Рекордна глоба

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Re: Рекордна глоба

Мнение от Кърцата »

натали написа:Аз пък все повече се убеждавам че сте много смели и голем го вадите само пред компютъра.
Tова на вадене пред компютъра ли ти прилича?

Изображение
...или това:
Изображение
...или това:
Изображение
...или това:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 1%86%D0%B0
...Или статиите ми по всички списания с посочени реални факти и разобличения на бракониери. Статии където стоя зад думите си със снимки и което е по-важно, с Името си!
...или работата ми в горското, когато още нямаше ИАРА и безбройните безсънни нощи прекарани по бреговете на водоемите , на лов за бракониери
Пак ви казвам: Замислете се какво правите вие, за да се подобрят нещата и ако не се сетите за нищо, по-добре замълчете!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
doberman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doberman »

аз мисля че е добре това което е направила ИАРА само дето трябвя да го прави по често и то в цяла България
а за глобата много се :D :lol:
все пак е удар в мутрата на бракониера :axe:
ули густуууу...
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

не виждам смисъл от подобен спор :!: найстина похвално действие на служителите на ИАРА :!: Друг е въпросът че това найстина си е капка в морето и много такива случай остават ненаказани УМИШЛЕНО :!:
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

hrisi_miga написа:9 тона-9000лв-бравооо
9 тона за един ден :ANAL:
Ще се оправим но не се знае кога !
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Пичове, изчетох темата и ми се вдигна кръвното! Не съм адвокат на Кърцата, но човека си е казал съвсем ясно нещата точно каквито са! Замислете се какво правите ВИЕ по въпроса с бракониерите и чак след това идвайте във форума ни да плюете навред! :evil:

До вчера ревяхме (че и май още го правим), че ИАРА нищо не прави, ала-бала ... и сега при конкретен факт, при явно успешно проведена дейност по контрол и спазване на законите от институцията, която е призвана да го прави, вие почвате да ровите кой на кого платил, кой колко дрънкал! ЗАСРАМЕТЕ СЕ! :evil:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Вие не разбрахте ли че това действие на въпросното шефче от ИАРА не е продиктувано от желанието му да си свърши работата като хората а за да покаже на риболовците в целия регион как стоят нещата и кой е шефа.
Нали не си мислите че сега ще последват редовни проверки на всички риболовни корабчета и лодки,защото ако се направи повече от половината рибари ще са в нарушение.Проверяват се само тези които нямат връзки и не са се уредили по някакъв начин.
Точно това имах напредвид а не че не се радвам на такива новини.
Колекционирам лампови радиоприемници
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Снощи при подаден сигнал за риболовни кораби, готвещи се да извършат улов на калкан с дънни тралиращи средства, Териоториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Добрич и служители на Гранична полиция Бургас, започват проверки с катер в морето. Проверени са 4 риболовни кораба, извършващи риболовни операции с трал за акула. При акцията е съставен акт на капитана на РК "Пълдин" КВ 56-42 Атанас Атанасов за наличие на незаконен риболовен уред и осуетяване на проверката на служителите на ИАРА и Гранична полиция. След прибиране на риболовните кораби в пристанище Каварна е установен само улов от меджит и ватос. В района на пристанището е останала група за наблюдение, която забелязва, че автомобил с регистрация ТХ 53 96 РХ идва до пристанището и започва товорене на калкан. След съгласувани действия със служители от РПУ Балчик автомобилът е спрян за проверка и се установява наличие на над 12 кг. калкан. В автомобила са пътували четирима рибари, които са екипаж на риболовен кораб "Бизоне I". На бракониерите Емил Тодоров, Николай Тодоров, Иван Иванов и Веселин Атанасов, всичките от Каварна, са съставени 4 акта за незаконен улов. Конфискуваният калкан е дарен на Социалният патронаж в гр. Каварна.
Информацията е от ИАРА.
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Та май по-добре капка в морето,отколкото пълна суша.
Мисля,че един от най-големите ни проблеми е първата ни реакция, към каквото и да е, да изразява голяма доза негативизъм.Не знам защо,но се забелязва навсякъде.Дори и такива акции да са епизодични мисля,че колкото повече шум се вдига, толкова по-добър ще е и ефекта от тях.Освен ако не сме от тези,които тръгвайки на риболов се молят да не ги срещнат проверяващи.И не е ли част от работата на шефа ИАРА наистина да покаже на бракониерите как стоят нещата и че не те са шефа :D
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Vankata написа:......... колкото повече шум се вдига, толкова по-добър ще е и ефекта от тях.......
Колко още шум да вдигаме колега ...... колко още. Нещата не стават със седене пред компа и вдигане на шум реални резултати се постигат с решителни и категорични действия. Хванали са 9 тона незакона риба добре браво, но в съседното заливче 10 лодки вадят по 9 тона риба и никой не ги закача ходиш на риба идват да те проверяват и ти мрънкат, че не си си описал излетите, а 50 м навътре бракониерска лодка си вади мрежите пред ИАРА то ние от вдигане на толкова шум с ме на тоя хал !!!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Колкото повече - тoлкова повече
Vankata написа:24.02.2010 г.

При проверка на местността Ченгене скеле от служители на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Бургас и служители на Регионално управление по горите Бургас са заловени бракониери. От тях за иззети над 600 метра мрежи, като са конфискувани и двете им лодки. На бракониерите са съставени 2 акта за нерегламентиран улов.

Информацията е от ИАРА.
Ето и от съседното заливче :D

Ще разкажа една случка от преди около две или три години:
бяхме свидетели как един "чичко"изкара с парашут едно малко щукле,около 25-30 см.Започнахме да го убеждаваме да го пусне ,но не стана.Тогава един човек ,когото познавам добре,извади 5 лв и му предложи да купи щуклето.Е,нямаше викове и боища,както много съветват,но надявам се щуклето вече да е станало баба щука :D
И това е капка в морето - само една рибка.
Както и да е.Дано са повече капките.
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

В момента 3 от РК-атата са пред Поморие и по скоростта им съдя, че влачат тралове. Какво да кажа.... :twisted:
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

mita4eto написа:Пичове, изчетох темата и ми се вдигна кръвното! Не съм адвокат на Кърцата, но човека си е казал съвсем ясно нещата точно каквито са! Замислете се какво правите ВИЕ по въпроса с бракониерите и чак след това идвайте във форума ни да плюете навред! :evil:
Съгласен съм с теб, но какво могат да направят редовите рибари? Първо - заплатил съм си годишната такса за риболов - част от тази такса се предполага, че отива за регулярни проверки. Второ - когато съм забелязал нередности винаги звъня на 112. Дотук се изчерпват нещата, които риболовците могат да направят. Какво се иска още от нас - да се запишем на кунг-фу, че собственоръчно да бием бракониерите? Не мерси. Аз на риба ходя за да ми е хубаво, не да се бия, заяждам, псувам с когото и да било. Смятам, че гражданския си дълг съм го изпълнил с плащането на годишната такса и сигнализирането на 112 при констатирано нарушение. Ма сега да тегля мрежи от водата, да се псувам или бия с някви нещастници - категорично не. Наречете ме страхливец и т.н. - това не е наша работа!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”