Разрешено-платено

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

jultopepi
фен клуб-скобар

Re: Разрешено-платено

Мнение от jultopepi »

Благодаря за отговорите разбрах че на платено ИАРА не може да те глоби за нарушаване на забраната, щом като имаш редовен билет
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
spy
новобранец
новобранец

Мнение от spy »

:D Наскоро имаше интервю с д-р Милчев,началник на ИАРА-Хасково относно забраната и арендованите язовири.В него той казва,че арендаторите трябва да имат разрешение по чл.25,мисля от закона за риболов и аквакултури,дано не греша и в хасковска област водоемите с подобно разрешение са 4 или 5. :D При евентуална проверка от ИАРА се оказваш бракониер при липса на разрешително от страна на арендатора :( :( :( А относно мнението на колегаа от форума,че ИАРА не проверява на арендовани язовири за риболовни билети,нека погледне във форума за язовир Гарваново,когато преди 2 години инспекторите заедно с Общинска полиция съставиха актове на доста колеги без билети. :? :? :?
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Понякога се чудя дали си струва за 15 лв. човек да трепери и да се оглежда...за мен лично винаги е било по-лесно да си имам билет.А към колегата от ИАРА следния въпрос. Какви мерки взема ИАРА за частните водоеми след като те бъдат оставени и са тотално обезрибени ?Може ли да принуди собственика да остави поне 10 -15% от плевелната риба за да има все пак нещо след неговото напускане.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

IVKOPIVKO написа:Понякога се чудя дали си струва за 15 лв. човек да трепери и да се оглежда...за мен лично винаги е било по-лесно да си имам билет,
Значи нямаш!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Не разбрах ? Какво нямам ?Билет ли ? :shock: :shock: :?
batvenko33
новобранец
новобранец

Мнение от batvenko33 »

на Обро4ище Добри4ка област ИАРА правят актове вапреки че е частен язовир.До тук има двама изгорели по 500лв.
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

А така за това става въпрос :D :D :D
фен клуб скобар
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Баси глупостите,как пък на частен водоем ще ми напишат акт за 500лв?Като е частен неграмотниците от Иарата да си вършат работата на други места,чий го дирят на частното?
Едно мение с 4-ки и ето "за тва става въпрос",ама то си има обяснение сигурно статуса на язовира е с еди къв си Бг-тестис.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

от ИАРА всичко се очаква
Вчера дойдоха на язовира който е арендован и какво става,,,,,
минаха провериха билетите и казаха да събираме въдиците щото не е разрешено без да дадът пояснение за това
На арендатора му казаха че следващия път ще има актове на всички включително и на него,качиха се в джипа и си заминаха,спогледахме се и си събрахме криваците
Мисля да не се връщам вече,въпреки мненията на колегите :smt014
фен клуб скобар
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

те от ИАРА оправиха другите водоеми пък тръгнаха и по платените- :lol: направо смях
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Като всичко останало и в този ЗАКОН има доста неясни и необмислени казуси, дано да се намерят хора които да ги формулират както трябва
Вече взех решение, ще чакам да падне забраната и тогава ще се ходи за риба
Поздрави на всички и наслук :finga: а
фен клуб скобар
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Herodot »

jultopepi написа:от ИАРА всичко се очаква
Вчера дойдоха на язовира който е арендован и какво става,,,,,
минаха провериха билетите и казаха да събираме въдиците щото не е разрешено без да дадът пояснение за това
На арендатора му казаха че следващия път ще има актове на всички включително и на него,качиха се в джипа и си заминаха,спогледахме се и си събрахме криваците
Мисля да не се връщам вече,въпреки мненията на колегите :smt014

Това си е чист повод да се извика или Владо Беряну с "Частен Случай"ИзображениеИзображение,
или Валя Ахчиева с "Открито"Изображение ,
или Маргарита Михнева Изображение ,
за да им "разплачат майката" Изображение на тия ИАР-ци отвсякъде! Поне със сигурност ще има после някой да обяснява какво и ка така става в подчиненото му ресорно ведомство!! :axe:
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

ExTaZzY написа:Тъй като имам пряка връзка с ИАРА,ще ви отговоря как седят нещата с арендованите водоеми.Няма значение дали водоема е арендован или не е риболовния билет е задължителен за всички,при евентуална проверка на ИАРА и липсата на билет у вас ще въдете санкционирани поради простат причина,че водоемите дефакто са тяхни просто в даден период просто са го дали на даден човек да го арендова,за частен водоем се смята такъв които се намира в рамките на имот закупен от човек и които в последствие е направил водоем в имота си.Там вече никои нищо неможе да ви каже,Друга причина поради която е добр да имате билет за риболов е,че ИАРА прави проверки на хора прибиращи се от водоем и при наличие на риба трябва да имате документ с които да докажете,че имате право да ловите на държавни водоеми тъй като малко са водоемите които издават касов бон или какъвто и да е бил документ с дата и местонахождение на язовира които да ви послужи за доказателство.И пак цялата работа опира до там че трябва да им се пълнят гушите да си вадим билети....А колкото за забраната през размножителния период По принцип рибите се водят собственост на арендатора на водоема и рибите се му се водят все едно като на овчар овцете или иначе казано може да си прави къквото иска без да му мигне окото.... мисля че отговорих изчерпателно по дадения въпрос...
До колкото съм запознат , колата може да бъде спряна единствено от представители на МВР или от други длъжностни лица , но в присъствието на полицаи. За отваряне на багажник просто не мога да си представя как ще стане. Представям си как отивам в някое село и си купувам една свиня. Човека ми я коли , одира и ми я натоварва. По пътя ме спира горския и ми е.....ва майката за това , че превозвам месо. :?:
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Друга причина поради която е добр да имате билет за риболов е,че ИАРА прави проверки на хора прибиращи се от водоем и при наличие на риба трябва да имате документ с които да докажете,че имате право да ловите на държавни водоеми тъй като малко са водоемите които издават касов бон или какъвто и да е бил документ с дата и местонахождение на язовира които да ви послужи за доказателство
Ей за това казах, че това е за раздел бисери........... :D :D :D :D
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Незнам колко сте запознати с новия закон на ИАРА ама просто казах това което знам издавам риболовни билети за всички държавни язовири преди да ми предоставят въпросната длъжност ми връчиха книга която да прочета и след това ме опълномощиха за издаването на билети,но щом сте убедени в това което смятате че е бисер радвам се че ви е било забвано :)

П.п. Ако намерия старницата и точната алиниея с удоволствие ще ви я предоставя в HD формаат за да може да я разгледате ;)
Изображение
Без риболов няма любов !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”