Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макари .. боклуци или ...
Модератор: sapuna
Re: Макари .. боклуци или ...
ако не си решил твърдо помисли за мичел или браунинг.малко популярни в БГ са Grauweel.здрави и прецизни макари.и на добра цена. успех в избора. 

-
- вече хвърля и на тежко
И моята Д.А.М се счупи, пълен боклук са ! Повече Д.А.М НИКОГА !
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
-
- разбира нещата
Как ги чупите тия DAM-ове,в земята ли ги блъскате,аз имам 5 -6 от тях,от по старите модели,голям тормоз-е нема проблем.amatev1 написа:И моята Д.А.М се счупи, пълен боклук са ! Повече Д.А.М НИКОГА !
На къса плувка,в репея...
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ха де...как става този номер, че и на мен ми е интересно...и аз имам един куп от старите,и си ги ''подритвам'' от има, няма 10-12 години...mimi750830 написа:Как ги чупите тия DAM-ове,в земята ли ги блъскате,аз имам 5 -6 от тях,от по старите модели,голям тормоз-е нема проблем.amatev1 написа:И моята Д.А.М се счупи, пълен боклук са ! Повече Д.А.М НИКОГА !

...и от новите имам...е пак е същото...защо ми се струва,че проблема не е в макарите...

Защо ли...?

-
- вече хвърля и на тежко
Сега ще обясня моята как се счупи. Хванах среден размер шаран и докато регулирах аванса ( макарата е със заден аванс ) изщрака и дотам .. Отидох в риболовния магазин, отвориха я и се беше протрила зъбчатката, която е пластмасова, всички зъбчета бяха "изядени". Вътре няма да ви казвам какво "чудо" беше, ужасна изработка ! А дадох за нея 60 лв, та така се счупи ..tamihal написа:Ха де...как става този номер, че и на мен ми е интересно...и аз имам един куп от старите,и си ги ''подритвам'' от има, няма 10-12 години...mimi750830 написа:Как ги чупите тия DAM-ове,в земята ли ги блъскате,аз имам 5 -6 от тях,от по старите модели,голям тормоз-е нема проблем.amatev1 написа:И моята Д.А.М се счупи, пълен боклук са ! Повече Д.А.М НИКОГА !,ама не са се счупили още, даже мисля,още толкова да си ги използвам...
...и от новите имам...е пак е същото...защо ми се струва,че проблема не е в макарите...![]()
Защо ли...?
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А модела на макарата...?
-
- вече хвърля и на тежко
Като на колегата модела, Quick 800tamihal написа:А модела на макарата...?
-
- ще става разбирач
Ъъъ-всичко е божа работа...
,онзи ден ми се опраси мачовия Stradic по време на много интензивен риболов на морунажи,просто започна лееко да затяга.Добре,че си нося и боло с макара,само че Exage със същия размер.Та шпулите от Stradic стават на Exage и размених макарите за 2 минути...А Stradic-а съм го поддържал,смазвал и прочее.Докато
тази макара- VEGA XYRON,размер 3000 изобщо не е жалена,не е видяла никакви грижи а изкара най-много засега.

тази макара- VEGA XYRON,размер 3000 изобщо не е жалена,не е видяла никакви грижи а изкара най-много засега.
-
- разбира нещата
amatev1 написа:Като на колегата модела, Quick 800tamihal написа:А модела на макарата...?

Значи купих на баща ми за подарък такава 830,преди 4-5 години или още като ги пуснаха на пазара.Миналата година и той ми вика:-нещо затегна,почна да мята и изпращя и затегна

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Вода или мърсотия влезли в макарето . Решение - отваряне , промиване , умерено смазване и работата оправенаД-р Дулитъл написа:...онзи ден ми се опраси мачовия Stradic по време на много интензивен риболов на морунажи,просто започна лееко да затяга...

Относно ДАМ .... за мъртвите или добро или нищо та от мен нищо по въпроса .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Мда-до болка излезе прав за Stradic-a...оправих го...Павел Иванов написа:Вода или мърсотия влезли в макарето . Решение - отваряне , промиване , умерено смазване и работата оправенаД-р Дулитъл написа:...онзи ден ми се опраси мачовия Stradic по време на много интензивен риболов на морунажи,просто започна лееко да затяга...![]()
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Павел Иванов написа:

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
За мъртвите може,ама за живите,не е хубаво така.butnik написа:Павел Иванов написа:

Моите са като новоизлюпени,и то след 10-15 години.
-
- новобранец
Виждам , че се развил малък дебат ами ще кажа аз съм много внимателен макар и дори да е на няколко месеца съм я смазвал веднъж и след всеки излет я почисвам старателно.
Единствено съм я оставял на тревата примерно на пръста но никога не е изпускана,
възможно е просто да съм попаднал на кофти модел защото според мен доста добре си я пазех но уви.
имам и още една д.а.м Куик 850 ползвам я с една шимано шаранджийска пръчка само на 2 излета е и засега добре
интересно на всички ли е така но при завъртане и оставяне на свободно въртене усещам , че леко бие на една страна просто една идея което ми говори за недобър баланс това на 850-ката незнам как са д.а.м. при вас, ама това са ми моите впечатления просто небих рискувал пак макар ,че пак казвам може просто да съм попаднал на кофти бройка
P . S Взех си Ексеидж-а доста добре ми пасна дано имам късмет с нея.
и си взех за Фидера на Grauvell Cyclon ZR1500 (single handle)+jaxon Charisma да се уча на "Фидерство"
Единствено съм я оставял на тревата примерно на пръста но никога не е изпускана,
възможно е просто да съм попаднал на кофти модел защото според мен доста добре си я пазех но уви.
имам и още една д.а.м Куик 850 ползвам я с една шимано шаранджийска пръчка само на 2 излета е и засега добре
интересно на всички ли е така но при завъртане и оставяне на свободно въртене усещам , че леко бие на една страна просто една идея което ми говори за недобър баланс това на 850-ката незнам как са д.а.м. при вас, ама това са ми моите впечатления просто небих рискувал пак макар ,че пак казвам може просто да съм попаднал на кофти бройка
P . S Взех си Ексеидж-а доста добре ми пасна дано имам късмет с нея.
и си взех за Фидера на Grauvell Cyclon ZR1500 (single handle)+jaxon Charisma да се уча на "Фидерство"

Честито, колега! Дълго да ти служи!
Хвърлил съм око на Ексейджа, мачовия, и единственото, което ме спира да си го купя е много късата дръжка! Поне на мен ми е много некомфортно като я въртя тази макара. Иначе смятам, че си заслужава!
Колкото до поддръжката: аз лично никога не съм смзвал макарите си, просто не се е налагало. Когато са замърсени и има опасност да попадне нещо вътре, просто я потапям във водата да я изплакна и всичко е ок. Поне засега...
Хвърлил съм око на Ексейджа, мачовия, и единственото, което ме спира да си го купя е много късата дръжка! Поне на мен ми е много некомфортно като я въртя тази макара. Иначе смятам, че си заслужава!
Колкото до поддръжката: аз лично никога не съм смзвал макарите си, просто не се е налагало. Когато са замърсени и има опасност да попадне нещо вътре, просто я потапям във водата да я изплакна и всичко е ок. Поне засега...
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!