Какво кълве на язовир Батак

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
tano 1
новобранец
новобранец

батак

Мнение от tano 1 »

как е водата ощелие в боровете тоест висока наи вече пристената двата залива след дьното
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: батак

Мнение от slivnalia »

tano 1 местя ти темата на правилното място, за напред преди да пишеш чети :wink:
Изображение
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какво кълве на язовир Батак

Мнение от drat »

В понеделник заминавам за няколко дни за Цигов чарк на почивка с домочадието. За сефте ще риболовствам на този язовир, дано има какво да покажа. :wink:
Изображение
KRACHUNOV
новобранец
новобранец

Батак и още как

Мнение от KRACHUNOV »

Колеги заминавам на Батак за събота и неделя. Който е ходил нека даде чалъми каде и на какво кълва там. Целта ми е таранка червеноперка шаран и пр. Някой може ли да ми каже каква бомбарда да сложа и малко повече за начина на монтаж. Благодаря предварително.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Вчера в залива след Дъното - около 3.5-4 кила червеноперка с големина на шамар и няколко костура.Всичкото на плувка,на фидера не пипна.Бях там към 6,45 ч. и вече беше панаир,кълва докъм 13 ч. после спря,имаше и вълнение и събрах панаира.
KRACHUNOV
новобранец
новобранец

Мнение от KRACHUNOV »

Та и моят резултат! Бях на голям Беглик на палатка- невеоятна природа! кълвеше от 5:30 о към 7 и от 8:30 до 9 общо 5 червеноперки на плувка - на фидер и дъно - нищо на жито пинки също, само на торен червей и на цветен кокален след 9 сякаш бях хърлил плувката на асвалта- не помдъдна. Надявах се вечерта да върне интерес но ови. Не съжелявам въобще за излета беше много хубаво.
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

на рибе излиза костур ... иначе червеноперка си има все още доволно на батак :wink:
shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shack »

на 20.07 вторник бях на единия от заливите преди стената от 5 до 1 часа нищо, захранвах с ванилия с коноп смесена с царевично брашно, бял, пинки и сладка царевица, подхранвах с какво ли не - сладка царевица, бял, пинки, суха царевица, ароматизирана царевица, коноп, жито, кус-кус, за стръв пробвах всичките неща с които подхранвах. Такъма беше много фин, за повод пробвах влакна от 0.16 до 0.06, куки от 14 до 26 номер, плувки от 3 гр. до 0.3 гр. и слуката ми беше 5 слънчока и 1 червеноперка по - малка от телефонът ми :evil: колегите около мен също не хванаха нищо освен слънчок само един хвана 2 червеноперки колкото длан, към 1 часа на обяд ми омръзна събрах и си тръгнах.
Изображение
tsi1959
новобранец
новобранец

Батак

Мнение от tsi1959 »

Колеги, предстои ми почивка на язовир Батак,Свети Константин и Елена. Интересува ме дали мога да си купя стръв на място или в Пещера.Ще бъда една седмица и не изскам да се презапасявам с червеи.Благодаря предварително.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Re: Батак

Мнение от yzyna »

Може,може! :wink:
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Re: Батак

Мнение от lz1igr »

Като излизаш от Пещера,има рибарско магазинче.Миналата събота и неделя бях там-от Св.Константин надолу към Цигов чарк,на 2-3км от стената,преди голото място.Какво да ти кажа приятелю.Запаси се с търпение,щото е голяма селяния и през деня и през ноща.Колкото до рибата,ако ти се ловят слънчоци и тук таме някой костурче....Пробвай на жива рибка-покрай брега има.Може и на скакалец-има ги в изобилие.Аз съм турил черна точка на това място,но какво пък дано ти хареса.Наслука.
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

Другата седмица сряда и четвъртък ще съм на Батак - втория или третия залив след Дъното.Ще съм благодарен за актуално инфо.Пазарджишката група има ли какво да каже? :D :D :D .Ще има и :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

Утре заминавам за яз. Батак за 3-4 дена. Горе-долу разбрах с какво да се подготвя, но понеже това ми е първото посещение ще съм благодарен ако някой може да даде прясна информация в кой район да се настаня с оглед на успешен риболов и дебела сянка където да разпъна палатката.
Имам предвид, че наименования като "дъното","камъните","плиткото","първи ръкав","втори ръкав" и т.н. нищо не ми говорят.
Единствените ми познания за язовира са от картата.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Хубава тема-какво кълве......2
Наскоро гледах повторението на репортажа на Маргарита (Михнева) за Батак.За пръв път е направен микробиологичен анализ на водата в язовира от лабораторията на пловдивския университет"Паисий Хилендарски"в гр.Пловдив.И какво установява лабораторията?Язовира се е превърнал в отходна яма от фекалните изливания на новите комплекси и новопостроените сгради.Нито една сграда(хотел или вила) край язовира няма пречисващо съоръжение или помийна яма.Всичко се влива в язовира.Водораслите които не би трябвало да бъдат там(от този вид), са там по тази причина.Другата ирония, беше, че гр.Костандово, който не се споменава даже в репортажа(само с.Дорково) се водоснабдява от водоема.Репортерския пекип попита кмета на гр.Батак-знае ли за проблема .Той отговори,че.......... нищо не знае.
Толкова от мен за Батак и....наслука.

П.С. Беше хубав язовир...
Последно промяна от kodek на Пет Ное 05, 2010 9:55 pm, променено общо 1 път.
omsi1
новобранец
новобранец

Мнение от omsi1 »

в момента калве костур на блесна и жижа рибка покраи голиамата стена
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”