Тези са най-големите в Хасковски регион!!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Nedeltcho Delev

Re: Тези са най-големите в Хасковски регион!!!

Мнение от Nedeltcho Delev »

mita4eto написа:Колега Делев,

Бе вий още малко и мен ще искарате виновен,кво ли ми трябва да се занимавам с глупости,даже довечера ще ида си купя две кила мряна!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Nedeltcho Delev написа:
mita4eto написа:Колега Делев,

Бе вий още малко и мен ще искарате виновен,кво ли ми трябва да се занимавам с глупости,даже довечера ще ида си купя две кила мряна!
По-добре иди и си хвани. :wink: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ringo_6
новобранец
новобранец

Мнение от ringo_6 »

Нещата са оставени много висящи и направени така че да са слабо наказуеми.Водоемите в България тябва да бъдат раздадени за стопанисване на регионални рибарски сдружения/изключвам водоемите с национално значение/и тези сдружения да бъдат контролирани от държавна институция.
И когато видиш някой да браконерства на този язовир влизащ в сдружението в което,членуваш и си дал годишна такса примерно от 50лв,ще те заболи. И тези сдружения като имат склчен договор с държавната институция ИАРА и с ПОЛИЦИЯТА и браконерството стане криминално деяние и се наказва с НК,тогава ще бъде нормално положението.За сега няма смисъл да виним ИАРА и ПОЛИЦИЯТА ,те си вършат работата. :axe: :D :D :D
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

ringo_6 написа:Нещата са оставени много висящи и направени така че да са слабо наказуеми.Водоемите в България тябва да бъдат раздадени за стопанисване на регионални рибарски сдружения/изключвам водоемите с национално значение/и тези сдружения да бъдат контролирани от държавна институция.
И когато видиш някой да браконерства на този язовир влизащ в сдружението в което,членуваш и си дал годишна такса примерно от 50лв,ще те заболи. И тези сдружения като имат склчен договор с държавната институция ИАРА и с ПОЛИЦИЯТА и браконерството стане криминално деяние и се наказва с НК,тогава ще бъде нормално положението.За сега няма смисъл да виним ИАРА и ПОЛИЦИЯТА ,те си вършат работата. :axe: :D :D :D
Много истина има в думите ти, колега :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

IARA_HASKOVO написа:У-ми г-н Н.Делев
Принуден съм да сподяля неща,които не трябваше.От 13.04.2010г служебният автомобил на звеното е на ремонт в гр.Пловдив и все още е там.Въпреки това работата на звеното не е спряла.Съставени са над 40 акта и са иззети на 2000м хрилни мрежи от различни водни обекти, а не само от яз."Ивайловград" и яз."Тракиец".Знаете ли как става това? С лични автомобили и лични средства!За момента можем толкова.Явно Ви се иска при всяко поглеждане през прозореца,докато си пиете кафето, да виждате на железопътния мост инспекторите на ИАРА.И аз бих го искал,но не е само Вашият мост.
И още нещо.Защо не се запитате само ИАРА ли има правомощия?Какво правят горските стражари в Димитровград?Органите на ДВСК в Димитровград къде са и колко проверки са направили по пазарите и магазините за продажба на риба?Нормално ли е на две общини да има един инспектор!
За момента това са ни възможностите.
д-р Милчев

Аз мога само да кажа едно голямо Браво на Иара-Хасково защото в последните години едва ли в някой друг град ИАРА си вършат толкова добре работата.Не само поради факта ,че се заловяват ежедневно браконери ами и за това ,че са положени доста средства и усилия за зарибяване,въпреки безпаричието и кризата.
Поздравления д-р. Милчев и все така съвестно да си вършите работата :!:

Може съвместно ние рибарите и вие Иара да си вършим работата като всеки е длъжен при наличието на браконери и нередности по водоемите да сигнализираме ,а вие да реагирате незабавно и адекватно.Както в повечето случай напоследък !

ПОЗДРАВИ !
:smt038 :smt038 :smt038
JOKO_JO
новобранец
новобранец

Мнение от JOKO_JO »

Само незнам кой са бракониерите за ИАРА ? Риболовец по реката или старо речно корито с две или три въдици. Е мойте извинения но не смятам че рибата ще се свърши като си бил с една въдица повече. И съм обеден че повечето глоби са такива, заштото акта е 500лв и е почти не успорим в съда.
Като например да вземем старото речно корито на р.Марица край с.Злато поле , през тазгодишната забрана почти всеки ден съм там и инспекторите на ИАРА минаха на прожерка само веднъж. Това какти и да е , пред мен написаха акт за повече въдици нека да е , но най интересното беше че след тях отидох на самата река и там .... изненада двама рибари си кълцат хамсийки необезпокоявани от никой .
Другото много интересно което ми се случи тези дни бе това че се продажаха сомове на уникална цена 5 лв/кг , е това вече беше капака.
И да ви кажа колеги незнам ИАРА дали ще тръгнат по нашата любима река ,ама едно сас сигорност знам от опит, от една седмица вече всяка божа вечер съм по Марица и поне трима от десетте различни бусове който минаваха покрай мен съм сигорен , че бяха отказалисе бракониери.
Така че (лично мое мнение) ако не тръгнем ние да ги спираме май няма кой, достатачно е да видят че има хора по реката и си тръгват.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”