Радио станции и определен канал

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

toyo1

Re: Радио станции и определен канал

Мнение от toyo1 »

lz5bf написа:Има много лицензирани любители дето практикуват това хоби пък и не само
няма лошо в идеята
пък и ми се мотае една идея в главата
На лодката имам станция Морско испълнение и съм си правил експерименти на язИскър (ПЪЛНА ЕФИРНА ТИШИНА).Никои няма да направи проблем и не виждам причина да има такъв ако се направи списък с канали на Жребеца,Иваиловград,Искъра и ..........Аз и няколко приятели от миналата година сме по тоя начин
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето тази идея не ми беше дошла на акъла.Поборника ми даде две станции,аз също имам няколко и трябва ди ги видя къде са и да ги раздам на тези които могат да си ги инсталират на лодката.Така тнаистина при проблем с бракониери,едно обаждане и десет лодки са на линия.Аз поумам ангажимент да го предствавя на Румен за Ивайловград и да издеиства канал ако е наложително.Много готина идея :smt023 :smt023 :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

То от една страна е хубаво че вече са по либерални условията ама на 144-145MHz вече не останаха репитри,КПД повечето ги махна от върховете и това така интересно хоби и то зе да умира. :roll:
Ще допълня вижте товаhttp://www.crc.bg/files/bg/647.pdf добре и се запознайте кои честоти за какво са разрешени че да си нямате проблеми с властите,тези станци дето ги продават по Техномаркет и Илиенци може да си имате само неприятности,единствено без проблем могат да се ползват само СВ честотите /Любо тези двете станции са от този тип/
Каналите нямат нищо общо с честотота,две станции може да имат по 20-40-150 канала и да са на различни четоти,ако има припокриване на честотите едната станция може да работи примерно на 5ти канал а другата да я чува на 10ти.
20години с това съм се занимавал ако някой иска помощ ще му помогна на драго сърце.
toyo1

Мнение от toyo1 »

Краси_поборника написа:То от една страна е хубаво че вече са по либерални условията ама на 144-145MHz вече не останаха репитри,КПД повечето ги махна от върховете и това така интересно хоби и то зе да умира. :roll:
Ще допълня вижте товаhttp://www.crc.bg/files/bg/647.pdf добре и се запознайте кои честоти за какво са разрешени че да си нямате проблеми с властите,тези станци дето ги продават по Техномаркет и Илиенци може да си имате само неприятности,единствено без проблем могат да се ползват само СВ честотите /Любо тези двете станции са от този тип/
Каналите нямат нищо общо с честотота,две станции може да имат по 20-40-150 канала и да са на различни четоти,ако има припокриване на честотите едната станция може да работи примерно на 5ти канал а другата да я чува на 10ти.
20години с това съм се занимавал ако някой иска помощ ще му помогна на драго сърце.
Антената ми е над 150см ЗА КЪДЕ СА Я ПРАВИЛИ ????
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Най вероятно е за СВ обхвата и има и такива за 144MHz дето са 5/8 L но се изчисляват с милиметри.
toyo1

Мнение от toyo1 »

Краси_поборника написа:Най вероятно е за СВ обхвата и има и такива за 144MHz дето са 5/8 L но се изчисляват с милиметри.
Не разбирам но явно в Германия са задължителни (дано не ми се налага да я по предназначение че .......)
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

toyo1 написа:
lz5bf написа:Има много лицензирани любители дето практикуват това хоби пък и не само
няма лошо в идеята
На лодката имам станция Морско испълнение и съм си правил експерименти на язИскър (ПЪЛНА ЕФИРНА ТИШИНА).Никои няма да направи проблем и не виждам причина да има такъв ако се направи списък с канали на Жребеца,Иваиловград,Искъра и ..........Аз и няколко приятели от миналата година сме по тоя начин
Ползването на морските честоти е абсолютно забранено във вътрешноста на страната
на тези честоти работят други служби и рискуваш най малкото конфискация на апаратурата
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=87220
toyo1 обади ми се да ти обясня по подробно за нещата
Кроки за ивайлов град имам една идея за не нужно чак да се наема честота
като се засечем ще говорим
Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало гъза !!!!!
toyo1

Мнение от toyo1 »

lz5bf написа:
toyo1 написа:
няма лошо в идеята
Ползването на морските честоти е абсолютно забранено във вътрешноста на страната
на тези честоти работят други служби и рискуваш най малкото конфискация на апаратурата
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=87220
toyo1 обади ми се да ти обясня по подробно за нещата
Кроки за ивайлов град имам една идея за не нужно чак да се наема честота
като се засечем ще говорим
Да ти кажа колега (много ми стана чудно НЕМЕЦА как старателно си беше подредил цялата документация ) но тогава защо се продават СВОБОДНО (без какъвто и да е режим)? А понеже купих лодката ОСНОВНО за Гърция ми казаха че е задължително да имам на борда станция и купих и една на Humminbird VHF55 S PLUS MARINE RADIO
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

Краси_поборника написа:То от една страна е хубаво че вече са по либерални условията ама на 144-145MHz вече не останаха репитри,КПД повечето ги махна от върховете и това така интересно хоби и то зе да умира. :roll:
Краси в грешка си
PMR 446 e името на радиодиапазон, който е свободен за гражданска употреба в по-голямата част на Европейската общност включително и в България. Честотите, които са разрешени са:

Канал.....Честота

1...........446.00625 MHz
2...........446.01875 MHz
3...........446.03125 MHz
4...........446.04375 MHz
5...........446.05625 MHz
6...........446.06875 MHz
7...........446.08125 MHz
8...........446.09375 MHz

На този диапазон не може да се използват радиостанции с външна антена и излъчващи повече от 0.5W ERP. Т.е. радиостанциите могат да бъдат само ръчни подвижни без възможност за смяна на антената или включването на външна такава.
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

toyo1 За разлика от оръжието станция всякаква може да си купиш без проблем и то офицялно
но виж за притежаване и ползуване онождането е гарантирано
toyo1

Мнение от toyo1 »

lz5bf написа:toyo1 За разлика от оръжието станция всякаква може да си купиш без проблем и то офицялно
но виж за притежаване и ползуване онождането е гарантирано
Колега МНОГО СТРИКТНИ СТАНАХМЕ (а тия с ТАПИТЕ против активиране на бомби ДИСТАНЦИОННО които запушват и GSM честотите СИГУРНО НА ЛУКАНКА трябва да ги прават) :wink:
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

toyo1 Имаш лично
поне ти пратих де но дали е стигнало е друг въпрос
toyo1

Мнение от toyo1 »

lz5bf написа:toyo1 Имаш лично
поне ти пратих де но дали е стигнало е друг въпрос
Нямам получено нищо на лс :idea:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

440-450
ПОДВИЖНА, с изключение на въздушна
подвижна
Радиолокация
Забележки 20, 48
ГРАЖДАНСКИ
това е извадка от цитирания по-горе pdf това е разпределението като закон немога да го намеря.
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

Краси_поборника написа:440-450
ПОДВИЖНА, с изключение на въздушна
подвижна
Радиолокация
Забележки 20, 48
ГРАЖДАНСКИ
това е извадка от цитирания по-горе pdf това е разпределението като закон немога да го намеря.
Краси питай чичо Google бре :wink: :) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”