ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ

Модератор: nkolev66

Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Незнам какво даси мисля :oops: :?: Дали азнесе изразявам ясно или колегата май несее занимавал със подводен риболов :wink: :idea: :arrow: Можеби трябва да поясня че несъм дубчил никакви калкани както казах колега (хванах и пуснах ):roll: На всички е извесно че това е най-лесната мишена в черно море до последно не мърда зарит в пясака :wink: Задругите подробности кой как хваща тази безащитна риба са дъла тема на разговор :? Имаси начини и техники които човек осъвършенства и използва благодарение на дългогодишни гмуркания :? :?: Съжалявам но немога дати обеснявам подробности товасие личен опит и ми струва много часове гмуркане и мръзнене :wink:
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Забравих да поясня че това за 2 те риби важи само ако неса маломерни :roll: Несъм сигорен до колко килограма имаш право да ловиш но мисля че беше 3 на ден ако искаш подробности прочети закона :wink:
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Сега прочетох в другата тема че всъщност се занимаваш със подводен риболов и навярно знаеш много-добре закакво става въпрос :evil: Ако нещо имаш лично към мен несе хаби :evil: Искам само дами кажеш във другя сайт който споменаваш какси регистриран много мие любопитно :? можеби тогава щеми стане ясно защо ме нападаш така :? :? :? :?: :smt006
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Скорпид, извинявай. Не знаех, че си такъв професионалист. Като харпунист имам едва 20 годишен стаж. Питай Димо Грозев, ако си чувал за него разбира се. Това за хванатите и пуснатите риби ги разправяй на Калканчо / без да го обиждам детето по никакъв начин/. Хуманните техники за улов на калкан съществуват само в сънищата ти пич. Като ги "хвана" тези 10 - 15 калкана къде ги държа? В банските ли си ги сложи? Да не бъркаш калкана с морски език или писия, а може би с атерина? Уж си бил с харпун, а пък калканите ги хващаше с ръце,така ли да те разбираме?Добре. По колко калкана държа във всяка ръка докато станаха 15 броя? А може би си ги вързал "хуманно" за буя,а?Как точно го направи?Вероятно си изобретил сбруя за калкани, нещо подобно на кучешки впряг...И те така мирно си стояха и се оставяха да ги влачиш? Даже ти помагаха...
Ей момче, вземи се в ръце. Тук няма място за лъжци и за бракониери.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Ето паксе повтаря :? Добе щети обесня примерно къде мога дасложа калканите бездаги нараня :shock: :?: Случайно съм чувал за г-н Грозев но това че ти го познаваш нете прави равен със него :? :?: :?: :idea: За буй изполвам вътрешна гума със мрежа във нея слагам доста риба :? :idea: Много злоба колега аз нямам претенции за 20 г стаж и неоспорвам твоя професеонализам но толкова противоречащи дрънканици ме впечатляват :P :?: Ужсъм браконер пък хващам морски езици после лъжец пък съм браконер :wink: :idea: :shock: При всяко влизане в морето нося 2 харпуна независимо кога и каде :?: :idea: :arrow: нося и още неща съсебеси но това нее твоя работа :twisted: :?: Щете помоля данеме обиждаш защо ако ти отвърна нещата ще загрубеят :x Моите оважения за стажати :lol: и следващия път щете извикам лично да ме провериш :P може пък да науча нещо ново от теб човек никога незнае :roll: :? :shock: :smt089
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Вначалото на другия месец си взимам отпуската ако искаш можем дасе оговорим и дати покажа точно как хващам калкани със раце но първо ще обещаеш пред всички че ще мисе се извиниш та ще сложим кря твоите съмнения :roll: :wink:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Скорпид, извинявай ако си се почувствал засегнат.
Опитах се да ти подскажа, че истината е най-добрата политика, но явно не си ме разбрал.
Израснал съм с Андрея Андреев и Пламен Арабаджиев, навярно ги познаваш.Така, че няма какво да науча от теб в областта на подводния риболов, повярвай ми.
Няма да взимам отношение по твоите постове, за да не си мислиш, че тенденциозно се заяждам с теб.
Щом се чувстваш добре като лъжеш- продължавай, позволявам ти.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

