Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Техники и тактики за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
- sashito
- ще става разбирач
Re: Ръководство за избиране на фидер хранилка
супер инфо !
Доста полезна информация, браво за труда !!!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега да поговорим за конкретните модели. Ето една класация на английското списание Total Coarse Fishing за 8 от най-добрите отворени фидери.
Nisa Flyer

С допълнатилната тежест отстрани това е номер едно избор за риболов на платики на дистанция или при ветровити условия. Просто неможе без тях.
Метална клетка

Освобождава своето съдържание бързо и затова са добри за плитка вода особенно ако търсите шарани близо до острови.
Fox Finned

Има ги във версия клетка и солиден вариант също така и в различни размери по големите размери са идеални когато трябва да се достави голямо количество захранка за стартово захранване. Сменяемата тежест ги прави адаптивни за повечето ситуации. Крилцата спогат за праволинеен полет и увеличават точноста
Инлайн

В ситуации където рибата се доближава до хранилката тези може да са смъртоносни когато се използват полуфиксирани или ако е забранено подвижни
Daiwa Harrier

Уникалния им дизайн им позволява да се издигат бързо над дъното, което ги прави идеални за дълбоки реки, къдет опостепенно изплитнява или има много закачки по дъното
Drennan Gripmesh

Зъбчетата отвътре спомагат да се задържи съдържанието и ги прави идеални за захранване с пелети или ако е необходимо да използвате по-суха захранка
Nisa Rocket

Когато искате да ловите с фидер клетка на голяма дистанция или при силен вятър тази хранилка ще лети по-добре от коя да е друга на пазара. Първите модели на тази хранилка се чупеха лесно на мястото кадето е захванато оловото, но ние варваме, че сега са направени подсилени.
Preston Open-End Power Feeder

Хранилка направена от много твърда пластмаса налична на голяма гама от утежнения и размери. Ръбовете и са огънати навътре което подпомага задържането на захранката при замятане. Добри за реки.
Nisa Flyer

С допълнатилната тежест отстрани това е номер едно избор за риболов на платики на дистанция или при ветровити условия. Просто неможе без тях.
Метална клетка

Освобождава своето съдържание бързо и затова са добри за плитка вода особенно ако търсите шарани близо до острови.
Fox Finned

Има ги във версия клетка и солиден вариант също така и в различни размери по големите размери са идеални когато трябва да се достави голямо количество захранка за стартово захранване. Сменяемата тежест ги прави адаптивни за повечето ситуации. Крилцата спогат за праволинеен полет и увеличават точноста
Инлайн

В ситуации където рибата се доближава до хранилката тези може да са смъртоносни когато се използват полуфиксирани или ако е забранено подвижни
Daiwa Harrier

Уникалния им дизайн им позволява да се издигат бързо над дъното, което ги прави идеални за дълбоки реки, къдет опостепенно изплитнява или има много закачки по дъното
Drennan Gripmesh

Зъбчетата отвътре спомагат да се задържи съдържанието и ги прави идеални за захранване с пелети или ако е необходимо да използвате по-суха захранка
Nisa Rocket

Когато искате да ловите с фидер клетка на голяма дистанция или при силен вятър тази хранилка ще лети по-добре от коя да е друга на пазара. Първите модели на тази хранилка се чупеха лесно на мястото кадето е захванато оловото, но ние варваме, че сега са направени подсилени.
Preston Open-End Power Feeder

