Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Нема Оправия.
Модератор: dantho.mihov
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Нема Оправия.
Любо, човече не ме дрзнят нито милионерите, нито арендованите водоеми. Напротив знам, че има такива които са перфектно подържани, ама явно те мързи да прочетеш какво съм писал.
. Не съм го чел лично, но шефа на ИАРА Перник каза, че тези язовири са в списъка на министерството да не им се подновявя договора. Това са язовири от типа, примерно Широка Поляна и др. . Не съм съгласен с това да се пренебрегват законите. И не плача, а протеспирам срещу беззаконието. ОЩЕ ВЕДНЪЖ казвам, нямам нищо против арендаторите, стига да си вършат каректно работата. Даже поздражления за такива люде.
Нито обичам, нито искам да се върне кумунизма, даже го ненавиждам, но имам малко други виждания за това що е демокрация и според тези ми виждания със сигурност не е свободия. А и ти ми казваш да не плача , Пак повтарям не плача, просто изразявам мнение/все пак има свобода на словото/.
Нито обичам, нито искам да се върне кумунизма, даже го ненавиждам, но имам малко други виждания за това що е демокрация и според тези ми виждания със сигурност не е свободия. А и ти ми казваш да не плача , Пак повтарям не плача, просто изразявам мнение/все пак има свобода на словото/.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- krokibg
- учете се от него

Ако гледаме сериозно на нещата,трябваше всички да са раздадени на Сдружения,ловни и рибарски.Трябваше както е навън,всичко да е под контрол и държавата да не се занимава с тия работи,освен да съблюдава закона за рибарството и аквакултурите.Поради напъна на определени лица и риболовци,оставиха се за свободен риболов много водоеми,кото нямат никакъв контрол и всеки си прави каквото си иска.Бракониерите се ширят необезпокоявани,рибарите замърсяват и правят всичко кочина.Взимат се десеторно по големи количества риба без оглед на размери и видове.Режат се горите около лагерите за да си правят лагерни огньове и т.н.Мога да ти изброя стотици неща,които ще доведат до това,дори и свободните язовири да се раздадат или под аренда или на сдружения.Аз защо мислиш че не съм против раздаването и на тези които са в списъка.Така или иначе вече са вкарани в него и наистина не би трябвало да се дават.Обаче има едно - НО с главна буква,което е в центъра на нещата. НО кои сега ще зарибява и пази водоемите от сами те рибари,кои ще гони бракониерите с мрежите и тоците,кои ,кои,кои,това са въпроси,на които хората си отговарят.Трябва някои да го прави и тогава идва отговора,че държавата няма и не иска да дава пари за пазене и зарибяване,за подръжка и т.н.Този някои,които евентуално може да се оправи с това положение са или сдруженията или частник,колкото и да не Ви се искат,това са фактите.Тонове боклук са разхвърляни по бреговете на водоемите които са свободни,тонове бутилки,торбички и каквото ти мине през акъла плуват по водата и то защото искаме свобода
Да,ама не,кавал съм го и пак го повтарям,деистват по целесъобразност а не по тавя,какво ние с теб искаме или не.Четя всеки пост от край-до краи и нищо не пропускам,просто вие не виждате видимото а само искате ли искате.Някои трябва и да даде,ти ли ще почистиш тоновете боклуци,или Венци
Питам аз и отговор не искам.Ти ли ще опазиш водоемите от набезите на гадовете - не,нито ти,нито аз,нито които и да е друг,освен ако няма някои,които да е заинтересован от това.Ти и Венци сте заинтересовани,само да има къде да се ходи за риба.Аз също съм азинтересован но търся начин и съм го намерил
Вместо да се вайкаш и да пишеш щуротии против арендаторите,вземете и си направете сдружение и отидете да вземете един от тези язовири,за да се грижите за него.Докато не направите това,никога няма да разберете мотивите на държавата за тези деиствия и защо ги раздава.Първо да си бръкнете здраво в джобовете до лактите,да ходите да гоните бракониери с другите от сдружението и тогава чак ще запеете нова песен.Поваярвай ми,и аз съм за това да има ред,но държавата неможе да огрее навсякъде.Това са факти,които нямат оборване,каквото и да се пише,истината е болезнена - нали !!!Не взимай постовете ми като заяждане,погледни ги от друга страна и ще разбереш че ти давам насока да се замислиш.Сега си мислите само за вашите желания и че няма къде да ловите по-наблизо.Помисли и ако си реалист а не мечтател,ще видиш че съм толкова много прав,че няма на къде.Поздрав !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
spedo
- новобранец

Ей тук имам чувството, че се пише само да се дразните ?????? рибарска му работа, единия като каже ква риба е хванал друг му казва че е хванал по голяма а другия му отвръща да ама аз един път хванах по голяма а другия му отвръща………………Нищо конструктивно само спорове и дразги……… 
-
Dancho M
- научил се да хвърля

