Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ПЛАВНИЦИ
Модератор: nkolev66
Re: ПЛАВНИЦИ
Някой случаино да му е идвало
на акъла да пробва да изработи плавници в домшни условия
щото скоро видях нещо подобно докато се ровех из нета
ще пробвам да намеря и снимки

щото скоро видях нещо подобно докато се ровех из нета

ще пробвам да намеря и снимки

Спомням си, че имаше един-двава запалени мераклии, ама много бързо им се изгаси ентусиазма.
Явно е много трудоемко, сложно, нерентабилно и качеството на ръчното изработване е със съмнителен успех, така, че най-вероятно не си струва усилията.
Явно е много трудоемко, сложно, нерентабилно и качеството на ръчното изработване е със съмнителен успех, така, че най-вероятно не си струва усилията.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Сигурно ама защо пък да не опитаме пак вече технологийте са достъпни за всеки
ще е интересно ако някой се наеме да осъществи такъв проект.
а по мой наблюдения перата не са кой знае какво като технология, а самият пантоф.
но и за това има решение и то е много хитро ама не мога да открия точно тези снимки та да стане ясно на всеки, а именно
ползва се само подметка от някаква джапанка и след това се подсилва отдолу с ламарина ,която излиза отпред под ъгъл и за нея се захващат перата , а кракът се застопорява с здрави ленти и велкро който се ловат за пластината под подметката
в общи линий нещо от сорта.

ще е интересно ако някой се наеме да осъществи такъв проект.
а по мой наблюдения перата не са кой знае какво като технология, а самият пантоф.
но и за това има решение и то е много хитро ама не мога да открия точно тези снимки та да стане ясно на всеки, а именно
ползва се само подметка от някаква джапанка и след това се подсилва отдолу с ламарина ,която излиза отпред под ъгъл и за нея се захващат перата , а кракът се застопорява с здрави ленти и велкро който се ловат за пластината под подметката

- Jack Daniels
- разбира нещата
УЖАС , с плавниците не се прави никакъв компромис, от тях най-много ти зависи живота като си някъде долу
Последно промяна от Jack Daniels на Съб Мар 13, 2010 5:14 pm, променено общо 1 път.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Че кой говори за компромис бе човек .А пък и като е прототип не значи че ще се разпаднат я !
Плюс това всеки прототип минава някакъв вид тестове и там се виждат всички негови негативи и позитиви , и чак тогава се пуска в експлоатация !

Плюс това всеки прототип минава някакъв вид тестове и там се виждат всички негови негативи и позитиви , и чак тогава се пуска в експлоатация !

- Jack Daniels
- разбира нещата
компромиса е ясен , а цитатата е ужасаaustralia написа:.....

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Хора, с плавници и ножове не си правете експерименти, ако не искате гмурканията ви да са с едно повече от изплуванията!!! Оставете тази работа на професионалистите. За това им плащат.
Има пре-много примери от историята в който разни откачалки са се събуждали сутрин с гениялни идей в главите ,и на който са им се присмивали злобно и противно и въпреки това по този начин са се родили велики изобретения ! Мисълта ми е че за всяко нещо си има първи път ! А и както казах за да се утвърди едно изобретение е нужно много време което автоматично значи дълги и задълбочени анализи на полевите изпитания и тестове , особено за неща от който както каза Jack Daniels най-много ти зависи живота като си някаде долу.А да не мислите че тези плавници дето се продават по магазините са паднали от небето ,та нали и те са минали по същия път.
А аз исках да разбера само дали вече някой е поел по този път! 

Ето едно добро решение от SPORASUB което съчетава в себе си спортна обувка и плавник едновременно

Ето още интересни решения

Здравеите колеги,за по плитко до 5-6м,твърд или мек плавник е по доброто решение?
По принцип ако си усвоил китовото салто, за тази дълбочина самата инерция ще ти е достатъчна за да стигнеш долу . А от там нагоре за 5-6 метра всеки плавник с две три замахвания ще ти помогне да излезеш, аз например имам един приятел който даже не ползва никакви ,и той като теб не се гмурка много на дълбоко,така че каквото имаш това ползвай .но да знаеш че от харпунджийските плавници и обикновенните има голяма разлика,и по опитните от мен колеги сигурно ще ти обяснят по подробно!
Късмет и наслука
Късмет и наслука

значи мога да карам и с обикновенни плавници... смисал на такива далбочини няма да се усети голяма разлика или как?
на колко метра ще се гмурнеш и колко време ще издържиш там долу , зависи според мен 50 процента от плавниците , пък ако щеш и йога бъди или страстен пушач
...точно с тоя атрибут не се ибавайте ...аз съм чупил плавник на 11 метра дълбочина , на края на апнеята и знам за кво става въпрос
, хем плавниците бяха маркови , смятам , че тук е ненужно да се правят експерименти
..и на 6 метра да гмуркаш земи си харпунджийски плавници - тесни и дълги , меки или твърди - верно Джим Бин хубаво го каза -зависи откъде гмуркаш - ако скачаш от лодка и далдисваш на 15 + (като мен
)- твърди , ама ако правиш преходи километър нагоре - тогава меки ...не правете компромиси с плавниците 

На 5-6 метра можеш да слезеш и да изплуваш с всеки плавник. Въпросът обаче е, колко време ще стоиш на дъното. Дългите и твърди плавници са по-удачни за случая, защото само с две-три бавни и плавни замахвания ще те закарат на дъното. Малкото движения с краката съхраняват кислорода, който ти е необходим за по-дълга апнеа. После също с малко усилие се "изстрелваш" нагоре. Всичко това е при условие, че не правиш дълги хоризонтални преходи. Важен фактор е и теглото.mishel написа:значи мога да карам и с обикновенни плавници... смисал на такива далбочини няма да се усети голяма разлика или как?