За ластика

Модератор: nkolev66

Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: за ластика

Мнение от Булти »

...оригиналния латекс си е кехлибарения или белия като го нарекох аз, друг е въпроса , че белия се продава облечен с друг цвят обвивка , всеки различен цвят от белия е с примеси , които малко или много влияят на еластичността ...това мнение битува в старата школа в Бургас , не претендирам , че е меродавно ...аз лично с бял ластик имам повече ударени риби отколкото с черен , но това може да си е просто съвпадение :D
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Мерси за изчерпателните отговори,и да питам нещо друго-ако се ползва ластик който се зарежда с голямо усилие,може ли да се коригира дължината му с промяна дължината на тетивата или динемата ,тоест ако се отпусне повече въже или по дълга тел??? говорим за едни 2-4 сантиметра,които от зор понякога ти вадят пръстите от ставите,и ти идва не да псуваш ами незнам какво....мисълта ми е при тетиви и жълъди правила и размери има ли или ...
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
gofus
новобранец
новобранец

Мнение от gofus »

Булти, белия или кехлибарения е по-нетраен, но доста пъргав. Когато е черен с примеси има по-дълъг живот ластика. Това разбира се в общия случай, може да има изключения.
Относно марките, на Креси ластиците силно наподобяват като работа праймлайн, и на пипане пак така. Изпратих официално запитване до Креси за първоизточника им и като ми върнат отговр придружен със сертификат ще го оповестя.
Праймлайна е чудесен ластик. Републиканския ни шампион стреля с такъв 17.5мм, и аз съм много доволен от 14,5мм закупен от Владо Акулата.

Примерно тази риба е взета с 2х14,5мм(коеф3,6) праймлайн и 6,5мм стрела в края на боя. С новия и пресен дънлоп с 2х16 и същата стрела и харпун, само събарям люспи и верно отката е много по-малък на коефицент 3,9. Но за мен е важен крайния резултат.
Последно промяна от gofus на Сря Юни 09, 2010 3:47 pm, променено общо 1 път.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Гризмине гледай като си връзваш ластиците тези тетиви или жълади както ги наричаш да ги докараш на 8-10см макс според мен това е достатъчно.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

grizmin написа:Мерси за изчерпателните отговори,и да питам нещо друго-ако се ползва ластик който се зарежда с голямо усилие,може ли да се коригира дължината му с промяна дължината на тетивата или динемата ,тоест ако се отпусне повече въже или по дълга тел??? говорим за едни 2-4 сантиметра,които от зор понякога ти вадят пръстите от ставите,и ти идва не да псуваш ами незнам какво....мисълта ми е при тетиви и жълъди правила и размери има ли или ...
Да може. С голямо усилие се зарежда Праймлайна когато е резнат на малък коефициент и е дебел. Ако вече си го резнал на голям коеф. му слагаш по-дълга тетива и ще го зареждаш малко по-лесно. Но няма да извлечеш максимума от ластика.
gofus
новобранец
новобранец

Мнение от gofus »

Относно пресния ви Дънлоп внесен наскоро от САЩ, преди месец лично от Григор Балчев( Бат' Гойко) взех 2м-16мм и 1,2м-12,8мм който го беше купил от вас. Той е човек с голямо достойнство и чест и може лично да потвърди тук ако пожелае. Имам и документи за тази покупка, но не и за произхода и сертификат за качество на ластика. Просто реших да го изпробвам, голяма реклама му се дръпна ...
12.8мм дънлоп го тествах на коеф. от 3,3 до 4 и стрели 6,5 и 6,25мм и двете с акулски перки и резултатите бяха плачевни! Такова е и мнението на всички които се набълбучиха с него - изключения няма, в скоро време очкавам да изреват много хора и от 14,4мм и 16мм ви магичен дънлоп. Не е антиреклама, това са факти. Далече е от рязкостта, силата и мощността на Праймлан или Креси ластиците примерно.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

gofus написа:Булти, белия или кехлибарения е по-нетраен, но доста пъргав. Когато е черен с примеси има по-дълъг живот ластика. Това разбира се в общия случай,
....баси , точно същото дословно вчера ми го каза и Христо Янчев :shock: ...той стреля само с бял , кво значение - вика ми - има трайноста , след като ще изтървеш голямата риба на живота си дошла при теб , един единствен път :wink:
vladosub
новобранец
новобранец

Мнение от vladosub »

Гофуса написа : " Булти, белия или кехлибарения е по-нетраен, но доста пъргав. Когато е черен с примеси има по-дълъг живот ластика. Това разбира се в общия случай, може да има изключения. "

Не съм много съгласен със Сашо - според мен цвета и оцветяването не допринасят за по голямата дълговечност на ластика, по скоро съставът на сместа
играе роля - ама трябва да се пита жена му на Валтер, тя е химик - специалист по каучуци и латекси и т.н., и т.н. ! Едно време имаше черни ластици които издържаха МНОГО дълго време, верно че не стреляха - сравнени със сегашните ! Има едно емпирично правило което съм си извел в течение на годините - убавия ластик свършва за 2 сезона, след това го сменяш с нов !

