилка да се разбира-спирална пружина,фидер кошничка,а за другото къде се сещам му викаме подхранка,захранка,манджа,буламачи др
та дай да уточним.И аз ловя с удоволствие уклея,защото си подобрявам техниката,бързината,прецизността на такъмите и пр.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Butnik,стереопорената глава е хранилката тоест тя е пружината,фидер кошничката и т.н....Около нея слагаме манджата ранъта ядението захранката :0butnik написа:Рибарче,редно е под хранилка да се разбира-спирална пружина,фидер кошничка,а за другото къде се сещам му викаме подхранка,захранка,манджа,буламачи дрта дай да уточним.И аз ловя с удоволствие уклея,защото си подобрявам техниката,бързината,прецизността на такъмите и пр.