Кост в гърлото

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кост в гърлото

Мнение от fn1p »

И аз се чудех какво да правя когато миналата година ми се заби една костица в гърлото но след около 3-4 дни вече я нямаше.
Трай бабо за убост.Това е нети трябва лекар,сама ще падне.Гаранция.
Изображение Изображение
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Ходи на лекар, че тея кости правят абцеси , дядо ми е УНГ и ги вади с пинсети , досега е вадил 2-пъти на брат ми и веднай на бащами от каракуди :lol: :lol: :lol:
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Върви при щърлкела да ти я извади :D
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
koitikaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koitikaza »

Едно време баба ми пиеше по 1-на глътка оцет през 15 мин. 3 или 4 пъти после изяждаше една лъжица мед и казваше че и минавало.Несам пробвал тази рецепта дано и дане ми потрябва.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

направи си гъсто картофено пюре и го преглъщай бавно
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Reo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Reo »

Лекар съм и ми се е случвало често да се занимавам с подобен проблем.Костта в гърлото не е безобидна ситуация.Ако костта е съвсем мъничка, може да се опита да се остави да се стопи сама.Тя се топи обаче не от слюнката а от кръвта, по-точно от белите кръвни телца в нея, които отговарят за неутрализирането на чужди тела в организма.Обикновено костичките засядат в областта на сливиците или двете гънки около тях, тък като това е най-тясната част в гърлото.Именно затова сливиците са разположени там за да имат максимален контакт с всичко което преминава през гърлото.Все пак са органи отговарящи за защитата на организма ни.Ако костичката обаче не е толкова малка, най-добре е да се отстрани възможно най-бързо от лекар.Прав е колегата, който спомена че много вероятно е такава кост да доведе до абсцес.Абсцесите в областта на гърлото са доста опасни поради близостта до важни кръвоносни съдове и вероятността от генерализиране на инфекцията е голяма.Самото лечение е също доста трудно и не си струва риска да се стига до там.Особено опасно е засядането на кост в хранопровода.Тогава наистина може да се опита да се прекара с някаква по-плътна но мека хапка като картоф, тиква или хляб, но ако не се получи облекчение трябва непременно да се отиде на лекар.Стената на хранопровода е тънка и лесно може да бъде пробита.Резултата често е драматичен и се нарича медиастинит.С написаното тук не искам да плаша никой.Разбира се много по-често костичката се лизира и изчезват оплакванията до няколко дни.Просто се надявам да предпазя някой ако усеща, че положението е по-сериозно и се колебае какво да прави.Просто посетете лекар, за да си спестите главоболия.
Изображение
toniikoko
новобранец
новобранец

Мнение от toniikoko »

Добър съвет .
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

На мен ми се случи преди доста време и добре че отидох на лекар. Приказките за стапянето са пълни глупости. УНГ лекаря ми я извади за секунди буквално. Върви на лекар. :D
milen simeonov
новобранец
новобранец

Мнение от milen simeonov »

Колега не се притеснявай коста ще падне или ще се стопи до 3-4 дена казвам го,защото преди около година ми се заби кост в гърлото и ме болеше гърлото като преглъщам. :D
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Ей много разбирачи в тоя форум , ходи на лекар за това са те . И какво ще стане ако не се стопи 3-4 дена мъки после някой абцес и вместо за 10 лв после ще плащаш и за лекарства и за лекар и ще си се мъчил 3-4 дена.
Товани е проблема на българите от всичко разбираме и всичко знаем. :x :x :x
Ники Михайлов
новобранец
новобранец

Мнение от Ники Михайлов »

и на мене ми се слу4и еди на лекар аз ходих вадиха ми я с пинсета голяма кост бе6е от опа6ката на 6аран :axe:
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Хайде тия привърженици на идеята, че се стапя костта, да вземат една по големичка кост да я смучат, да видим за колко години ще успеят да я стопят с "токсичната" си слюнка. :D
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Нямаш ли някоя пинсета под ръка. Квото види лекаря - това ще види и някой до теб. Аз съм го правил не веднъж. Даже и сам пред огледалото. :D
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

най-много да глътне пинсетата, щото сам човек е май само за WC-то :lol:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
KVS
новобранец
новобранец

Мнение от KVS »

Koлега, иди на лекар. Ще ти отнеме по-малко време, отколкото да чакаш панацея тук. Аз лично два пъти съм се сблъсквал с костици в гърлото. Първият път коричка стар твърд хляб ми реши проблема, но втория път играха "клещите".
Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”