Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Подходящ двигател за лодка 3.30
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Подходящ двигател за лодка 3.30
аз съм с Zodiac 310 и 2-т Selva 15кс, мотора е 30кг
на лодката съм сложил транецови колелца и се вади и пуска много лесно, натварена и с сложен мотор
в началото на месеца направих 3 риболова в морето и съм много доволен
скоростта с 2-ма по 90кг и багаж е о/у 35km/h
не съм давал ръчката докрай но немисля че ще може повече, то и така вътре всичко скача
на лодката съм сложил транецови колелца и се вади и пуска много лесно, натварена и с сложен мотор
в началото на месеца направих 3 риболова в морето и съм много доволен
скоростта с 2-ма по 90кг и багаж е о/у 35km/h
не съм давал ръчката докрай но немисля че ще може повече, то и така вътре всичко скача
Така е, транцевите колела са задължителни като нямаш колесар
Моите са малко теснички и понякога затъва в пясъка, но пак е по-добре. Невъзможно е иначе да я мъкна по пясъка, а и се наранява.
Моите са малко теснички и понякога затъва в пясъка, но пак е по-добре. Невъзможно е иначе да я мъкна по пясъка, а и се наранява.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- ще става разбирач
Колега,имам двигател 9,8 Тохацу двутактов,и спокойно си глисира с 2 човека ,на лодка 4 метра.За мен тия коне са достатъчни,но 15 коня са си класика.
И падащата звезда е била изгряваща .
Ако Pana е в близост до Балчик или има път насам, може да дойде да опита лодка 4.10м и мотор 15к.с. - от марките, към които се е насочил. Ще има възможност да усети при различни условия и лодка, и мотор. Ако аз имах тази възможност преди година, щях да се насоча към по-голям мотор. Е, то и ние сме доста в лодката
И аз не се числя към риболовците, но е удоволствие и семейната разходка, и случките със закачени риби.

Ако е по бургаско, и аз мога да си предложа услугите. 3.60 метра + 13.5 4Т. Ама...незнам дали ще му хареса, защото ще го опъна да мъкне по плажа.
Нека види как е.

-
- вече хвърля и на тежко
Естествено че не са едни и същи лодки. Съвсем различна марка са, Може би различно качество са , не знам, но не е мястото да се обсъжда тук това . Може би грешно съм се изказал, за което се извинявам. Исках да кажа че параметрите на лодката ми ( дължина, ширина, диаметър на балоните, общо тегло, товароносимост ,килограми и максимална мощност на двигателя .... ) са едни и същи с тези на Zander . Мисля че колегата Pana е разбрал за какво говоря .ЗАНДЕР и промарин не са едни и същи лодки, колко пъти да го коментираме товаСтига вече с тия внушения
![]()
![]()
Не ме разбирай погрешно колега нищо лошо не искам да кажа за твоята лодка (промарин)...само уточнявам.
Е наздраве на всички !
ПП Моят мотор също е на разположение за тестове - 8 к.с. 4 такта
Приятели, сърдечно благодаря за отзивчивостта на всички ви
. Като гледам масата с двигателя на Шморхи...май ми трябва само двигател
Значи извода който си направих е, че 10-ката напълно върши работа. Ако ще е 15-ка и ме притесняват килограмите-може и да е двутактова. За транцевите колела и аз съм се замислил сериозно. А иначе бях при Тедо и се запознах с него - много готин тип, бая неща ми показа и той ми предложи да я пробвам с няколко двигателя да видя как върви. Когато съм с паричките в джоба, ще се възползвам от предложението.
Благодаря още веднъж и се надявам скоро да се засечем по водоемите
.
P.s. Ако някой има излишен двигател...нека свирка...попринцип търся и можем да се спазарим.

Благодаря още веднъж и се надявам скоро да се засечем по водоемите

P.s. Ако някой има излишен двигател...нека свирка...попринцип търся и можем да се спазарим.
Скуката убива...
Цената е прилична. Обаче да попитам без да ми се смеете-Mariner добри двигатели ли са, приблизително тегло и разход.
Скуката убива...
Mariner = Mercury. Преди са били самостоятелна италианска марка, но после ги купуват фирмата, която е собственик на Меркури и...така.
Трябва да са добри.
Мисля, че между 9.8 4Т и 15 2Т, разликата в динамиката ще е двойна.
Аз бих си взел втория вариант, нищо че похарчва повечко. Честно казано, когато купувах моят комплект, нямах така...идея от лодки, двигатели и прочие и твърдо бях за 4Т, вероятно заради спомените "Трабант-Вартбург". Сега не мисля така, но е късно.

