Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Незнам какво даси мисля
Дали азнесе изразявам ясно или колегата май несее занимавал със подводен риболов
Можеби трябва да поясня че несъм дубчил никакви калкани както казах колега (хванах и пуснах ):roll: На всички е извесно че това е най-лесната мишена в черно море до последно не мърда зарит в пясака
Задругите подробности кой как хваща тази безащитна риба са дъла тема на разговор
Имаси начини и техники които човек осъвършенства и използва благодарение на дългогодишни гмуркания
Съжалявам но немога дати обеснявам подробности товасие личен опит и ми струва много часове гмуркане и мръзнене 

-
- научил се да хвърля
Сега прочетох в другата тема че всъщност се занимаваш със подводен риболов и навярно знаеш много-добре закакво става въпрос
Ако нещо имаш лично към мен несе хаби
Искам само дами кажеш във другя сайт който споменаваш какси регистриран много мие любопитно
можеби тогава щеми стане ясно защо ме нападаш така

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Скорпид, извинявай. Не знаех, че си такъв професионалист. Като харпунист имам едва 20 годишен стаж. Питай Димо Грозев, ако си чувал за него разбира се. Това за хванатите и пуснатите риби ги разправяй на Калканчо / без да го обиждам детето по никакъв начин/. Хуманните техники за улов на калкан съществуват само в сънищата ти пич. Като ги "хвана" тези 10 - 15 калкана къде ги държа? В банските ли си ги сложи? Да не бъркаш калкана с морски език или писия, а може би с атерина? Уж си бил с харпун, а пък калканите ги хващаше с ръце,така ли да те разбираме?Добре. По колко калкана държа във всяка ръка докато станаха 15 броя? А може би си ги вързал "хуманно" за буя,а?Как точно го направи?Вероятно си изобретил сбруя за калкани, нещо подобно на кучешки впряг...И те така мирно си стояха и се оставяха да ги влачиш? Даже ти помагаха...
Ей момче, вземи се в ръце. Тук няма място за лъжци и за бракониери.
Ей момче, вземи се в ръце. Тук няма място за лъжци и за бракониери.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- научил се да хвърля
Ето паксе повтаря
Добе щети обесня примерно къде мога дасложа калканите бездаги нараня
Случайно съм чувал за г-н Грозев но това че ти го познаваш нете прави равен със него
За буй изполвам вътрешна гума със мрежа във нея слагам доста риба
Много злоба колега аз нямам претенции за 20 г стаж и неоспорвам твоя професеонализам но толкова противоречащи дрънканици ме впечатляват
Ужсъм браконер пък хващам морски езици после лъжец пък съм браконер
При всяко влизане в морето нося 2 харпуна независимо кога и каде
нося и още неща съсебеси но това нее твоя работа
Щете помоля данеме обиждаш защо ако ти отвърна нещата ще загрубеят
Моите оважения за стажати
и следващия път щете извикам лично да ме провериш
може пък да науча нещо ново от теб човек никога незнае

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Скорпид, извинявай ако си се почувствал засегнат.
Опитах се да ти подскажа, че истината е най-добрата политика, но явно не си ме разбрал.
Израснал съм с Андрея Андреев и Пламен Арабаджиев, навярно ги познаваш.Така, че няма какво да науча от теб в областта на подводния риболов, повярвай ми.
Няма да взимам отношение по твоите постове, за да не си мислиш, че тенденциозно се заяждам с теб.
Щом се чувстваш добре като лъжеш- продължавай, позволявам ти.
Опитах се да ти подскажа, че истината е най-добрата политика, но явно не си ме разбрал.
Израснал съм с Андрея Андреев и Пламен Арабаджиев, навярно ги познаваш.Така, че няма какво да науча от теб в областта на подводния риболов, повярвай ми.
Няма да взимам отношение по твоите постове, за да не си мислиш, че тенденциозно се заяждам с теб.
Щом се чувстваш добре като лъжеш- продължавай, позволявам ти.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- научил се да хвърля
КАКТО СЕ КАЗВАШЕ В ЕДИН ФИЛМ (ИСТИНАТА Е НЯКАДЕ ТАМ)
Небъркай професията със хобито
Ти нищо неможеш дами разрешаваш или забраняваш
Вземи се осъзнай ими отговори на въпроса вдругия сайт какси ригистриран
може дасе изясни защо се заяждаш толкова опорито
Нети прави чест да споменаваш светила в подводния спорт идасе нареждаш редом със тях
апък тук даседържиш като господ който вижда всичко и знае всичко
Отговорихти на всички дребнави напатки със конкретни факти(Ти като юрист битрябвало даси доволен)незнам как мога дате обедя а незнам и дали изобщо имасмисал
Пожелавамти много слука в риболова бъди жив и зрав и си мери приказките защото инамен неми представлява труднос да използвам разни обидни епитети по твой адрес

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От рибарите (подводни или надводни) и ловците нема по големи лъжци(на 1ви Април ни е официалния празник
) така че ся на кого да вярва човек ?!?!??!
Лично историята за тези 10-15 калкана хванати с РЪЦИ (не че е невъзможно всички знаеме че калкана не мърда по последния момент) и сложени в това нещо (така и неразбрах кво представлява) и после пуснати ми прилича много на това как един ловец обясняваше на колеги как утрепал един СЛОН в ГОРАТА с БРЕНЕКЕ
!

Лично историята за тези 10-15 калкана хванати с РЪЦИ (не че е невъзможно всички знаеме че калкана не мърда по последния момент) и сложени в това нещо (така и неразбрах кво представлява) и после пуснати ми прилича много на това как един ловец обясняваше на колеги как утрепал един СЛОН в ГОРАТА с БРЕНЕКЕ

За бракониерите само слънчаци
!

Не се сърди ама жълади с тел е мако остаряло та чак рисковано-от всякаде можеш да си купиш такива с шарнирна връзка-нека да не сме неандерталци.Не съм сигурен дали има и един показател по който телта да превъзхожда шарнираСкорпид написа:Правси колега в събота открих сезона(засебеси) освен че хвах простудаимах късмета и да хвана 10-15 калкана .За мое голямо съжаление те бяха касметлии предмен беше катера на риболвните и трябваше даги пусна .Следтова реших да стрелям по попчета (имаше огромни лихмоси) но след втория изтрел мисе скъса телта на жъладите
Реших дасе връщам и на излизане видях една ТАРАНКА неможах да повярвам
Със сигорност небъркам защото тя не бягаше и ме остави дая разгледам от близо
Общо взето това беше излязах без риба но добре п
ремръзнал![]()

-
- научил се да хвърля
Както писах по-горе влизам със 2 харпуна единия е къс пригоден само за попчета .Другия 90 см за другите риби
Късия е най-обикновен туски ако отидеш до най-близкия магазин ще видиш че със такива телове ги продават
Няма смисал дасе набутвам със 25лв като след повредата сега си сложих карбоново въже
Ако искате мога дави разеснявам още много но май най -добре даги снимам ивиги покажа.Все- почесто вече се използва карбоново въже иза големите харпуни без никакви метални накрайници или пласмасови.Логиката е че при истрел във водата металните накрайници се удрят в тялото на харпуна и издават силен шум който се чува надалече и плаши рибата