Риболов с фидер на обрасли водоеми

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: Риболов с фидер на обрасли водоеми

Мнение от pojara28 »

то и мойто мнение ще е малко офф ама аз на такъв водоем няма да мисля как да хвана рибата а как да я извадя та така ми идва само едно решение ако е възможно повтарям ако е възможно да си направя сгода кото си зачистя от водораслите мястото където ще ловя. Макар че рибата се ражда във водорасли живее във водорасли и умира там . И пак го мисля и май фидера ще го оставя в колата.
скобара е риба проклета
Изображение
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kasabov_le »

Ivak написа:Колега Касабов не обиждай колегите тук това не е разрешено.
Също монтажа който си предложил обясни защо според теб е подходящ за водоеми с водорасли. :roll:

Мое предложение е с плуваща хранилка. Лепиш малко фирбран от едната страна на хранилката и мяташ с рехава храна. Хранилката ще ти служи за индикация за кълване :wink:

Ще го испробвам само да се стопли :P
Мисля,че ще има ефект
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Колеги благодаря за споделения опит и идеи. :D Идеите на колегите ringo_6 и на Ivak ми се струва, че са добри и ще се опитам да ги приложа. Но за всеки случай ще се оборудвам и с монтажи на леко.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Ivak написа:Мое предложение е с плуваща хранилка.... и мяташ с рехава храна. :wink:
:smt023 Това е най-вярното решение :wink: , ако държи колегата да лови с фидер.
Изображение
Изображение
Изображение
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Butnik, кой съм аз че да забранявам на който и да било да пише :D На времето много неща ми се струваха глупости, но после видях, че доста от тях се превръщат в много полезни идеи.

Касабов, не виждам смисъл да ти отговарям на лични. Не съм сляп и виждам, че първо ти си обидил колега. Какво очакваш да седи и да си мълчи ли? Карай го по спокойно.
За сега няма да трия нищо.

Хранилката с плувка не знам колко е удачна. Ако държи да лови на фидер му трябва Правоъгълна хранилка със залепено парче фибран към тежестта. Тка с рехава храна ще направи петно на голяма дистанция и ще си лови рибите над водораслите :wink:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Ivak написа:Ако държи да лови на фидер му трябва Правоъгълна хранилка със залепено парче фибран към тежестта. Тка с рехава храна ще направи петно на голяма дистанция и ще си лови рибите над водораслите :wink:
:roll: Абе тоя метод ми е нек`ъв... Пробвал ли си? Аз не съм,ама си го представям и нещо не ме кефи особено.Индикацията как става? Не може да се опъне линията! Няма ли много да се разгърне хранителното петно? Особено при вятър.Няма да е особено прецизен риболова май. :roll: Е!Трябва да се експериментира де.
Изображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Ivak написа:
Ако държи да лови на фидер му трябва Правоъгълна хранилка със залепено парче фибран към тежестта. Тка с рехава храна ще направи петно на голяма дистанция и ще си лови рибите над водораслите :wink:
А стръвта с куката на каква дълбочина?
Ivak, тази тактика е за текето от към тръстиките :D ,там дъното е пълно с водорасли и тиня.
Above us only sky
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Колега друг съвет, който мога да ти дам е да използваш малко шаранджйски подход това ще рече, че с една плувка маркер може малко да проучиш дъното неможе цялото езеро да е обрасло навсякаде все трябва да има някое чисто място. Другия елемент е монтажа него пак мпоже да го взаимстваш от шаранджиите примерно Сейфти монтажа оловото го сменяш с една метод хранилка или най-добре с обикновенна пружина (понеже са по-евтини). Целта на този монтаж е като закачиш някаде клипса се отваря хранилката ти пада и си вадиш рибата (поради това шлауха го вкарваш много малко зада може да се изхлузи) и ако скъсаш рибата няма да ти влачи хранилката, но всичко това има смисъл ако ловиш едри риби.
Изображение
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
ringo_6
новобранец
новобранец

Мнение от ringo_6 »

Колега,линията която съм описал по горе работи точно на такива водоеми.Когато почнеш да ловиш,оловото потъва във водораслите,40-50см.конец позволява на кошничката с храната и стериопора да стои над водораслите или поне в горния им слой.А от там поводчето можеш да го местиш на каквото разтояние искаш от кошничката.Да те предупредя когато,куката е над кошничката застопори здраво фидера ,понеже кълването е много яко.
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Да ето още идеи, но явно ще установя дали са приложими по метода на пробите и грешките.
пп. Мисля, че такава хранилка за която пише Ivak бе правил IDA и май имаше и снимка, ще поразровя да я открия. :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

stich написа:
Ivak написа:Ако държи да лови на фидер му трябва Правоъгълна хранилка със залепено парче фибран към тежестта. Тка с рехава храна ще направи петно на голяма дистанция и ще си лови рибите над водораслите :wink:
:roll: Абе тоя метод ми е нек`ъв... Пробвал ли си? Аз не съм,ама си го представям и нещо не ме кефи особено.Индикацията как става? Не може да се опъне линията! Няма ли много да се разгърне хранителното петно? Особено при вятър.Няма да е особено прецизен риболова май. :roll: Е!Трябва да се експериментира де.

