Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Искат да ми вземат книжката ...
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: Искат да ми вземат книжката ...
Лично мене са ме снимали и ми изкара такава снимка на мутрата, че фотографи да завидят.Приятел снима от движеща се кола, движеща отсреща, пак перфектна мутра.На 99% съм сигурен, че има физиономията на човека, трябва да си направил някакво движение в момента на снимката за да няма лице, но това е малко вероятно.Затова виж снимката и ако си ти, изтърпи си наказанието.А за упрекващите, няма водач който да не е нарушавал скоростта, дали са го хващали е друг въпрос. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Задължително изисквай да ти покажат снимка или запис мисля че така е редно и ако не разпознаеш друг колега а себе си поне ще си сигурен че не изтърпяваш чуждо наказание.А пък относно пътната книжка явно не са ви затегнали толкова щом или двама карате с един пътен лист или не ги попълвате правилно.Моите пътни листа имат графа за двама или трима шоф. за един ден просто е трябвало да си вържеш гащите.АМИ АКО НЕДАЙ БОЖЕ ПОТЪРСЯТ ФИРМАТА ПО НЯКОЕ ПО СЕРИОЗНО ПРОВИНЕНИЕ/катастрофа с избягал шофьор/ходи после доказвай че нямаш сестра.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако аз съм на твое място бих направил следното:
1. Вземам си Акта за установяване на административно нарушение
2. Получавам си НП съставено във връзка с Акта
3. Сканирам ги и ги поствам на когела юрист от форума-има такива!
4.Наемам си адвокат, след проведен разговор и анализ на ситуацията от юридическа гледна точка, ЗАЩОТО:
Много пъти Съдът ОТМЕНЯ НП, затова че са допуснати същестени процесуалнои нарушения при съставянето им(при това положение никой няма да го интересува ти ли си карал или не, а ще се гледа спазена ли е процедурата и условията по които се издава НП), защото куките са си тъпички!!!!!!!!!
Поздрави!!!
Аз наскоро също спечелих едно дело срещу КАТ, МНОГО по-сериозно от твоя случай-500лв. и 1г. без книжка ме бяха лишили. Тогава аз си бях виновен, но съм си извадил нужните изводи.
Ако искаш сканирай ми Акта и НП-ако мога да ти бъда полезен
Чл. 182. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 85 от 2004 г., бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство
Ети ти едно процесуално нарушение: твоя фиш-пише 100лв. и 1м. без книжка!!!!
Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес
1. Вземам си Акта за установяване на административно нарушение
2. Получавам си НП съставено във връзка с Акта
3. Сканирам ги и ги поствам на когела юрист от форума-има такива!
4.Наемам си адвокат, след проведен разговор и анализ на ситуацията от юридическа гледна точка, ЗАЩОТО:
Много пъти Съдът ОТМЕНЯ НП, затова че са допуснати същестени процесуалнои нарушения при съставянето им(при това положение никой няма да го интересува ти ли си карал или не, а ще се гледа спазена ли е процедурата и условията по които се издава НП), защото куките са си тъпички!!!!!!!!!
Поздрави!!!
Аз наскоро също спечелих едно дело срещу КАТ, МНОГО по-сериозно от твоя случай-500лв. и 1г. без книжка ме бяха лишили. Тогава аз си бях виновен, но съм си извадил нужните изводи.
Ако искаш сканирай ми Акта и НП-ако мога да ти бъда полезен

Чл. 182. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 85 от 2004 г., бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство
Ети ти едно процесуално нарушение: твоя фиш-пише 100лв. и 1м. без книжка!!!!
Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес
Последно промяна от GODFATHER на Пет Апр 16, 2010 8:49 am, променено общо 3 пъти.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- научил се да хвърля
Преди месец коментирахме подобен случай,от камерата на Подслон...Казаха ми че ако те снимат с камера немогат да ти напичат акт и да ти вземат книжката, а само фиш /при твоя случай може и 300 лв./ но немогат да ти вземат книжката....Мой колега мина от там със 100 преди 2 месеца и още няма развитие...Може и да са ме излъгали но ми го каза брат на полицай....Поразпитай...
Колега, същото ми се случи и на мен преди месец около перник (докато бързах за риба естествено)tiktak написа:Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
точно 29 километра над 50. Платих стоянка мутафова глоба, но книжката не ми искаха.
Това село вярвам че е част от България и същите закони действат и на негова територия.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Сега и аз да кажа - ако до две години лицето чиято собственост е колата ( можеби е на фирмата ти и естествено шефът ти ще го надупят ) няма проблеми с КАТ тази глоба си я слагат в рамка. Аз преди време имах такъв проблем и нито съм ходил в КАТ нито ме глобиха, колата беше служебна, след инцидента работих още 2 години и фирмата се разпадна и така до ден днешен
- drat
- разбира нещата
Груба грешка, че изобщо си ходил в полицията. Това едно на ръка, второто е , че колата по талон не е твоя и в призовката не пише твойто име. Трябвало е да им теглиш една трънска на тия дето са те пратили в КАТ и те да ходат да се разправят. Първо трябваше да пуснеш темата па тогава да ходиш в КАТ, а сега е малко като след дъщ качулка.
Имаш два варианта според мен, или стимулираш някой безработен с книшка да ти поеме вината или корумпираш някой катаджия от съответното районно. Вариянта с адвокати , жалби и тем подобни си е голямо приключение.
Ако все пак решиш да обжалваш, хвани някой дето има опит с такива проблеми, актовете винаги отпадат в съда, защото полицаите са толкова прости, че и един акт не могат да напишат като хората.
Имаш два варианта според мен, или стимулираш някой безработен с книшка да ти поеме вината или корумпираш някой катаджия от съответното районно. Вариянта с адвокати , жалби и тем подобни си е голямо приключение.
Ако все пак решиш да обжалваш, хвани някой дето има опит с такива проблеми, актовете винаги отпадат в съда, защото полицаите са толкова прости, че и един акт не могат да напишат като хората.