Хранилка направена от много твърда пластмаса налична на голяма гама от утежнения и размери. Ръбовете и са огънати навътре което подпомага задържането на захранката при замятане. Добри за реки.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Защо с "Метод хранилки" се лови само с къс повод и самозасичане ? Къде е логиката ? Гледах филм как един руснак на Волга ги скъса на такава хранилка ......и то с дълъг повод и подвижен монтаж.Според мен дори е по-добре да се лови с такъв тип понеже всичко е на една линия и заплитанията са сведени до мимимум
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Необходимостта от къс повод (10 см. макс) идва от отва, че когато рибата почне да рови в захранката и поеме куката поради късия повод се засича моментално ако повода е по-дълъг може да не забележем кълването колкото е по-къс повода толкова повече кълванета се регистрират, а това означава повече хванати риби. Проблема с оплитанията се решава, като просто за заровиш куката в топката захранка, а дори да я оставиш отвън поради късата дължина тя пак неможе да се обърне към основната линия и неможе да се заплете ........ така че предимствата на късия повод са повечеjim_jim_jim написа:Защо с "Метод хранилки" се лови само с къс повод и самозасичане ? Къде е логиката ? Гледах филм как един руснак на Волга ги скъса на такава хранилка ......и то с дълъг повод и подвижен монтаж.Според мен дори е по-добре да се лови с такъв тип понеже всичко е на една линия и заплитанията са сведени до мимимум

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абе кой каза,че не може бе колега.Като се изцепи некой: -Така не се праи! Е що? Ззакон ли има,кво ли? Я си лови и експериментирай и хич да не ти пука.
И Боб Нъд съм гледал как си ги боде шарковците с метод фидер и дълъг повод без да забива куката в храната.Като пък толко гледаме у Енгелезите!
И Боб Нъд съм гледал как си ги боде шарковците с метод фидер и дълъг повод без да забива куката в храната.Като пък толко гледаме у Енгелезите!

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Горе обясних защо късия повод е за предпочитане пред дългия. Аз досега никаде несъм гледал/прочел някой да препоръчва дълъг повод за метод фидер даже напратив хората казват да се придържаме към възможно най-късия повод ти през зимата може да караш кабриолет, но ще ти е студено ..... нали !!!!
п.п. Ако си обърнал внимание филма на Боб Нъд е сниман през 2002 г., а от тогава са се променили мнооооого работи.
п.п. Ако си обърнал внимание филма на Боб Нъд е сниман през 2002 г., а от тогава са се променили мнооооого работи.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не мисли че кой знае колко са се променили похватите от тогава.Сега няма да коментирам филми.Дадох го за пример.Против съм за някакви ограничения в монтажите.Всичко зависи от условията в които се лови.За пореден път ще напиша,че трябва да се експериментира.На ясно съм с предимството на късия повод при метода.Лично аз почти не ползвам,защото ловя на река.Горе колегата е упоменал за риболов на Волга и се учудва на дългия повод.При такива условия,ако се лови на "метод"(което за мен е неуместно) късия повод е абсолютно неудачен. Предполагам няма нужда да обяснявам защо.Друг е въпроса дали това изобщо е "метод".
А сега по темата:
Не е хранилка,но удобна глезотийка за доброто оформяне на захранката при "метод" фидер:
http://www.youtube.com/watch?v=m-RkIuyUzJQ
А сега по темата:
Не е хранилка,но удобна глезотийка за доброто оформяне на захранката при "метод" фидер:
http://www.youtube.com/watch?v=m-RkIuyUzJQ

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това го знам ....... това е метод калъпа на Престън за съжаление у нас май ги няма. Служи за оформяне на едни и същи топки всеки път отдолу има бутон за освобождажане

Имаdunavski написа:Това го знам ....... това е метод калъпа на Престън за съжаление у нас май ги няма. Служи за оформяне на едни и същи топки всеки път отдолу има бутон за освобождажане

В три размера са, аз съм заприходил една купичка която ще пътува за гр.Карлово.
Иначе ги има в "Риболовен свят"
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А стига веkoki написа:Има![]()
![]()
![]()
В три размера са, аз съм заприходил една купичка която ще пътува за гр.Карлово.
Иначе ги има в "Риболовен свят"

-
- научил се да хвърля
аз го имам този и на гарболино много добре се представят ))dunavski написа:Това го знам ....... това е метод калъпа на Престън за съжаление у нас май ги няма. Служи за оформяне на едни и същи топки всеки път отдолу има бутон за освобождажане
Това само за пелети ли е или става и за стегната фидер захранка?
Above us only sky