Е като държи да лови с фидер освен това и чепаре с горна кука и вдигнат нагоре фидер няма друг вариант. Споредм мен :oops:
valentin7203
новобранец
новобранец

Мнение от valentin7203 »

eminem94 написа:Хай са и аз да се включа.Тъй като имам навика да чупя върхове :mrgreen: ,един счупен връх си го направих на мачов.Следствие винаги си нося кутийката с плувки(те не са много и не ми пречат),като неможе на фидер,бързо фидера става на мач.Мисля,че на плувка,ще е по-удачно,макар,че и тогава сигорно ще има заплитания ....
Ako e много обрасъл водоема и мача не помага .Даже и да удари нещо по едро то се набива в водораслите и сбогом монтаж.по удачен вариант е според мен по дълъг повод с повдигач излизащ малко над водораслите и съответно по як повод предвид тежката обстановка :axe:
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Колеги,според мен на обрасли водоеми фидера се обезмисля.Нали идеята е да се работи с фини такъми,да захранваш на едно и също място,да придърпваш леко куката да попадне в петното след като храната изпадне от кошницата,като придърпаш кошничката да разрови дъното да направи облак да се смеси с храната и по този начин да предизвикаш рибата.А като има водорасли,ти мяташ,кошничката се забива в дъното между зеленината,куката и тя не се знае къде е отишла,нито ще направи облак,нито може да засечеш като хората според мен.Има някаква идея в плаващата хранилка,ама мисля,че пак се губи прецизността на фидера.Може би най-добрия вариант в такъв случай е да вържеш най-долу пружина и нагоре куката като чепаре,на дъно.И по-яка въдица,няма смисъл да си чупиш фидера
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

Айде и Аз да се включа.
На водоем който поради забраната често посещавам а е пълен с риба и водорасли :D ,практикувам следното:
Слагам голяма кошница и замятам като ограничавам дистанцията с ластик.
В първите 15-20 заметнати кошници не слагам захранка а само вадя водорасли.Изчиствам си доста добро петно и после си захранвам.Слагам повод около 10-тина сантиметра и според мен подаваната стръв пада винаги близко до хранилката като 90% не се оплита във водораслите.Ако водораслите са по-твърди може би ще чистя с плетеняк.
Всеки път там знам каква ми е дистанцията и при хвърлане с/у белега на отсрещния бряг си замятам на изчистеното петно :D Хамалогията е само първия път,ама Луесно нема :D
Утре пак съм там.Дано да има репортаж. :D
Успех на всички и дано съм бил полезен.
Cohiba Fishing
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Osi написа:Да ето още идеи, но явно ще установя дали са приложими по метода на пробите и грешките.
пп. Мисля, че такава хранилка за която пише Ivak бе правил IDA и май имаше и снимка, ще поразровя да я открия. :)
Това е единия от вариантите- за тинести дъна и за обраскли дъна със сравнително ниски(наколко сантиметра) тревуляци:

За близки дистанции и тинести или затревени дъна мисля че е удачно да се ползват и кошнички от този тип:

Изображение

Кошничката е правоъгълна със сравнително голям обем и площ върху която ляга на дъното. Утежнението е листово олово, общо 20гр с хранилката, като за "по-прегледно" съм му лепнал и 10-грамов "олекотител"; такава кошничка лети съобразно теглото си(пълна), а пропада и ляга върху дъното съобразно относителното си тегло!!! Аз всъщност считам, че кръглите кошнички с долно утежнение са най-неудачния вариант за тинести дъна.
При монтажите може да се ползва и повдигач на куката със стръвта(пак на тази картинка), като разстоянито на повдигането се ограничава от оловна съчма с необходимото тегло и на нужното разстояние от куката ( това се пробва дали "работи" още до брега).
Има още няколко варианта за риболов в треви, водорасли, закачки и подобни и ще ги постна поетапно :idea:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”