Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Карбонов прът ударен от мълния
Модератор: dantho.mihov
- danev69
- сериозен играч
Re: Карбонов прът ударен от мълния
Просто трябва да се внимава повече. С тая работа шега не бива. В крайна сметка здравето е най важно. Според мен жиците за високо напрежение са по-опасни. До колкото съм информиран повечето фатални случаи са точно от тях. не ги подценявайте Здраве и късме на всички
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Ок де, на какво разстояние трябва да сме от жиците за да сме в безопастност, когато времето е облачно и влажно или рами дъжд.А когато е слънчево има ли опастност от жиците?
Above us only sky
Ебаси четката дет е станало

lyusienka написа: може да ми банете и този профил

- danev69
- сериозен играч
Не съм специалист,но даже и при сънчево време може да стане беля. Между въдицата и жиците прескача някаква високоволтова дъга. Затова на всички карбонови пръчки има предупредителен стикер. Преди в едно списание четох,че фаталния случай е станал в слънчево време. Просто бъдете внимателни .Никой не е застрахован
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
Поне на около 5 метра,но зависи от волтовата дъга,например на линиите на влака има 27 000 волта ток.На далекопроводите има някой с напрежение 1мега ват.Затова всичко много зависи къде стоиш.Но да кажем,че 5 метра е нормално.lfc_boy написа:Ок де, на какво разстояние трябва да сме от жиците за да сме в безопастност, когато времето е облачно и влажно или рами дъжд.А когато е слънчево има ли опастност от жиците?
-
- вече хвърля и на тежко
МегаВАТ не е мярка за напрежение.todoroshko написа:Поне на около 5 метра,но зависи от волтовата дъга,например на линиите на влака има 27 000 волта ток.На далекопроводите има някой с напрежение 1мега ват.Затова всичко много зависи къде стоиш.Но да кажем,че 5 метра е нормално.lfc_boy написа:Ок де, на какво разстояние трябва да сме от жиците за да сме в безопастност, когато времето е облачно и влажно или рами дъжд.А когато е слънчево има ли опастност от жиците?
Киро, носи си шамандура с гръмоотвод

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Мегаволт е мярка за напрежение,
мегават е мярка за мощност.
Каска със земно ? - хммммм,ами лесна работа ве.
От казармата май имаше някъде една - хем сянка ще пази
мегават е мярка за мощност.
Каска със земно ? - хммммм,ами лесна работа ве.
От казармата май имаше някъде една - хем сянка ще пази

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
Не каска бре, а шамандура. Буй
Всъщност в морето нали така и така не се остава при наченки на буря? Взимат ли се мерки за "заземяване" на големите лодки и корабчетата - принципно?

Всъщност в морето нали така и така не се остава при наченки на буря? Взимат ли се мерки за "заземяване" на големите лодки и корабчетата - принципно?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе аз още не съм патил,ама то при нас много бързо идва щорма.
Докато видиш едно малко облаче че излиза зад баира - вече си закъснял за бягане.
Обикновенно трае 40-50 мин,ама си е приключение както съм чувал.
Не съм чувал до сега гръм да падне върху лодка,все пак морето е по-добре заземено от сушата,
все пак поляритета е еднакъв навсякъде около съда.
Докато видиш едно малко облаче че излиза зад баира - вече си закъснял за бягане.
Обикновенно трае 40-50 мин,ама си е приключение както съм чувал.
Не съм чувал до сега гръм да падне върху лодка,все пак морето е по-добре заземено от сушата,
все пак поляритета е еднакъв навсякъде около съда.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА