Разходка до една рекичка и един въпрос

Модератори: bobopeli, sapuna

todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разходка до една рекичка и един въпрос

Мнение от todoroshko »

Каракудар написа:Лятото ходя на подобна река малка е като тази.Набелязал съм си 2-3 места където има доста добри кленове (някаде ги наричат речни кефали) обаче не използвам спининг.Използвам плувка около 0.5г за повод слагам 0.10 а основното ми е 0.14 кука 10.Стръвта е зелен скакалец и опитай да се скриеш зад някой храст.Миналата година се израдвах на няколко клена около 500-700г,но щом те влече спининга използвай 2.40м пръчка.Всъщност това е много борбена риба и тръпката е много хубава. :mrgreen:
Ето това е много добра стратегия... аз ползвам същата,но с разликата,че не слагам никакви улова,по този начин скакалеца не потъва и привлича повече кленовете. ;) Ловя на подобна река.Миналото лято имах един около кило... плюс минус 100 грама.Иначе са от размера на 400-700 грама.Но аз ползвам кука 13-ка или 12-ка.И да ако не се скриеш зад храст или шумолиш,пляскаш във водата и подобни нищо няма да хванеш... :mrgreen:
Аватар
cookies
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cookies »

Колега,виж ето това.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 62#p433662 Не съжалявам че си я купих,сопата е много добра.Супер лека е. :D Макар че нямам големи риби на нея,си ми е най-любимата :mrgreen: Мисля че на тебе ще ти свърши много добра работа за тая чудна рекичка :D А и не е скъпа никак,само 30-тина кинта :mrgreen: :drinkers: и успех в избора :smt023
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Колега, на блесна и воблер, колкото и да са дребни, през летните жеги риболовът не е толкова силен, колкото на изкуствена муха. Моят съвет е - престраши се и си купи мухарка! За стотина лева ще си вземеш перфектен първоначален комплект, който ще ти свърши отлична работаза първия ти сезон като мухар. Мухичките може да си ги правиш и сам, произвеждането на една "джапанка", имитираща бръмбарче, е нещо елементарно и не изисква повече от пет минути. Самата техника на замятане се овладява за 1-2 дни в основни линии, нито е нещо сложно, нито са някакви акробатики. Ще уловиш много повече риби, а и ще изпиташ по-голям кеф, отколкото ако ловиш на спининг. Не казвам, че спинингът е лош риболов, опазил ме Господ, аз предимно на спининг ловя, но за този тип рекички мухата е най-добрият вариант.
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

todoroshko написа:
Каракудар написа:Лятото ходя на подобна река малка е като тази.Набелязал съм си 2-3 места където има доста добри кленове (някаде ги наричат речни кефали) обаче не използвам спининг.Използвам плувка около 0.5г за повод слагам 0.10 а основното ми е 0.14 кука 10.Стръвта е зелен скакалец и опитай да се скриеш зад някой храст.Миналата година се израдвах на няколко клена около 500-700г,но щом те влече спининга използвай 2.40м пръчка.Всъщност това е много борбена риба и тръпката е много хубава. :mrgreen:
Ето това е много добра стратегия... аз ползвам същата,но с разликата,че не слагам никакви улова,по този начин скакалеца не потъва и привлича повече кленовете. ;) Ловя на подобна река.Миналото лято имах един около кило... плюс минус 100 грама.Иначе са от размера на 400-700 грама.Но аз ползвам кука 13-ка или 12-ка.И да ако не се скриеш зад храст или шумолиш,пляскаш във водата и подобни нищо няма да хванеш... :mrgreen:
Колега отначалото и аз почнах да ловя с номер 14ки,но ми наби такъв голям клен че се откачи и си умрях от яд.Пробах всякакви но на 10 резултата е най добър разбира се по-голям скакалец е нужен.Опитвал съм и чукане както теб,но само 1 дребно се хвана и от тогава предпочитам много лека плувка.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Каракудар написа:
todoroshko написа:
Колега отначалото и аз почнах да ловя с номер 14ки,но ми наби такъв голям клен че се откачи и си умрях от яд.Пробах всякакви но на 10 резултата е най добър разбира се по-голям скакалец е нужен.Опитвал съм и чукане както теб,но само 1 дребно се хвана и от тогава предпочитам много лека плувка.
Това с скакалеца го прилагах доста успешно преди да си взема мухарката ,но мн ме дразнеше събирането на скакалци отнема супер много време особено ако е топло времето ,а колкото да куките по добре слагай възможно най- големи аз мисля че съм с 3 или 4 клена е лакомо животно и налапва големи куки това да не те притеснява иначе за още по голям ефект може да сложиш 2 до 3 по едри скакалци но това се прави ако знаеш ,че там се навърта някой голям клен те трудно се лужас малки примамки за да се излъже с малка трябва да му я подадеш удобно за него иначе ще подмине ,слагането на по големи куки ще те улесни максимално и при мятането ,което е сериозен проблем ако нямаш опит :),но не се лъжи ,че със скакалец ще можеш да хвурляш на повече от 7-8 метра ,за по големи разстояния и за по голям успех ти трябва мухарка :)

п.п най-големия ми клен е хванат на златка която бръмчеше в водата като самолет :D :D
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

Колега благодаря за съвета но мисля,че става дума за малка река и рибата не е много голяма такаче на 4ка едва ли ще удари все пак говорим за клен в най-добрия случай 1.5кг.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Каракудар написа:Колега благодаря за съвета но мисля,че става дума за малка река и рибата не е много голяма такаче на 4ка едва ли ще удари все пак говорим за клен в най-добрия случай 1.5кг.
кленове по малки от 100 грама се хващат с 4-ка или 5-ца без проблем хубаво е да е орлов нокът с него почти не се откачат рибетата :) :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”