Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидър или пружина
Модератор: Paublo_Eskobar
- Naiden71
- научил се да хвърля
Re: Фидър или пружина
Съгласен съм на 100%!Имах излет с Вирбела на Стефаново-за мен пълно капо на фидер,а оня дърт пезевент цяла нощ скуба каракуди Литровки че и отгоре на най проста пружина!CERRUTI написа:Разликата е от тука до небето,колега.....като започнем от външния вид,начина на риболов,индикацията на кълване,въдицата,стръвта и т.н..Хвърли едно око на важните теми в раздела и ще придобиеш представа за фидер риболова-предполагам че тогава и сам ще можеш да си направиш изводите.След откриването ми на Овчарица вече силно се озадачавам кой е по успешния метод?!?!?!На фидера (стръв царевивица)само каракуди,вярно едри но каракуди.....по съвет на колеги направих едната пръчка на пружина с лепкава захранма и стръв стиропор....започнаха да излизат шарани 2-4кг.?!?!?!?А пръчките(стръвта) бяха заметнати на 2-3м.една от друга.За много места фидера е "универсалния боец",но има места кадето старата ръждясала пружина от дъното на куфара може да ти спаси капото и да ти усмисли риболоваZlobil88 написа:Бях се насочил към пружина, но като чета по форумите хората масово използват фидери. Каква е разликата и каква риба се хваща на пружина и каква на фидер ?..Имам още 2-3такива случая кадето пружината се оказва печелившата тактика но за тях няма да казвам защото водоемите са в Софийско....и знаете как е
Cohiba Fishing
Съгласен съм на 100%!Имах излет с Вирбела на Стефаново-за мен пълно капо на фидер,а оня дърт пезевент цяла нощ скуба каракуди Литровки че и отгоре на най проста пружина![/quote]
пружината с 14бр куки ли беше

пружината с 14бр куки ли беше

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Има голяма разлика от водоема , където ловим.Аз например съм ловил на селски гьолове където само на пружина със стеропор иска.Пробвал съм и с хубава захранка с фидер кошница и неще и неще.А има язовири където доволно си взема на фидер.Абе всичко е до ситуацията.
Above us only sky
- Naiden71
- научил се да хвърля
пружината с 14бр куки ли бешеshekira написа:Съгласен съм на 100%!Имах излет с Вирбела на Стефаново-за мен пълно капо на фидер,а оня дърт пезевент цяла нощ скуба каракуди Литровки че и отгоре на най проста пружина!

Не.Що?
Cohiba Fishing
Не.Що?[/quote]Naiden71 написа:пружината с 14бр куки ли бешеshekira написа:Съгласен съм на 100%!Имах излет с Вирбела на Стефаново-за мен пълно капо на фидер,а оня дърт пезевент цяла нощ скуба каракуди Литровки че и отгоре на най проста пружина!![]()
щото с малко промяна на монтажа на фидера и ти си щял да ги скубиш.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Техниката и тактиката при риболова с фидер е далеч по уловист и майсторски от "хамалския" пружинов монтаж.
-
- учете се от него
Всички от карловската риболовна школа сме свели броя на куките по пружините до "един брой кука", без значение дали пружината е инлайн или онлайн; тия дето още се учат- слагат по две...
Опре ли работата до тегави риби, нещата опират до ултимативни монтажи- "метода" е един от тях и затова се хващат; той Шаки знае... ма не казва току-така

Опре ли работата до тегави риби, нещата опират до ултимативни монтажи- "метода" е един от тях и затова се хващат; той Шаки знае... ма не казва току-така

- Кузмич
- dreamer
Прочетох, че ще ползваш качамак и хляб, в тази връзка искам да ти кажа, че пружината е удачен вариант.
Идеята на кошничките е, както спомена колегата по-горе, да направи хранително петно т.е. на теб ти трябва по-рехава храна за да пада от фидера,а твоята не е такава.
За качамака можеш да ползваш също хранилки тип метод фидер
ето ти няколко такива,

с къс повод (10-15 см).
Има доста писано за монтажите, разгледай там.
И да не забравиш, че с повече от 2 куки е забранено да се лови
.
Идеята на кошничките е, както спомена колегата по-горе, да направи хранително петно т.е. на теб ти трябва по-рехава храна за да пада от фидера,а твоята не е такава.
За качамака можеш да ползваш също хранилки тип метод фидер
ето ти няколко такива,

с къс повод (10-15 см).
Има доста писано за монтажите, разгледай там.
И да не забравиш, че с повече от 2 куки е забранено да се лови

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Тоя човек е всяка седмица на този язовир.Naiden71 написа:Съгласен съм на 100%!Имах излет с Вирбела на Стефаново-за мен пълно капо на фидер,а оня дърт пезевент цяла нощ скуба каракуди Литровки че и отгоре на най проста пружина!

-
- учете се от него
Колега, това като цялостна композиция е добре, обаче по мое скромно мнение трябва да се внесът няколко дребни корекции- противоуплитащия шлаух, според мен, е излишно дълъг при толкова къс повод; трябва да е малко по-дълъг от повода. При връзването на монтажа- горния край на термосвиваемата тръбичка(този от към пружината) трябва да е в една линия със жилото на куката, а долния край на силиконовата тръбичка, която фиксира положението на косъма трябва да е срещу жилото на куката а не толкова надолу, за да сработи механиката на такъв монтаж.qno_zloo написа:

п.п. тук има доста шаранджии далеч по компетентни от мен, та може и мнението ми да не е съвсем точно

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...за новобранец при космите , да зле съм, но и това ще отшуми.
Дългата трабичка е за аеродинамика, стабилизира полета на прожината да не се завърти, тоест да не заплита.
Да питам с такава дължина на тръбичката къде губя.?
Дългата трабичка е за аеродинамика, стабилизира полета на прожината да не се завърти, тоест да не заплита.
Да питам с такава дължина на тръбичката къде губя.?
- Кузмич
- dreamer
Пусни я пред теб във водата и ще видиш как се вдига леко над дъното.qno_zloo написа:Да питам с такава дължина на тръбичката къде губя.?
В по-дългата тръбичка остават мехурчета въздух и като се вдигне цялата работа седи малко неестественно, а пък най-добрия монтаж е този, който позволява на стръвта да седи естественно във водата.
Мойсей: "Законът е всичко!"
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да 0,7 е тръбичката, и си потъва като камък, това ми беше първата работа.
Аз като метна след 5 мин. придърпвам монтажа с 10 см. и куката е в купчината с храна , а системата е инлайн и върха на фидера не ми е опънат на макс, така риболова мие по ангажиращ, другия вариант е да надървя върха на макс , но тогава се самозасичат и не ми е интересно.
Аз като метна след 5 мин. придърпвам монтажа с 10 см. и куката е в купчината с храна , а системата е инлайн и върха на фидера не ми е опънат на макс, така риболова мие по ангажиращ, другия вариант е да надървя върха на макс , но тогава се самозасичат и не ми е интересно.