New Hunter-B /800/ нереален размер

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: New Hunter-B /800/ нереален размер

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Да наистина важното е колко дълъг разпънат , за да знаеш каква дистанция постигаш .
Моя несъм го мерил разпънат , защото ми е малко неодобно в апартамента .
Изображение
mchimev
новобранец
новобранец

Мнение от mchimev »

Току що го примерих разглобен коляно по коляно = 8,25 см :shock:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

mchimev написа:Току що го примерих разглобен коляно по коляно = 8,25 см :shock:
:D :D :D :D :D :D
Да не се окаже, че наистина ще се разпъне от многократното разглобяване :wink:
Те наистина са си по-къси винаги хънтърите, а съвсем сериозно имах случай с едно такова телескопче с водачи обаче беше: да го бях разпъвал 20-тина пъти най-много, и не знам дали ставаше по-дълго, ама след поредното разпъване му се извади връхчето :shock: :shock: Добре, че ми смениха цялата пръчка в магазина.
Иначе са здрави, не се чупят лесно. Примири се с това, че е по-къс. В производителя е вината.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Ей тук бяхме пописали,малко по въпроса!

:arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=22562
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

mchimev написа:
tatkoogi написа:Жалко колега! Много често се случва така, ама вместо да заменяш кое да е коляно така и така ще даваш пари, по-добре върни тази. Доплати си и вземи 9-та. Разликата е 12лв. Това в Рибоко!
Когато го копувах нямаше 9-ка за връщане да не става и дума вече имам няколко излета с него като цяло прътчето е много готино не увисва нестава да се държи в ръка проблема е в това че,е по къс.
А и да взема 9-ка пак ще е 8,60 отново ще се губят 40/50 см :wink:
Да ама 9м е 600гр. а 8-460 без махагоновата тапа-вчера си купих 8м.-103лв.Дължина 750 см. Евтина пръчка---такава мярка. :D Друг път с ролетката не само на везната и на касата :wink:
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

САмо не можах да разбера това несъответствие в дължината какъв проблем поражда в риболова на 8метра +-30-40см?//
Според мен много от качествените телескопи за сумати пари не отговарят а камо ли ХЪНТЪРИТЕ-но за тези пари тва е
Не виждам проблема????
То е ясно всичко е реклама-търговски трикове за които може да се спори доста,ама най-вярвам на рулетката и захранката :smt038 :smt041 :smt038 :smt041
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

jultopepi написа:САмо не можах да разбера това несъответствие в дължината какъв проблем поражда в риболова на 8метра +-30-40см?//
То не е само при 8м,отнася се за всички дължини!
Ако една въдица е 6м примерно,като й вържеш линията на същата дължина стават 12м,нали така?Ако е дълбоко 2м ти ловиш на дистанция 10м,до тук всичко е точно,но в случая въдицата не е 6м в работно разпънато положение,а 5.60 и още толкова влакно става 11,20 и дълбочина 2м ловиш на дистанция 9.20м.Губи се почти метър дистанция. :wink:
Алберт Айнщайн
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Е за това си прав но нали затова помага и захранката
а за дължината не ми се вярва да е торкова нереална
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

Мисля си, че беше отговорено вече на колегата.
Не разбирам тези 40 см. защо те притесняват толкова? Колко голямо хранително петно правиш и как точно го поддържаш? При риболова с щека е друга бира, ама с директния .... не мисля, че е фатално.
Всяка подмяна на коляно променя строя на тояжката, не е разумно.
Това за удължаването е образно казано, при експлоатацията, тази част от колената, които остават скрити за снадка се сработвата и излизат малко повече, отколкото при нов такъм.
Успехи!
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

То ако вземем на всеки излет оските(колената) да се удължават със всяко разпъване и свиване,въпреки че не е изключено охлабване на колената-влиза пясък,пръст и т.н.,ще дойде време като заметмем и отсреща да чакат за резервни чаркове.Но да се удължи с цели 5см на коляно-осем колена по пет сънтиметра на колено. :vom: :vom:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Преди няколко дена си взех един Maver Falcon 145 MX на 7 м., и те не отговарят, но на самата пръчка с малки букви пише 6.80 м. аз малко и го подрязах да му сложа ластик и вече сигурно е 6.50 м.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
bvel
новобранец
новобранец

Мнение от bvel »

Здравейте колери!
Преди около месец си взех D.A.M. - DevilStick Tele Stipp 7м. :D премерих го и се оказа точно 6.95 м. тези 40см ми се струват твърде много ! :shock:
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

купих си боло 5м. ню хънтър и то се оказа че е по късо ама в случая ако ида на 6м ще тежи повече и като чета май много са така . вече с ролетка в магазина :D
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Говорим за директни телескопи,не за болонези! :wink:
Алберт Айнщайн
pavyan
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pavyan »

jultopepi написа:САмо не можах да разбера това несъответствие в дължината какъв проблем поражда в риболова на 8метра +-30-40см?//
Според мен много от качествените телескопи за сумати пари не отговарят а камо ли ХЪНТЪРИТЕ-но за тези пари тва е
Не виждам проблема????
То е ясно всичко е реклама-търговски трикове за които може да се спори доста,ама най-вярвам на рулетката и захранката :smt038 :smt041 :smt038 :smt041
3-40см.от пръта+3-40см.от дължината на линията е около един метър по-напред.А знаеш,че много боли,когато рибата е така разположена,че е малко пред теб,а ти нито може да я дръпнеш,нито да бръкнеш.Ако обаче трябва да съм съвсем честен,никакво особено значение няма.Всичко се свежда до коректно и точно определяне на дълбочина,далечина,стръв и захранка.И колегиалност,защото ми се е случвало без да искам,да оставя рибите на около 13м.с щеката,а приятелите на 8м.с директни да си бъркат в носа.Е,попреместих се,поскъсих и нещата се оправиха,но ако не бях... :oops:
Заключено

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”