Хората от страните със стари демокрации отдавна са осъзнали, че държавата е лош стопанин, както и че няма безплатен обяд. Разбрали са също така, че хората с повече талант, работливост и предприемчивост заслужено имат по-висок социален и материален статус. Трябва да признаем, че към момента държавата ни нито има воля, нито знае как (по дефиниция тя не разбира от бизнес), нито разполага с ресурси да се грижи за язовирите. Остава възможността й да ги отдаде под наем, с което хем припечелва някой лев, хем се отървава от ангажименти по опазването на тези язовири от риболовците-мърлячи и другата сган-бракониерите. Рибарлъка неизбежно ще става все по-скъпо хоби, но лично аз съм по-съгласен да плащам за практикуването му на някой милеещ за язовира арендатор, отколкото да се чувствам като на бунище на някой свободен или като на стрелбище от бомбите на бракониерите. Колкото до пишман-арендаторите, неизбежно и в България ще настъпи за тях време на прозрачни и ясни правила, ако преди това пазарните закони не са ги изхвърлили от този бизнес.
- krokibg
- учете се от него

Спидо,истината според теб дразнене ли еspedo написа:Ей тук имам чувството, че се пише само да се дразните ?????? рибарска му работа, единия като каже ква риба е хванал друг му казва че е хванал по голяма а другия му отвръща да ама аз един път хванах по голяма а другия му отвръща………………Нищо конструктивно само спорове и дразги………

- indalo
- фен клуб-скобар
Незнам защо си мислиш, че нещата са само дразги и спорове. Аз се възмущавам, Кроки не е съгласен с мен/е малко го взех навътре плаченето/. Четейки написаното от него ме кара да се съглася с много неща, да открия неговата истина и да се съглася донякъде с него. Но знам, че не би трябвало да е така. И знам, че за жалост ако са свободни водоемите ще стане така както го казва Кроки. В същото време съм сигурен, че тези които вземат язовирите в нашия край/те са ги взели вече/ не са хора като Кроки, поне не мислят като него. На Извор както вече писах не може пиле да прехвръкне, използва се само за лични нужди, Диканя- не само че не се почиства от собствениците, а и се мрежари надребно. Срещу това негодувам аз. Може би ако, арендаторите в околноста са поне малко като ебе Кроки, няма да мисля така, но тука нема такива. Което е жалко. Надявам се да приемаш спора ни позитивно и ако дай боже се засечем някъде той да бъде продължен и подплатен с некоя друга напиткаspedo написа:Ей тук имам чувството, че се пише само да се дразните ?????? рибарска му работа, единия като каже ква риба е хванал друг му казва че е хванал по голяма а другия му отвръща да ама аз един път хванах по голяма а другия му отвръща………………Нищо конструктивно само спорове и дразги………
-
spedo
- новобранец

Май се разбрахте
, аз съм съгласен и с двамата в мнението и на двете страни има плюсове и минуси, но няма аз да съм ви арбитъра на спора щото и моето мнение не го смятам за миродавно, както е казал некав си акъл в спора се ражда истината

- asenfisherman
- ще става разбирач

Ивка,ще почнат и на едро.Днес нещо ми спрягаха Гипата за бъдещ арендатор и като знам какви ги твореше на предишния водоем, всички ще ревнем за хора като г-н Вичев.indalo написа: Диканя- не само че не се почиства от собствениците, а и се мрежари надребно.
- krokibg
- учете се от него

asenfisherman написа:Ивка,ще почнат и на едро.Днес нещо ми спрягаха Гипата за бъдещ арендатор и като знам какви ги твореше на предишния водоем, всички ще ревнем за хора като г-н Вичев.indalo написа: Диканя- не само че не се почиства от собствениците, а и се мрежари надребно.
Реви,като не ти дават да ловиш на аванта,ще ревеш не ами ще плачеш от яд,като ги раздадат всичките до един
Индало,това което описвам,няма да става приятелю,то е факт по водоемите на страната.Безрибие,мръсотия и простотия - селска,това е по свободните водоеми.Чакаи още малко и ще видиш какво се гласи,а тръгне ли едно и държавниците да видят как трябва да стане,всички водоеми ще са под контрол за да е чисто на хората и дори децата да хващат риби
Бах ги и фините бах,как си "стопанисват" толкова много езера ,освен ГУДЗИ да вземе да ни "светне" 
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- indalo
- фен клуб-скобар
Точно Гипата го пази от миналата година/Цинцов му го преодстъпил ли, незнам/,и мацката от Ярловци обикаля да събира и кинтите и мрежите.asenfisherman написа:Ивка,ще почнат и на едро.Днес нещо ми спрягаха Гипата за бъдещ арендатор и като знам какви ги твореше на предишния водоем, всички ще ревнем за хора като г-н Вичев.indalo написа: Диканя- не само че не се почиства от собствениците, а и се мрежари надребно.
- asenfisherman
- ще става разбирач

