Повдигач за дълбочина над 5 метра

Модератор: sapuna

andro43
новобранец
новобранец

Re: Повдигач за дълбочина над 5 метра

Мнение от andro43 »

Когато дъното на водоема е обрасло с водорасли, не е зле стръвта да се повдигне поне на 10-15 см.
През лятото каракудата и шарана често се вдигат в по-горни слоеве да се припичат и е нормално там да се търсят.
Белият амур също обича стръвта да му се подава на по- високо ,дори на 2-3 м. от дъното
Ако стръвта се подава с ваглер / тежка подвижна плувка/,при добро утежняване спокойно можем да подаваме стръв на различни разстояния и дълбочини, но не можем да закрепим стръвта неподвижно .Ако духа вятър воблера обикаля из водоема ,а куката подскача нагоре надолу - това е добре при ловене на костур, кефал и бяла риба , но мирните риби често се плашат.При подаване на стръвта и захранката с повдигач линията остава локализирана почти неподвижно като стръвта се поклаща леко като следвайки поклащането на водораслите , а и при ползването на повдигач на линиата може да се монтира и захранката- било с пружина , хранилка или разпадаща се торбичка и др.
така винаги в близост е и хранителното петно............
НА СЛУКА !!!!!!!!!!!!!!!!!
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Снощи пробвах повдигач от корк. Бях го оформил като продълговато топче не излизащо много от широчината на царевицата, първо нанизах 2 зърна царевица, после повдигача и накрая завърших с зрънце царевица. Оказа се, че кука 6 номер не много дебела я вдига много добре със стръвта до ограничителя, който съм поставил, обаче 1 номер не можа да я вдигне, вдигна само стръвта. Следователно трябва по-голям повдигач, но въпросът ми е като е по-голям от царевичните зърна, няма ли да плаши рибата.
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Има изкуствени царевици, най-добри са на корум, те са с неотрална плаваемост и ако искаш може да комбинираш с повдигач. Така се претапява предпазливоста на рибата. От два риболова насам тествам нощно време една нова изкуствена царевица, дава поразителен ефект с повдигач и едно естествено или две зърна. Защо през ноща- царевицата е флурисцентна и се зарежда на слънце, някаква нова щуротия на Франк Уоруик
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ачо, ако царевицата е силиконова, тества ли я колко време свети в пълна тъмнина, след като я осветиш с лампата. Аз казвам 30мин. мах.
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Diman написа:Ачо, ако царевицата е силиконова, тества ли я колко време свети в пълна тъмнина, след като я осветиш с лампата. Аз казвам 30мин. мах.
Димо, значи самия цвят е тип флувисцент, с моя развален англииски прочетох че е нужно да се остави на пряка слънчева светлина около 5часа. Не съм се вглеждал каква светлена има след престой във водата. Но пък и не свети като лампа :D . Топчетата на известни фирми-тип флурисцент и те не светят но са атрактивни по една или друга пречина за рибите, защо и аз незнам. Поздрави :wink:
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Някой има ли представа силиконовата царевица (жълта и жълточервеникава) на Браунинг плуваща ли е, защото в магазина не знаеха.
YKN
новобранец
новобранец

Мнение от YKN »

mitaka_dimitrov написа:Някой има ли представа силиконовата царевица (жълта и жълточервеникава) на Браунинг плуваща ли е, защото в магазина не знаеха.
Имам жълта и при мен си плува. Незнам дали няма други разновидности на пазара, но на опаковката не е обозначено нищо.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”