Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

блесна или воблер за клен и червеноперка
Модератор: sestrata
Re: помощ !! блесна или воблер за клен и червеноперка
Вие се ебавате за червеноперка на блесна ма в един руски филм за воблери пича изкара една доста голяма и вика е тва е рядкост ма се случва

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не бързайте да се шегувате с човека ! Руснаците си ловят червеноперка на спининг и то сериозно !
Относно автора - прочети по-детайло Спининг секцията на форума

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
oksandista написа:Не бързайте да се шегувате с човека ! Руснаците си ловят червеноперка на спининг и то сериозно !

-
- вече хвърля и на тежко
Ехооо ние сме в Бъгария а не в Русия !!!!!! Незнам как може да ги сравнявате,верно и тука има някой по заблудени риби но са рядкост
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така да си дойдеме на думата в световен мащаб има 6 вида чевеноперки като 2 от видовете обитават само гърция ,1 обитава турция ,1 обитава румъния ,1 италия и има един вид дето се среща по целия свят почти дори и в българия и се казва Scardinius erythropthalmus ,та с това искам да ви покажа ,че в Русия ловят също този вид .Като се замисля може и да съм хванал от Румънския вид но е малко вероятно

Според мен 2-3 хванати червеноперки не означава, че може да се лови целенасочено тази риба на блесни и воблери.Лично мое мнение, никой не е длъжен да се съгласява с него.Сравнения с другите държави обаче, където рибата е в пъти повече за мен са несериозни

Извинете гражданиноgolden-retriever написа:czd Заеби ги тия селски бекове тука ... питаи в някой др саит

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да прав си СОМЧО ,но аз не съм тругнал да ги ловя целенасочено казах ,че между кленовете излиза и по някоя червеноперкасомчо написа:Според мен 2-3 хванати червеноперки не означава, че може да се лови целенасочено тази риба на блесни и воблери.Лично мое мнение, никой не е длъжен да се съгласява с него.Сравнения с другите държави обаче, където рибата е в пъти повече за мен са несериозни![]()
Извинете гражданиноgolden-retriever написа:czd Заеби ги тия селски бекове тука ... питаи в някой др саит

- danev69
- сериозен играч
golden-retriever написа:czd Заеби ги тия селски бекове тука ... питаи в някой др саит

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Поразчистих темата, но си оправи заглавието, за да не я изтрия.
Ето тук, в точка 2.2 пише, как трябва да изглеждат темите
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=3684
За такива селски бекове, като този долу, мама казваше "Когато някой е тъп, то е за дълго."
Ето тук, в точка 2.2 пише, как трябва да изглеждат темите
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=3684
За такива селски бекове, като този долу, мама казваше "Когато някой е тъп, то е за дълго."
golden-retriever написа:czd Заеби ги тия селски бекове тука ... питаи в някой др саит
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
здравей колега ,по повод твойто изказване за червеноперката, аз лично съм хващал много на огоста в най- долното й течение преди вливането й в дунава на блесна и на воблерчета.leonardo написа:В доста руски филми червеноперките си ги хващат на спининг , но тук - няма никакъв шанс . А за клен - блесни и воблери колкото искаш, общо взето има мноооого теми досега написани които може да прочетеш . Ползвай търсачката .evgeniboy написа:За клен незнам....според собствените ти наблюдения.....ама виж червеноперката , ни на едното ще я хванеш, нито на другото!!!
блесните беха :меппс аглиа 1 всички цветове с червени точки ,а воблерчетата бяха алекс ритмо едни малки май 3 см.
червеноперките бяха прилични биеха между кленовете,така че не заклеймявай червеноперката че не се лови на изкуствено

-
- кандидат преподавател
Re: блесна или воблер за клен и червеноперка
Ако е вярно,че "ритривъра" е в Пещера - то пък един град,да ти умре не коня,ами "златния пес" ,щото там е пълно не само със селски,ами и направо с цигански бекове:lol: На първо място,даже и за теб,leonardo/не гледам руските риб.филми,защото хората сега там страдат от накърнено национално самочувствие и са способни да заснемат най-фантастичните небивалици /,би следвало да се изясни дали става въпрос за червеноперка или за бабушка.Разликата в начина на хранене и в извращенията при това хранене / чел съм дебели книги,мааму стара!/между двата вида е голяма. Но воблер,както за бабушка,толкова повече и за червеноперка,си мисля,че е една просто налудничава идея.Блесните /особенно малките,№ 00 е № 0 са друго питие.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
много полезна информация и аз ловях с мепс аглиия дето са като калинкиbountyhunter написа: здравей колега ,по повод твойто изказване за червеноперката, аз лично съм хващал много на огоста в най- долното й течение преди вливането й в дунава на блесна и на воблерчета.
блесните беха :меппс аглиа 1 всички цветове с червени точки ,а воблерчетата бяха алекс ритмо едни малки май 3 см.
червеноперките бяха прилични биеха между кленовете,така че не заклеймявай червеноперката че не се лови на изкуствено![]()
![]()

-
- научил се да хвърля
Re: блесна или воблер за клен и червеноперка
Здравейте,
според мен тука е настанала голяма обърквация на тема червеноперки
.
В долното течение на вливащите се в Дунав реки, се ловят мъздруги на блесна, воблер, мухи и те изглеждат така:

Най-вероятно Czd и Bountyhunter са ловили именно мъздруга, .
според мен тука е настанала голяма обърквация на тема червеноперки

В долното течение на вливащите се в Дунав реки, се ловят мъздруги на блесна, воблер, мухи и те изглеждат така:

Най-вероятно Czd и Bountyhunter са ловили именно мъздруга, .