Защо не нося живарник?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Защо не нося живарник?

Мнение от INCUBUS »

Ще продължавам да нося живарник -от жалост към хората,в сърцето ми няма място за съжаление и на такива безмозъчни твари като рибите.Всеки паралел на рибоулова с човекоубийството е меко казано неуместен.
kladnicafishing
новобранец
новобранец

Мнение от kladnicafishing »

Малките пунете,големите вземете.По принцип взимам само големи риби(до 700г по надолу ги пускам)Само взимам слънчака и храня с него котките! :smt117 :smt117 :smt117
Изображение
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Отивам на риба за да ловя и опитвам вкуса на всичко уловено .По същата логика не колете и агнета на Великден на 6 ти май и тн защото какво ли щяло да си помисли или да изпита .Глупости !Не купувайте и пилета от магазина защото и те са изпитали нещо , не купувайте и кайма защото преди да стане такава и тя е била нещо и така до края на света ЯЖТЕ САМО МАРУЛИ ! Те нищо не изпитват!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Аз нося. Хващам толкова риба, колкото ще изям. Държа я в живарник защото не нося хладилна кутия. Не пускам риба, хвана ли достатъчно - просто прибирам такъма (изключения са слънчаците, имам 4 в аквариума тук - тях бих ги ловил и хвърлял на брега защото са напаст). Ако не греша - и в България както и другаде има ограничение до 2 (3) риби или определени килограми (ако човек лови по-дребна риба).
Колеги, в този спорт кефа не идва от количеството. Адреналина идва от дебненето, борбата, "колко е голяма" - трофейния екземпляр. Трудно е да го приемат щекарите и мачовите риболовци на платика - след като са захранвали 2-3 часа и са уловили 3-4 риби по половин килограм, да сгънат такъма и да спрат да ловят. Не ги и карам, но аз точно това бих направил (и правя). С тази разлика че предпочитам спининга - и хищните. :drinkers:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тезата би следвало да е обоснована с факти/снимки!Такива обаче постоянно липсват!
Отделелен е въпроса,че ... си има закон!Ако сме достатъчно зрели,то ПОНЕ ще се запознаем с него!
Дали е живарник или сейфти сак всеки сам си прецнява!Преценява си и дали да пусне репортаж в "Моят риболовен" или в "Кухнята'!!!
Ники,уважавам писателската ти дарба приятелю,ама бия ключето!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”