Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

боло, мач-или телескоп?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: боло, мач-или телескоп?
Тоя Локум, за мен ми се вижда мъник, търси нещо от този род...
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=7
..но по евтина, нали с ограничен бюджет разполагаш.
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=7
..но по евтина, нали с ограничен бюджет разполагаш.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вземай смело...в последствие ще разбереш дали е твоята въдица или не.Като за първа въдица става. Само така можеш да си избереш такъма,който да ти легне на сърцето...докато не пробваш,няма да стане.А и още колко въдици ще смениш...kraki написа:Ми аз имам една окума толедо 30 .
Мача наистина е хубав за тия пари как мислите с тая макара дали ще си пасне.

Ако ходиш по язовирите взимай мач, ако си повече по реките-боло, директен можеш да си земеш по натам и да прецениш дали те кефи този начин на риболов.kraki написа:Здравейте колеги понеже рядко ходя на плувка и не съм много в час със сопите който се продават за тази цел.Ще ви помоля да ме посаветвате какво да си взема.Ходя предимно за каракуда но понеже вече повечето водоеми са платени и на плувка излизат шарани от 1,5 до 4кг та се чудя кво да взема.преди имах една болонеза galaxy 5m но много се заплиташе влакното и ми казаха че на тях се работело с по тънки влакна аз бях с 0,18 иначе беше добре за водоеми ама за марица не ставаше поне на дължина де. Не очаквам с една въдица да ловя всякаква риба. Мисля да си вземам и една щека 5 или 6 метрова тия дни наскоро хващах с такава дребна риба и съм много доволен но ако трябва да замяташ по навътре е малко кофти или по голяма щека за това искам да взема и нещо др. боло, мач-или телескоп?
Благодаря предварително.

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- ivelin_1976
- разбира нещата
lyubo.h написа:Един читав мач, май ще е най добре!

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

колега ако ходиш по затворени водоеми вземи си мач удоволствието е голямо
-
- кандидат преподавател
Колегата ще сбърка или ще уцели като първо оборудване,но това си е в реда на нещата.Не налагам мнение,само посочвам,че е възможен и друг подход.Въпреки,че не е ставало въпрос до парична невъзможност,започнах с телемач /както е писал - "телескоп" /.След това дойдоха болонезите,после директните и най-накрая мачовите пръчки.И трябва да кажа,че във всяка разновидност се крие огромно удоволствие,особено ако крастата за риболов те тресе денонощно.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
..много хора от фидер минаха на мач.barmana написа:колега ако ходиш по затворени водоеми вземи си мач удоволствието е голямо

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз пък обратното.qno_zloo написа:..много хора от фидер минаха на мач.barmana написа:колега ако ходиш по затворени водоеми вземи си мач удоволствието е голямо

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...естествено, ако си си купил по качествен фидер а си ползвал подобие на мач.Споко, случват се такива неща. 

-
- фен клуб-скобар
коя тръпка е по малка ??????с мач срещу директен на риби до 2 кила......мога спокойно да изразя лично мнение ,че с директен да ловиш риби като скобари е страшен кеф !!!!!риби по кило и 600,700 и рекорд 870 (скобари) са ми с директен 8м 0,12 повод-без жила и ластик на даденият прът!!!!!qno_zloo написа:...ако вземе добър мач , просто ше се избави от мъките, а директния е само за близка дистанция и като ти клъвне 2кг седиш като пуяк и чакаш да ти скъса, мисля че е много по малка тръпката. Гледам от към кеф, едвали повечето от нас отиват за месото на рибата, а не за риба и кеф от борбата и събирането на скучаещи погледи на колего около нас
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Защо ли ми е познато това?stich написа:Много си беше добър,само че ограничих драстично излетите на затворен.

Аз също загърбих мача(макар и много хубав) и останах с фидерите. Stich, това ще да е заради географската ширина

Above us only sky