Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Захранка за сом
Модератор: sapuna
Re: Захранка за сом
на такова меню сома ще излезе на брега да си поиска и чаша бираGODzillata написа: "манджа с грозде", т.е. остави няк'во сирене да се вмирише, най-добре да е чедър сирене или пармезан, замрази си кръв, накисни кучешка храна, размеси я с царевично брашно, чесън на прах задължително + 2 - 3 глави пресен чесън, блендирай вмирисани пилешки дробчета и кренвирши, може да добавиш и нарязани червеи, разфасовай и няколко скумрии, смели и малко фъстъци или сложи фъстъчено масло, добави и няк'ви обрезки месо - телешко и свинско.
Всичко това го размеси добре, направи го на топки (доколкото е възможно) и захрани.

Вместо грозд червеи е по- добре пиявици, защото няма да ходат дребосъците да го оръфат да ти остане гола куката и ти седи си чакай да ти ударе сом
А за тези захранки имам една дето на опаковката пише сом,пъстърва и е като обикновенна ярма за пружина, предполагам че привлича малките рибки и сома отива в ятото или по-точно хищника. Преди 2 год. изтървахме щука на пружина точно баща ми да я вкара в кепа и обърна главата и скъса куката и избяга не беше много голяма 2кг беше ама пак.. АЙДЕ НАСЛУКА 

има храна на kurmuran слагам на прожината и една кука допалнотелна или жапка или пиявица имам
голем успех с ваденето на на сом
голем успех с ваденето на на сом
-
- разбира нещата
Колеги за мене наи - добрата захранка за сом е мряна или уклеи вмирисани в женски чорап. И го фьрляте там кьдето ще ловите.