КАКТО СЕ КАЗВАШЕ В ЕДИН ФИЛМ (ИСТИНАТА Е НЯКАДЕ ТАМ) :smt102 :?: :? Небъркай професията със хобито :twisted: Ти нищо неможеш дами разрешаваш или забраняваш :x :x :? Вземи се осъзнай ими отговори на въпроса вдругия сайт какси ригистриран :wink: :idea: може дасе изясни защо се заяждаш толкова опорито :? :? Нети прави чест да споменаваш светила в подводния спорт идасе нареждаш редом със тях :? :? апък тук даседържиш като господ който вижда всичко и знае всичко :evil: :x :x :x :x Отговорихти на всички дребнави напатки със конкретни факти(Ти като юрист битрябвало даси доволен)незнам как мога дате обедя а незнам и дали изобщо имасмисал :( :? Пожелавамти много слука в риболова бъди жив и зрав и си мери приказките защото инамен неми представлява труднос да използвам разни обидни епитети по твой адрес :x :? :( :wink: :?: :idea: :? :? :? :?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

От рибарите (подводни или надводни) и ловците нема по големи лъжци(на 1ви Април ни е официалния празник :lol:) така че ся на кого да вярва човек ?!?!??!

Лично историята за тези 10-15 калкана хванати с РЪЦИ (не че е невъзможно всички знаеме че калкана не мърда по последния момент) и сложени в това нещо (така и неразбрах кво представлява) и после пуснати ми прилича много на това как един ловец обясняваше на колеги как утрепал един СЛОН в ГОРАТА с БРЕНЕКЕ :D :D :D :D :D !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

:shock: :? :twisted: :twisted: :?: :?: :?: :idea: :idea: :P :P :P :P :P :P :P :P :smt041
nazinio
новобранец
новобранец

Мнение от nazinio »

Ей такива караници най ги мразя-честно да си кажа и аз не вярвам на СКОРПИД,ама това си е и мой проблем,нали?Сега да разсея злобата в полемиката ще ви задам един закачлив въпрос :P :
При подводен лов нв калкан през април,в колко часът ИЗЛИЗАТЕ от морето и защо? :idea: :twisted: :idea:
nazinio
новобранец
новобранец

Мнение от nazinio »

Скорпид написа:Правси колега в събота открих сезона(засебеси) освен че хвах простуда :oops: имах късмета и да хвана 10-15 калкана .За мое голямо съжаление те бяха касметлии предмен беше катера на риболвните и трябваше даги пусна .Следтова реших да стрелям по попчета (имаше огромни лихмоси) но след втория изтрел мисе скъса телта на жъладите :twisted: Реших дасе връщам и на излизане видях една ТАРАНКА неможах да повярвам :shock: Със сигорност небъркам защото тя не бягаше и ме остави дая разгледам от близо :shock: Общо взето това беше излязах без риба но добре п
ремръзнал :roll: :wink:
Не се сърди ама жълади с тел е мако остаряло та чак рисковано-от всякаде можеш да си купиш такива с шарнирна връзка-нека да не сме неандерталци.Не съм сигурен дали има и един показател по който телта да превъзхожда шарнира :idea:
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

снимки , снимки няма ли да качите та и ние да се порадваме , като сме без неопрени ... :cry: :cry: :cry:
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Ами нека да излязат по-атрактивни риби още е стодено :lol: Другия месец излизам в отпуска надявамсе да имам късмет :oops: вече единпът ме споходи но за сажеление не когато трябва :oops: :wink:
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Както писах по-горе влизам със 2 харпуна единия е къс пригоден само за попчета .Другия 90 см за другите риби :wink: Късия е най-обикновен туски ако отидеш до най-близкия магазин ще видиш че със такива телове ги продават :wink: Няма смисал дасе набутвам със 25лв като след повредата сега си сложих карбоново въже :wink: Ако искате мога дави разеснявам още много но май най -добре даги снимам ивиги покажа.Все- почесто вече се използва карбоново въже иза големите харпуни без никакви метални накрайници или пласмасови.Логиката е че при истрел във водата металните накрайници се удрят в тялото на харпуна и издават силен шум който се чува надалече и плаши рибата :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”