Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Риболов със стик и авон
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Риболов със стик и авон
Е аз не познавам Англия толкова добре. Това което описвам е това, което съм гледал и чел. Преди години, когато нямаше интернет, имах приятел който ми носише филми и списания от там, тогава за първи път видях стиковете и начина на риболов с тях. Всички водещи ловяха здраво нагазили в доста широки реки. Единствменно един филм с Дейв Харел, риболова бе от брега, пича хранеше само с коноп и ловеше с коноп много добър филм с добри обяснения. Та това знам, това пиша!
Сега дали газят, или не не е толкова важно
когато риболуваш с къса пръчка,няма как да държиш дистанция при леко задържане, плувката винаги застава под върха на пръта, че и се мъчи да се хвърли на брега нейното мами! 

Сега дали газят, или не не е толкова важно

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Има си рекиINCUBUS написа:Че те къде на оня скапан мъглясал вмирисан остров имат такива широки реки,че и с плитчини ?Не се бъзикам,любопитно ми е .

Стахотна е!
[youtube]<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/z5LW07FTJbI?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZTAWBcaQjKk?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>[/youtube]
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Венелин Радушев
- разбира нещата
хе хеINCUBUS написа:Добре,де,Док,че те къде на оня скапан мъглясал вмирисан остров имат такива широки реки,че и с плитчини ?Не се бъзикам,любопитно ми е .
http://www.montegodata.co.uk/educate/rivers.htm
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Това горното, от къде може да се намери в пълен размер?
-
- кандидат преподавател
Четох.Не схванах предимството на подобен тип плувки.Кат имам плитчина и щирочина,ползвам по-дълга пръчка и пак се оправям с "буре" и "Капка".Сори,сигур съм по-голяма консерва и от англичаните,но се самооправдавам,че кефа пак ми е много голям...
Браво Докторе много точен отговор.
Понеже тази е единствената тема по темата във форума /или поне аз открих само нея/
, та реших да попитам по запознатите. Интересува ме каква е разликата между стик и авон? Има ли значение въдицата с която се ползват тези плувки т.е. мач, болонеза или нещо друго? Само за река ли се ползват? Ще съм благодарен за информацията.