Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на язовир Батак
Модератор: Paublo_Eskobar
батак
как е водата ощелие в боровете тоест висока наи вече пристената двата залива след дьното
- drat
- разбира нещата
Re: Какво кълве на язовир Батак
В понеделник заминавам за няколко дни за Цигов чарк на почивка с домочадието. За сефте ще риболовствам на този язовир, дано има какво да покажа. 

Батак и още как
Колеги заминавам на Батак за събота и неделя. Който е ходил нека даде чалъми каде и на какво кълва там. Целта ми е таранка червеноперка шаран и пр. Някой може ли да ми каже каква бомбарда да сложа и малко повече за начина на монтаж. Благодаря предварително.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Вчера в залива след Дъното - около 3.5-4 кила червеноперка с големина на шамар и няколко костура.Всичкото на плувка,на фидера не пипна.Бях там към 6,45 ч. и вече беше панаир,кълва докъм 13 ч. после спря,имаше и вълнение и събрах панаира.
Та и моят резултат! Бях на голям Беглик на палатка- невеоятна природа! кълвеше от 5:30 о към 7 и от 8:30 до 9 общо 5 червеноперки на плувка - на фидер и дъно - нищо на жито пинки също, само на торен червей и на цветен кокален след 9 сякаш бях хърлил плувката на асвалта- не помдъдна. Надявах се вечерта да върне интерес но ови. Не съжелявам въобще за излета беше много хубаво.
-
- научил се да хвърля
на рибе излиза костур ... иначе червеноперка си има все още доволно на батак 

-
- научил се да хвърля
на 20.07 вторник бях на единия от заливите преди стената от 5 до 1 часа нищо, захранвах с ванилия с коноп смесена с царевично брашно, бял, пинки и сладка царевица, подхранвах с какво ли не - сладка царевица, бял, пинки, суха царевица, ароматизирана царевица, коноп, жито, кус-кус, за стръв пробвах всичките неща с които подхранвах. Такъма беше много фин, за повод пробвах влакна от 0.16 до 0.06, куки от 14 до 26 номер, плувки от 3 гр. до 0.3 гр. и слуката ми беше 5 слънчока и 1 червеноперка по - малка от телефонът ми
колегите около мен също не хванаха нищо освен слънчок само един хвана 2 червеноперки колкото длан, към 1 часа на обяд ми омръзна събрах и си тръгнах.

Батак
Колеги, предстои ми почивка на язовир Батак,Свети Константин и Елена. Интересува ме дали мога да си купя стръв на място или в Пещера.Ще бъда една седмица и не изскам да се презапасявам с червеи.Благодаря предварително.
Re: Батак
Като излизаш от Пещера,има рибарско магазинче.Миналата събота и неделя бях там-от Св.Константин надолу към Цигов чарк,на 2-3км от стената,преди голото място.Какво да ти кажа приятелю.Запаси се с търпение,щото е голяма селяния и през деня и през ноща.Колкото до рибата,ако ти се ловят слънчоци и тук таме някой костурче....Пробвай на жива рибка-покрай брега има.Може и на скакалец-има ги в изобилие.Аз съм турил черна точка на това място,но какво пък дано ти хареса.Наслука.
- gorkata_petrov
- разбира нещата
Другата седмица сряда и четвъртък ще съм на Батак - втория или третия залив след Дъното.Ще съм благодарен за актуално инфо.Пазарджишката група има ли какво да каже?
.Ще има и

Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
-
- новобранец
Утре заминавам за яз. Батак за 3-4 дена. Горе-долу разбрах с какво да се подготвя, но понеже това ми е първото посещение ще съм благодарен ако някой може да даде прясна информация в кой район да се настаня с оглед на успешен риболов и дебела сянка където да разпъна палатката.
Имам предвид, че наименования като "дъното","камъните","плиткото","първи ръкав","втори ръкав" и т.н. нищо не ми говорят.
Единствените ми познания за язовира са от картата.
Имам предвид, че наименования като "дъното","камъните","плиткото","първи ръкав","втори ръкав" и т.н. нищо не ми говорят.
Единствените ми познания за язовира са от картата.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
- kodek
- ще става разбирач
Хубава тема-какво кълве......2
Наскоро гледах повторението на репортажа на Маргарита (Михнева) за Батак.За пръв път е направен микробиологичен анализ на водата в язовира от лабораторията на пловдивския университет"Паисий Хилендарски"в гр.Пловдив.И какво установява лабораторията?Язовира се е превърнал в отходна яма от фекалните изливания на новите комплекси и новопостроените сгради.Нито една сграда(хотел или вила) край язовира няма пречисващо съоръжение или помийна яма.Всичко се влива в язовира.Водораслите които не би трябвало да бъдат там(от този вид), са там по тази причина.Другата ирония, беше, че гр.Костандово, който не се споменава даже в репортажа(само с.Дорково) се водоснабдява от водоема.Репортерския пекип попита кмета на гр.Батак-знае ли за проблема .Той отговори,че.......... нищо не знае.
Толкова от мен за Батак и....наслука.
П.С. Беше хубав язовир...
Наскоро гледах повторението на репортажа на Маргарита (Михнева) за Батак.За пръв път е направен микробиологичен анализ на водата в язовира от лабораторията на пловдивския университет"Паисий Хилендарски"в гр.Пловдив.И какво установява лабораторията?Язовира се е превърнал в отходна яма от фекалните изливания на новите комплекси и новопостроените сгради.Нито една сграда(хотел или вила) край язовира няма пречисващо съоръжение или помийна яма.Всичко се влива в язовира.Водораслите които не би трябвало да бъдат там(от този вид), са там по тази причина.Другата ирония, беше, че гр.Костандово, който не се споменава даже в репортажа(само с.Дорково) се водоснабдява от водоема.Репортерския пекип попита кмета на гр.Батак-знае ли за проблема .Той отговори,че.......... нищо не знае.
Толкова от мен за Батак и....наслука.
П.С. Беше хубав язовир...
Последно промяна от kodek на Пет Ное 05, 2010 9:55 pm, променено общо 1 път.
в момента калве костур на блесна и жижа рибка покраи голиамата стена