Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направа на платформа
Модератор: emo vasilev
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
Re: направа на платформа
Миналата година я купувах от Майсторски за 49 лв.ribolovcho написа:тая греда на фокс колко струва
Честността и откровенността те правят уязвим, бъди честен, каквото и да става... Майка Тереза
-
- научил се да хвърля
Тото колко ще ми струва да ми направиш седалка .
-
- ще става разбирач
Нещо много оспамихме темата! Съжалявам! 

Честността и откровенността те правят уязвим, бъди честен, каквото и да става... Майка Тереза
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Бай Гого ,в една стара твоя тема видях лапите за платформата, която си беше направил.Откъде ги намери ,защото нямам идея какви да си сложа на бъдещата ми платформа!? И какви точно тръби имаш впредвид шевови или безшевови?Поздрави!
- itzo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Относно "джаджите" които се захващат за профила и през тях минават врътките за затягане!Наричат се нит-гайки!Има ги по големите и добре заредени магазини за крепежни елементи.Лошото е,че по принцип трябва и специални поп клещи като за тях,но ако се поставят на по достъпно място може и без въпросните клещи!За телескопичен крак обаче няма как да монтирате нит-гайката без тях!
успех на цялото рибарско воинство
-
- ще става разбирач
Относно нитгайките си горедолу прав!itzo написа:Относно "джаджите" които се захващат за профила и през тях минават врътките за затягане!Наричат се нит-гайки!Има ги по големите и добре заредени магазини за крепежни елементи.Лошото е,че по принцип трябва и специални поп клещи като за тях,но ако се поставят на по достъпно място може и без въпросните клещи!За телескопичен крак обаче няма как да монтирате нит-гайката без тях!
А относно джаджите, с които се захващат краката към профилите, прилагам това елементарно чертежче:

Надявам се, че това ще помогне и на сливналията да си направи платформа!
Ако има нещо неясно, питайте!
Поздрави Р.Т.
Привет колега Сливналия,
Тази краста(платформата), аз също я чеша от година, да кажем с променлив резултат.
Преди да започнеш да правиш нещо по въпроса-купуване на материали и др., има един много важен(според мен) въпрос и той е - падаш ли си по майсторлъка, имаш ли инструменти?!!!
Ако отговора е не - по-добре си купи готова, защото нещата за направата не са ефтини и при провал си оставаш с горчив опит и нищо друго.
В Монтана има едно момче което изработва платформи различни конфигурации. В началото взимаш най-необходимото и после добавяш модули. В момента се продава една употребявана, можеш да я видиш в подфорума. Базирайки се на личен опит мисля, че цената на новите е прилична.
А ако си решил твърдо да правиш има възможност да комбинираш - правиш си конструкцията и купуваш някои неща от Видракс - въпросната джиджавка за захващане на краката, телескопични крака, прикачни и др.(не е реклама на Видракс).Техните резервни части са на Вега и Бер, но като гледам същите се ползват и от други производители в не толкова ефтините им продукти.
Още една опция - ако имаш приятел в Англия следи обявите в Е-Вау. Там има много читави неща на сносни цени, но не винаги изпращат в чужбина, а и доставката оскъпява.
А тежестта понякога е проблем, например 100-на и кусур метра по надолнище/нагорнище натоварен като родопски катър.
Дано съм бил полезен.
Тази краста(платформата), аз също я чеша от година, да кажем с променлив резултат.
Преди да започнеш да правиш нещо по въпроса-купуване на материали и др., има един много важен(според мен) въпрос и той е - падаш ли си по майсторлъка, имаш ли инструменти?!!!
Ако отговора е не - по-добре си купи готова, защото нещата за направата не са ефтини и при провал си оставаш с горчив опит и нищо друго.
В Монтана има едно момче което изработва платформи различни конфигурации. В началото взимаш най-необходимото и после добавяш модули. В момента се продава една употребявана, можеш да я видиш в подфорума. Базирайки се на личен опит мисля, че цената на новите е прилична.
А ако си решил твърдо да правиш има възможност да комбинираш - правиш си конструкцията и купуваш някои неща от Видракс - въпросната джиджавка за захващане на краката, телескопични крака, прикачни и др.(не е реклама на Видракс).Техните резервни части са на Вега и Бер, но като гледам същите се ползват и от други производители в не толкова ефтините им продукти.
Още една опция - ако имаш приятел в Англия следи обявите в Е-Вау. Там има много читави неща на сносни цени, но не винаги изпращат в чужбина, а и доставката оскъпява.
А тежестта понякога е проблем, например 100-на и кусур метра по надолнище/нагорнище натоварен като родопски катър.
Дано съм бил полезен.
-
- ще става разбирач
На ЛС отговарям в темата, защото и други мераклий биха искали да научат как стават нещата!
Отвори в правоъгълна тръба не могат да се режат на лазер, когато тръбата е от алуминий! Единствения начин е на водно рязане, но машинарийката струва 260000 лв.
От друга страна, аз използвам 40х40 за по-голяма стабилност при клатене.
Поздрави, Р. Томов
Кръглите ф25 ги пробивам с боркоронка, а квадратните и правоъголни отвори с тънка бургийка и мноооооооого пилене!m_kochev написа: Здравей Радо,
Аз също си направих платформа и сега се опитвам да направя някои подобрения.Виждам, че ти не си използвал заварки, а нитове. Може ли да ми кажеш как пробиваш отворите във профилите? Аз се сещам за начина с тинко свредло и след това с пила до размера, но това мисля че не става в случая.Аз използвах аргоново заваряване, но ми умря връзката.

Джаджите, които продават Видракс са за профили 40х30. Търсил съм по всички фирми производители и вносители! Имат ги по каталог, но ги нямат на склад. Ако искаш да поръчаш, няма проблем, но Минималното количество е 300 /триста / кг.m_kochev написа:По отношение на джаджите за захващане на краката - мисля да пробвам тези лоито Видракс продават, но не съм намерил още подходящият профил, нямам време напоследък да обикалям складове.

От друга страна, аз използвам 40х40 за по-голяма стабилност при клатене.
Поздрави, Р. Томов
-
- ще става разбирач
bobsson написа: Здравейте
Имам един въпрос по отношение на елементарното чертежче. Ако може към схемата да се добавят и имената на отделните части, така ще бъде по-полезна за мен.
Предварително благодаря,
Поздрави

Относно квадратния профил (тръба) 40х40 , колко му е S или по точно 40х40х(колко1;1,3;1.5 )
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Папагал ООД - Стара Загора Количеството не е проблем ...доставка около 2 седмици.Работил съм за тях 3 год. http://www.papagalsz.com/userfiles/File/parapet2009.pdf цените на тръбите са за килограм сега са около 8лв.кг. Помолете да ви изпратят каталога на KURTOĞLU...има много итересни сглобки за парапет и т.н. надявам се да съм бил полезен http://www.papagalsz.com/index.php?id=1 ... 1&act=view
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
ГЛЕДАЙТЕ внимателно и се научете да правите ПАРАПЕТИ за ВЪПРОСИ КЪМ ЛОЖАТА...