:wink:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

gofus написа:

Относно пресния ви Дънлоп внесен наскоро от САЩ, преди месец лично от Григор Балчев( Бат' Гойко) взех 2м-16мм и 1,2м-12,8мм който го беше купил от вас. Той е човек с голямо достойнство и чест и може лично да потвърди тук ако пожелае. Имам и документи за тази покупка, но не и за произхода и сертификат за качество на ластика. Просто реших да го изпробвам, голяма реклама му се дръпна ...
12.8мм дънлоп го тествах на коеф. от 3,3 до 4 и стрели 6,5 и 6,25мм и двете с акулски перки и резултатите бяха плачевни! Такова е и мнението на всички които се набълбучиха с него - изключения няма, в скоро време очкавам да изреват много хора и от 14,4мм и 16мм ви магичен дънлоп. Не е антиреклама, това са факти. Далече е от рязкостта, силата и мощността на Праймлан или Креси ластиците примерно.
За Гришата си прав, говорих с него.
Но за фактите не си прав. И в този форум и в другия форум има хора които са ми искали съвет за екипировка внасяна от нас и когато аз самия съм забелязал неизправности открито им казвам че не им я препоръчвам.
Но когато лично аз съм се убедил в качествата на нещо, ползвам го, ползват го мои приятели и още куп народ, всички сме доволни няма как да не го защитавам. 100 пъти го написах, режи на коеф 4.0 - 4.1, това за 16мм. За 14мм още по-къс. За разлика от теб аз и Жоро изхабихме над 10м за да открием правилния коефициент на този ластик. Ок защо просто не ме послушаш ами още след първия опит казваш, не става?
Погледни всички форуми и подфоруми тука. Стоките от нас присъстват в почти всяка тема, има хиляди коментари за нас. Редовно има и недоволни клиенти които си получават парите назад, но доволните са много повече и благодарение на тях ни има и нас.
Щом не си доволен върни ми ластика който си взел от Гришата с наложен платеж, получаваш си парите обратно. Няма по-лесно от това и така е правилно. Същото се отнася за всеки който е купил от този ластик и не е доволен. Отнася се и за всяка една наша стока.
И за още нещо си прав. От внесени 250 метра останаха на склад 20м. В момента пътуват насам следващите 250м пресен дънлоп както и 200м пресен праймлайн - всички размери. Клиентите не са само от България, голяма част са от Турция и Гърция. До този момент само ти открито, но никога на лични или по телефон, отправяш сериозна критика към този ластик.
И нападката ми не е лична. Аз съм в този бизнес и знам колко колеги риболовци едвам удържат до 11 Юни когато ще бъде открит сезона. Става дума за десетки хиляди хора, както ти казваш "някой трябваше да ти го каже"...
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

А бе банда, пуцайте кой с квото има и да не ви пука- :lol: :lol: :lol:
Бял ли е зелен ли е червен ли е или зозав кат се скапе сменяваш и на ново . :D
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Гофуса много го уважавам ! И шапка му свалям ! Бате Влади също ! ....НО аз съм един от доволните клиенти на Спиър и заставам зад думите му :!:
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Булти, за толкова време черен ластик не ми се е късал в ръцете,а бял дето му викаш- на 4 чифта им разказах играта без видими пукнатини или стрии.Явно боята пази ,дали от UV дали от друго не знам.Това е лично мнение,не пораждам спорове или разправии.Имах и толкова чифта черни,но освен, че са се отпуснали ,друго като негатив няма,не съм ги скъсал още.Ама и за нищо не стават-просто одъртяха.Сега имам други попълнения(черни),и преди да съм ги ползвал не мога да кажа нищо,даже и марката не им знам,защото са подарък. :drinkers: наздраве хора,утре съм сухоземен и залагам на дънните въдици...
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

предпоследните ми ластици бяха Креси, много серт, а изстрела не беше кой знае какво, впоследствие( миналата година) купих от колега 19мм Абелан, за които чух, че са изработени пак от Креси за Абелан, но коренно се различават. Вероятно състава им да е патентован от Абелан, знам ли и по тая причина на пазара да няма на Креси с такива характеристики. Изключително доволен съм от тях, не са серт, а се съкращават бързо и изстрела се получава добър. Сега съм купил Дънлоп- 12 , 14 и 16 мм за двоен ластик. Възнамерявам като начало да започна пробите с 14- ките, за 6,5мм стрела с акулки, па да видим какво ще покаже...ще споделя :?
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Сигурно ще си довлен с 2 X 14 мм. стрела 6,5 мм. на 130 мм.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Дано!...но за жалост, стрелата ми е 140 и може да им дойде тежичка, а 16- ки ще дават як откат...напатил съм се от силен откат от един "модифициран" мой стар харпун...ако не е стегната ръката риташе като кон и после к....рец :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”