Язовир Логодаж

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vesko_hard
новобранец
новобранец

Re: Язовир Логодаж

Мнение от vesko_hard »

Аз ходих в събота. Язовира според мен е спаднал, водораслите са по-близо до брега.

Към обяд рибата много играеше на повърхността.
За мое съжаление тъй като бях с детето в суматохата забравих царевицата :(.
Лових само на жито , излизаха каракуди около една педя на плувка(два метра дълбочина) и на дъно.

От слънчатки на бял не можеш да хвърлиш - но пък малката им се радва - за нея са рибки :).

Ето и нещо от местният всекидневник: http://www.struma.com/obshtestvo/eksfut ... vci_11683/
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Ами колега положението не е много за писане- две каракуди и тва беше за целия ден. До нас имаше едни момчета и при тях беше същото. Май почти никой нищо не хвана но да се надяваме че следващия път да се получи. Мисля да пробвам на протеинови топчета с аромат на риба и да видим какво ще излезе. А иначе разбрах че някой е хванал много голям сом над 20 кг но дали е вярно не знам
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Сега погледнах поста на колегата за сома :D
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Преди години ловехме шараните там на малки рибета от язовира заметнати за сом,а кълвеше шаран....
Тъкмо щях да питам за сомовете,там имаше много добра популация...?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Колега аз не съм мятал никога за сом но ми се струва че има щото всеки път почти се вижда по някой да гони, а не са и редки случаите на хванати такива. Не мога да ти дам повече инфо но скоро гледах едно предаване имаше колеги които бяха хванали един 7 кг. Дано някой от колегите даде повече инфо за това
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

някой минавал ли е през язовира тия дни, как е положението - мисля тая събота да отскоча до там.
Изображение
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Колега да ти кажа не съм ловил там зимата и незнам какво е положението. Гледах че има сняг около язовира и мисля че трябва да внимаваш като слизаш там с кола. А ако отидеш до там ще чакам да пишеш за резултата. Успех!!!
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Привет на всички,
След като гледах метеорологичната прогноза за събота и 12 градуса които обещаваха, реших да се разходя до Логодаж. Времето наистина беше перфектно, а на язовира нямаше жив човек - освен мен. За около 4 часа имах само един кълване и то без да захранвам сериозно, което означава че при следваща възможност съм там с целия наличе арсенал:)
ето и малко актуални снимки от язовира - страхотна красота:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
това беше стръвта:
Изображение
ето на тази гледка си допих кафето от термуса...
Изображение
Поздрави!
Изображение
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Здравейте колеги! Ето една добра новина която открих чак сега но ме зарадва много http://www.struma.com/obshtestvo/pusnah ... ruma_8932/
lubo_80
новобранец
новобранец

Мнение от lubo_80 »

Здравейте колеги, няма как да не се включа в тази тема при положение, че съм израстнал на този язовир. Риба има много, но както вече споменахте водораслите прецакват доста нещата, но шарани се ловят и то не малки екземпляри. За сомовете специялно там ако искате да хванете рецептата е– нощно време, на жабе, много близко до бреге. Каракуди колкото щеш, предимно на пшеница. Но да се върнем на шараните ( моята страст ), без лодка и солидна захранка, шансовете са минимални. На откриването съм там, надявам се да имам успех.
На всички колеги пожелавам наслука през целият сезон и от риба да не се утървете :lol:
Поздрави на всички
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

колеги,
някой откри ли на Логодаж?
споделете, какво е положението:)
Изображение
lubo_80
новобранец
новобранец

Мнение от lubo_80 »

RAMIREZ написа:колеги,
някой откри ли на Логодаж?
споделете, какво е положението:)
Колега, аз открих риболова там. Пълен отврад, на женският пазар в София няма толко народ. Отгоре на всичко бяха домъкнали една яхта, отделно оше 5-6 други лодки които непрекъснато врънджат нагоре надолу, чак водата вибрираше. Кой ловил ловил до 10ч., после като тръгна джабалата и слънчатките спряха да кълват.
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Може би утре ще се кача до там за една нощ а ако не успея в събота и неделя със сигурност ще съм там. За съжаление тази година не успях да открия на време и това ще ми е първия излет. Ще пиша задължително какъв е резултата
Аватар
bluefanatic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bluefanatic »

Колеги, здравейте! Открих на въпросния язовир на 04.06.2011г. (събота), докъм обяд половин килограм каракуда и толкова. Колегата е прав, че имаше доста хора, но това е донякъде нормално, като се има предвид факта, че този язовир се намира най-близо до града. Поздрави!
Старый друг лучше новых двух!
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Здравейте колеги. С колегата от форума Любо 80 започнахме с риболова още в петък но нямахме много време за замятания заради чистенето на водорасли и оправянето на лагера. Основния риболов започна в събота и тогава излязоха доста каракуди а някои от тях доста едри. Те излязоха на пшеница и царевица. Пробвахме за шаран на дънни но заради водораслите нямахме никакъв шанс. Тук е и мястото да попитам някой от колегите за един монтаж. Скоро ми попадна един диск и гледах там един монтаж с нещо като плувка което държи тежеста вертикално от повърхноста на водата до дъното а останалото влакно отива до въдицата почти по въздуха. Идеята е да се избегнат тези около 20 метра водорасли в които се заплита влакното през цялото време и пречи на риболова. Та въпроса е следния- Някой ползвал ли е такъв монтаж и има ли нещо специфично при него. И още нещо- от къде мога да си закупя такива "плувки" или там както се казват. Те фиксирани ли са или са подвижни по влакното а и според вас дали ще е удачен подобен монтаж.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”