Smokey написа:Колега, същото ми се случи и на мен преди месец около перник (докато бързах за риба естествено)tiktak написа:Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
точно 29 километра над 50. Платих стоянка мутафова глоба, но книжката не ми искаха.
Това село вярвам че е част от България и същите закони действат и на негова територия.

-
- ще става разбирач
Позната история колега,моята снимка беше перфектна,и аз откарах без книжка един месец.Моят съвет е да си я занесеш по скоро ,защото лятото наближава .Трудно може да се пребориш с полицейската" преса".Успех !
И падащата звезда е била изгряваща .
- balky
- научил се да хвърля
Преди години в старата ми работа имаше подобен случай и колегата, който го "накиснаха" оспори акта и успя да ги усъди...
Възстановиха му всички точки и не му взеха книжката..Просто не можаха да докажат кой е карал колата.
Възстановиха му всички точки и не му взеха книжката..Просто не можаха да докажат кой е карал колата.
- drat
- разбира нещата
Евала колега, страшен съвет му даде.гуслар написа:Позната история колега,моята снимка беше перфектна,и аз откарах без книжка един месец.Моят съвет е да си я занесеш по скоро ,защото лятото наближава .Трудно може да се пребориш с полицейската" преса".Успех !

-
- сериозен играч
Божков ,сети се къде си бил тогава бе пич.По това време 23 януари ''събота'' -бил ли си на работа.
Гледам че на 21 си бил въф форума,след това на 22,23,24 петък, събота и неделя ,те е нямало-и пак се появяваш в понеделник на 25.Не-е минало толкова много време ,за да не си спомняш,все пак съботите и неделите все се запомнят с нещо-дали с
дали с
все трябва нещо да се сетиш.
През януари също има много именни дни,18 януари е било Атанасов ден -не си ли бил на гости тогава,било е понеделник,и кво си правил в края на седмицата след този празник.21 януари Валери и Максим,23 януари Христофор..... Дано се оправят нещата. 

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Tе май точно това е проблема на фирмата, че всеки месец пристигат глоби.Италианците дето ни "помагат"по обектите редовно им запечатват физиономиите камерите.Аз затова ходих до районното да видя снимката дали не са ме накиснали.След като не ми показаха снимката и аз никакви данни и подписи не съм оставял.Полицая в прав текст си поиска бутилка"Финландия" ,ако му донеса друга книжка "баба,лелка,жена" (както се изрази самия той).tihoho написа:Сега и аз да кажа - ако до две години лицето чиято собственост е колата ( можеби е на фирмата ти и естествено шефът ти ще го надупят ) няма проблеми с КАТ тази глоба си я слагат в рамка. Аз преди време имах такъв проблем и нито съм ходил в КАТ нито ме глобиха, колата беше служебна, след инцидента работих още 2 години и фирмата се разпадна и така до ден днешен
Намерих и лелка ,но ми иска 150лв. за "услугата".
Та че започваме да смятаме 150 лв. глоба + 150 лв.на лелката + около 30 лв.бутилка Финландия = май ще е по добре да си дам собствените данни .Един месец без книжка все ще го изживея.Поразпитах книжката не я взимат веднага.Акта може да си го мъкна с мене и година ,а може и да го обжалвам .Мен проблема ми беше да не я вземат веднага.Че ще ми трябва за НС и други наложащи пътувания.
От фирмата ме натискат да не им направят някакъв запор от милицията ,че има 20 коли .ДАже преди месец откраднаха предния номер на една и още не могат да вземат нов номер точно заради такива задължения ,като моите.
Не ми се иска да се конфронтирам и с фирмата ,че тя ме храни мен и семейството.
На 23 сме пътували от София към Сливен.В пътната книжка е отразено.Но тъй като аз съм тръгнал с колата от София на книжата се мъдри моя подпис (то и само моя стои де ,тъй като аз водя отчетите).За да сме били в 15.00 в Подслон това значи ,че сме тръгнали към 13.00 от София.Това се случва рядко да тръгнем по обяд .По принцип работим до към 15.00.lovo-бай СТОЯН написа:Божков ,сети се къде си бил тогава бе пич.По това време 23 януари ''събота'' -бил ли си на работа.![]()
Гледам че на 21 си бил въф форума,след това на 22,23,24 петък, събота и неделя ,те е нямало-и пак се появяваш в понеделник на 25.Не-е минало толкова много време ,за да не си спомняш,все пак съботите и неделите все се запомнят с нещо-дали с
дали с
все трябва нещо да се сетиш.
През януари също има много именни дни,18 януари е било Атанасов ден -не си ли бил на гости тогава,било е понеделник,и кво си правил в края на седмицата след този празник.21 януари Валери и Максим,23 януари Христофор..... Дано се оправят нещата.
Започна да ми се изяснява вече и кантара натежа към един млад колега ,ама като няма ни подпис ни съдействие (напротив пълно отричане от негова страна) .
Тъй като пътуваме всяка седмица и ситуацията се мени според зависи и аз не мога да съм напълно сигурен,затова че ще си понеса последствията, но ще си имам едно напредвид .
Вече започнах да си записвам на кой давам колата .Даже ще изисквам подпис при предоставянето и.Да ходят да се разправят с който искат.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- drat
- разбира нещата
Божков не се излагай, голем човек си дръж се мъжки и не се разправяй повече с катаджии и тем подобни. Колата е на името на фирма така, че те да си се оправят. А ако са толкоз смотани да ти поемат масрафа, който като гледам е около 500лв. и ходи ти се разправяй.