Мисля, че между 9.8 4Т и 15 2Т, разликата в динамиката ще е двойна.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, в конкретния случай въпросът ти е аналогичен на следния: "Един 15-годишeн Опел добър добър автомобил ли е?"Pana написа:Цената е прилична. Обаче да попитам без да ми се смеете-Mariner добри двигатели ли са, приблизително тегло и разход.
Опитай се сам да отговориш.
Моето лично мнение е, че е по-добре да си вземеш един 9.8 (с гаранциите) от Тедо. Стария двигател е винаги лотария - може да се окаже добър но може и да си патиш (не за всеки двигател е лесно да се намерят части..)
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Парсуните ги загледах(ходих лично при Тедо) заради цената, гаранцията(тук си напълно прав, втора употраба е хазарт) и защото има сервиз и има части дори и за следгаранционно обслужване.
Скуката убива...
- ceno cenov
- разбира нещата
Въпреки всичко смятам, че е добре да се отбележи и разхода на гориво. Аз лично се родих, от като преминах на четиритактов. Както и да го погледнете при средностатистическия риболовец кинтите не винаги са в изобилие. Една седмица има в повече друга в по малко.... ама всяка седмица ми се ходи за риба. С двутактовия -8 к.с. за уикенда изгарях два резервоара по 12 литра. С четиритактовия - 9.8 к.с. по - малко от един. Като се има предвид че и качествените масла за двутактов са по - скъпички разликата идва доста.
А при купуването на двигател, то е ясно че парите си отлитат, но се случва в момент когато ги има налични.
Какъвто и да е, най - важното да е нов, ако не то от човек на които може да се има доверие за състоянието. Двигателите втора ръка вкарани от Италия, Гърция и т.н. са издали багажа... Като го разглобиш разбираш за що иде реч. И се почва основен ремонт....
Човек требе се опари. 
А при купуването на двигател, то е ясно че парите си отлитат, но се случва в момент когато ги има налични.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако колегата щеше да ползва двигателя за риболов на тролинг изобщо нямаше да споменавам за двутактов вариант, но когато е само за удоволствие, се предполага, че няма да го кара по 7-8 часа всеки уикендceno cenov написа:С двутактовия -8 к.с. за уикенда изгарях два резервоара по 12 литра. С четиритактовия - 9.8 к.с. по - малко от един. Като се има предвид че и качествените масла за двутактов са по - скъпички разликата идва доста.

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Кинтите живи-здрави се изкарват. По големият проблем е теглото. При Тедо имаше изложени и двата мотора. С 10к.с. се справям с вдигането. Мисля, че ще го наместя без много проблеми в/у транцевата дъска. Но при 15 к.с. 4т нещата са други. Аз пак го вдигам...но това все пак не е торба цимент да я гушнеш и да си я мъкнеш.
С него бих оперирал доста по трудно на сушата. А иначе разликата в ценитем/у 10 и 15к.с. никак не е голяма(говоря за Парсун). Разликата в цените м/у Парсун и Хонда да речем вече ме бърка...никак не е малка. А май предпочитам да ми е нов двигателя, пък бил той и китайски...друго си е аз да съм му първият
А и не видях лоши отзиви. Всеки вика по-добре японски. ОК...ясно, но никой не казва конкретно някоя лоша черта на Парсуна.

Скуката убива...
- gorskia
- научил се да хвърля
От моя скромен опит да ти каже , че сам да го слагаш си е доста сложна операция.от Pana » Вто Май 18, 2010 8:33 pm
Но при 15 к.с. 4т нещата са други. Аз пак го вдигам...но това все пак не е торба цимент да я гушнеш и да си я мъкнеш.
Ако сте два няма проблем , но ако втория ще е жената незнам . Натежава си моторчето .
Но все пак избора си е твой . Успех
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!