Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж с плочки кюспе
Модератор: sapuna
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Монтаж с плочки кюспе
Нищо и никого не толерирам...просто изказвам мнение.А ако се чете внимателно се вижда,че съм против монтирането на повече от една кука. 

-
- и господ не е толокова добър
Видях, но можеше да пропуснеш многото куки.Радвам се, че си против бракониерите.Успех и без лоши чувства.tamihal написа:Нищо и никого не толерирам...просто изказвам мнение.А ако се чете внимателно се вижда,че съм против монтирането на повече от една кука.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
За да отпаднат съмнения и неудобства се включвам и аз!Монтираната от мен дънна има 2куки.Ако нещо съм нарушил моля пишете!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- MIhaYLOV
- научил се да хвърля
Старите рибари, при нас посредата на сандвича вмсето горе-споменатите качамак, тесто и т.н. слагат халва която пак е на плочка
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разбира се,че съм против бракониерите!!!Няма проблем...всичко е наредsnegk написа:Видях, но можеше да пропуснеш многото куки.Радвам се, че си против бракониерите.Успех и без лоши чувства.tamihal написа:Нищо и никого не толерирам...просто изказвам мнение.А ако се чете внимателно се вижда,че съм против монтирането на повече от една кука.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
MIhaYLOV написа:Старите рибари, при нас посредата на сандвича вмсето горе-споменатите качамак, тесто и т.н. слагат халва която пак е на плочка

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и на браконерите.........да го ЕВА
мотажа с плочка кюспе съм гоползвал преди много години основно на втори скендер /тец2/говоря за 20години назад.тогава както и сега този монтаж беше много функционaлен при силни течения като куките се оставяха свободни без стръв,но самият факт че се исползват повече от една кука .пък и това си е един ретро бракониерски метод според мен.
Че е ретро вярно е !Но за браконерски може да се спори! Щом законът позволява 2бр куки къде е проблема?Колегите които писаха го споменават като ефикасен за шаран.Лично аз не виждам нищо нередно!
-
- и господ не е толокова добър
След като закона позволява не е незаконно.Друг е въпроса с хуманността и ефективността.С една кука на косъм е много по-ефективен.Иначе и аз използвам най-редовно кюспе.Даже вече и на косъмgotra написа:Че е ретро вярно е !Но за браконерски може да се спори! Щом законът позволява 2бр куки къде е проблема?Колегите които писаха го споменават като ефикасен за шаран.Лично аз не виждам нищо нередно!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Само това ли са шаранджиите с мнение?
шаранджии много шарани малкоgotra написа:Само това ли са шаранджиите с мнение?
Въпреки това не спираме да се борим за среща с него!Друг е въпроса дали ще е големия или ще прати внук син и т.н!
-
- ще става разбирач
Колеги аз съм ловил със кюспе,моя монтаж беше малко по-различен на края на влакното слагах 1 тежест около 15-20 грама и 5 см по-нагоре правех клуп на който слагах ластик такъв дебел с покрит с конец,който го има в дрехите и на този ластик връзвах 2 куки 10 номер с торен червей слагах на ластика 1-2 плочки кюспе и куките с торния червей забивах за кюспето . Така на близкия водоем хващах доста и едри каракуди, шарко само ми бягаше
А на водоема имаше доста добри шарковци по над 5 кг .
От 3-4 години не сам ловил и мисля ,че сега май месец ще ида на частното да си пробвам касмета . Може ли да ми дадете някакъв съвед за стръв или какво да сложа между плочките за да увелича шанса си да хвана некои прасчо
Мерси предварително !

Мерси предварително !

Колега моля те да обясниш подробно как го правиш това топче !Ако имаш възможност сложи и някоя снимка за нагледност!Отвсяко ново мнение печелят всички които се интересуват от този вид риболов.
Относно монтажа на плочка кюспе(или сандвич) задължително през 3-4 замятания трябва да се прави нов монтаж понеже кюспето претрива кордата малко или много.Говоря специално монтажа който е показал колегата tamihal

Незнанието не е извинение.