Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Защо не нося живарник?
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Защо не нося живарник?
Ще продължавам да нося живарник -от жалост към хората,в сърцето ми няма място за съжаление и на такива безмозъчни твари като рибите.Всеки паралел на рибоулова с човекоубийството е меко казано неуместен.
-
- новобранец
Малките пунете,големите вземете.По принцип взимам само големи риби(до 700г по надолу ги пускам)Само взимам слънчака и храня с него котките!

Отивам на риба за да ловя и опитвам вкуса на всичко уловено .По същата логика не колете и агнета на Великден на 6 ти май и тн защото какво ли щяло да си помисли или да изпита .Глупости !Не купувайте и пилета от магазина защото и те са изпитали нещо , не купувайте и кайма защото преди да стане такава и тя е била нещо и така до края на света ЯЖТЕ САМО МАРУЛИ ! Те нищо не изпитват!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- вече хвърля и на тежко
Аз нося. Хващам толкова риба, колкото ще изям. Държа я в живарник защото не нося хладилна кутия. Не пускам риба, хвана ли достатъчно - просто прибирам такъма (изключения са слънчаците, имам 4 в аквариума тук - тях бих ги ловил и хвърлял на брега защото са напаст). Ако не греша - и в България както и другаде има ограничение до 2 (3) риби или определени килограми (ако човек лови по-дребна риба).
Колеги, в този спорт кефа не идва от количеството. Адреналина идва от дебненето, борбата, "колко е голяма" - трофейния екземпляр. Трудно е да го приемат щекарите и мачовите риболовци на платика - след като са захранвали 2-3 часа и са уловили 3-4 риби по половин килограм, да сгънат такъма и да спрат да ловят. Не ги и карам, но аз точно това бих направил (и правя). С тази разлика че предпочитам спининга - и хищните.
Колеги, в този спорт кефа не идва от количеството. Адреналина идва от дебненето, борбата, "колко е голяма" - трофейния екземпляр. Трудно е да го приемат щекарите и мачовите риболовци на платика - след като са захранвали 2-3 часа и са уловили 3-4 риби по половин килограм, да сгънат такъма и да спрат да ловят. Не ги и карам, но аз точно това бих направил (и правя). С тази разлика че предпочитам спининга - и хищните.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Тезата би следвало да е обоснована с факти/снимки!Такива обаче постоянно липсват!
Отделелен е въпроса,че ... си има закон!Ако сме достатъчно зрели,то ПОНЕ ще се запознаем с него!
Дали е живарник или сейфти сак всеки сам си прецнява!Преценява си и дали да пусне репортаж в "Моят риболовен" или в "Кухнята'!!!
Ники,уважавам писателската ти дарба приятелю,ама бия ключето!
Отделелен е въпроса,че ... си има закон!Ако сме достатъчно зрели,то ПОНЕ ще се запознаем с него!
Дали е живарник или сейфти сак всеки сам си прецнява!Преценява си и дали да пусне репортаж в "Моят риболовен" или в "Кухнята'!!!
Ники,уважавам писателската ти дарба приятелю,ама бия ключето!