Нещо не си ме разбрал,дадох те като положителен пример за арендатор.По-принцип голяма част от излетите ми през годината са на арендовани водоеми с цени доста по-високи от средните за страната.Водоеми на които доброто отношение към рибата е задължително и съответно се сещаш че не се и прибира такава за консумация.Единственото което искам да извлека от риболова е удоволствието,което на аванта няма как да стане.По темите бях срещал че направи оферта за създаване на караван-парк на водоема които стопанисваш,съотвено мислиш в перспектива и искаш водоема ти да се развива.В Пернишка област арендованите водоеми се мародерстват от самите арендатори по възможно най-груб начин и се унищожава и малкото което са заварили при влизането им във владение.Дъното на въпросния яз.Диканя го имам на снимки в детайли,ти би ли източил водоема до сухо за да извадиш рибата за Никулден,през останалата част от годината да го мрежиш денонощно,за да си храниш прасетата и между другото събираш и такси за спортен риболов,като за зарибяване въобще не говорим.За съжаление това е действителноста в западната част на страната и от там идват притесненията на Ивката.Между другото,отдавна не посещавам въпросните водоеми.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
Реви,като не ти дават да ловиш на аванта,
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Има разлика от язовир до язовир, както арендатор, до арендатор.При нас дадоха и двата водоема, Бата и Порой.Единственото което правеха е да вадят риба с мрежите, като ги унищожиха ги оставиха, даже единия още го тормозят, въпреки, че договора изтече.Не може да дадеш язовир под аренда, вътре да има риба за стотици хиляди левове и да му взимаш по-1000лв. на година. Затова, че има разлика да вземеш обезрибен водоем и да го зарибиш, или да вземеш пълен с риба и да го обезребиш. 
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него

asenfisherman написа:Нещо не си ме разбрал,дадох те като положителен пример за арендатор.По-принцип голяма част от излетите ми през годината са на арендовани водоеми с цени доста по-високи от средните за страната.Водоеми на които доброто отношение към рибата е задължително и съответно се сещаш че не се и прибира такава за консумация.Единственото което искам да извлека от риболова е удоволствието,което на аванта няма как да стане.По темите бях срещал че направи оферта за създаване на караван-парк на водоема които стопанисваш,съотвено мислиш в перспектива и искаш водоема ти да се развива.В Пернишка област арендованите водоеми се мародерстват от самите арендатори по възможно най-груб начин и се унищожава и малкото което са заварили при влизането им във владение.Дъното на въпросния яз.Диканя го имам на снимки в детайли,ти би ли източил водоема до сухо за да извадиш рибата за Никулден,през останалата част от годината да го мрежиш денонощно,за да си храниш прасетата и между другото събираш и такси за спортен риболов,като за зарибяване въобще не говорим.За съжаление това е действителноста в западната част на страната и от там идват притесненията на Ивката.Между другото,отдавна не посещавам въпросните водоеми.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
Реви,като не ти дават да ловиш на аванта,
Верно,не съм прочел правилно поста и се извинявам за което
Много неща могат да се направят,когато се съюзим и да си направим ние това което искаме.Държавата нищо няма да направи повече,поне в близките 5 години.Хората нямат пари,имаме хиляди деца,оставени на произвола на съдбата и на нашето благоволение и добрина.Всичко ни е в окаяно състояние.А сега кажете,рибата ли е по-важна за държавата или стотиците важни проблеми на дядовците,бабите,дайките и бащите ни.Да им имам мисленето на някои колеги.Нищо де,те ще го израстът
-
venci72
- сериозен играч

аз от мойто мнение не се отказвам ,но не искам да спорим ,Любо ти го гледаш от другата страна ,около твоя язовир колко села има ,колко хора са си ловили свободно там ,къпали са се ,,одили са на палатки ,месните са израснали там ,и у един момент ти и им го зимаш и им слагаш такса ,мислиш ли че им е приятно и че те уважават за това ,те това искам да обясним ама никокй не може да ме разбере ,преди като чели риби не е имало като сички са били държавни ,по цело лето се къпехме ,сега обаче некой е сложил табелки къпането забранено,влизането забранено са при тебе ако дойдат деца да се къпат и да зяят по цел ден ти че ги пуснеш ли нема да ги пуснеш ... и така тоя язовир за хората не съществува ,тия язовири са направени за напояване ,там кадето си ти да не ми кажеш че немаш проблеми с местните който искат да го източат да си напояват нивите ,а на тебе това не ти харесва ,неможе да го нема тоя проблем ,затова ти казвам че аз го чуствам че са ми откраднали нещо ,язовири имам около мене на 5 км ,ама са заградени ,се едно ги нема ,никой не е доволен от това ,това не са големи язовири ,това нещо като бракониери с лодки и мрежи тука го нема ,нема как да се изловат тия риби ,имаше си риби у сички язовири ,на мене не ми е че че дам такса 3 лв или 5 лв ,е на тоя каде одим да ловим шаранчета е убаво направено има риба ,ама е само един такъв направен от 10 примерно ,не мога да се съгласим с тебе сори