Макари .. боклуци или ...

Модератор: sapuna

bobivr73
новобранец
новобранец

Re: Макари .. боклуци или ...

Мнение от bobivr73 »

ако не си решил твърдо помисли за мичел или браунинг.малко популярни в БГ са Grauweel.здрави и прецизни макари.и на добра цена. успех в избора. :)
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

И моята Д.А.М се счупи, пълен боклук са ! Повече Д.А.М НИКОГА !
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

amatev1 написа:И моята Д.А.М се счупи, пълен боклук са ! Повече Д.А.М НИКОГА !
Как ги чупите тия DAM-ове,в земята ли ги блъскате,аз имам 5 -6 от тях,от по старите модели,голям тормоз-е нема проблем.
На къса плувка,в репея...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

mimi750830 написа:
Как ги чупите тия DAM-ове,в земята ли ги блъскате,аз имам 5 -6 от тях,от по старите модели,голям тормоз-е нема проблем.
Ха де...как става този номер, че и на мен ми е интересно...и аз имам един куп от старите,и си ги ''подритвам'' от има, няма 10-12 години... :wink: ,ама не са се счупили още, даже мисля,още толкова да си ги използвам...
...и от новите имам...е пак е същото...защо ми се струва,че проблема не е в макарите... :smt117
Защо ли...? :roll:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

tamihal написа:
mimi750830 написа:
Ха де...как става този номер, че и на мен ми е интересно...и аз имам един куп от старите,и си ги ''подритвам'' от има, няма 10-12 години... :wink: ,ама не са се счупили още, даже мисля,още толкова да си ги използвам...
...и от новите имам...е пак е същото...защо ми се струва,че проблема не е в макарите... :smt117
Защо ли...? :roll:
Сега ще обясня моята как се счупи. Хванах среден размер шаран и докато регулирах аванса ( макарата е със заден аванс ) изщрака и дотам .. Отидох в риболовния магазин, отвориха я и се беше протрила зъбчатката, която е пластмасова, всички зъбчета бяха "изядени". Вътре няма да ви казвам какво "чудо" беше, ужасна изработка ! А дадох за нея 60 лв, та така се счупи ..
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

А модела на макарата...?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

tamihal написа:А модела на макарата...?
Като на колегата модела, Quick 800
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Ъъъ-всичко е божа работа... :D ,онзи ден ми се опраси мачовия Stradic по време на много интензивен риболов на морунажи,просто започна лееко да затяга.Добре,че си нося и боло с макара,само че Exage със същия размер.Та шпулите от Stradic стават на Exage и размених макарите за 2 минути...А Stradic-а съм го поддържал,смазвал и прочее.Докато
тази макара- VEGA XYRON,размер 3000 изобщо не е жалена,не е видяла никакви грижи а изкара най-много засега.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

amatev1 написа:
tamihal написа:А модела на макарата...?
Като на колегата модела, Quick 800
Изображение
Значи купих на баща ми за подарък такава 830,преди 4-5 години или още като ги пуснаха на пазара.Миналата година и той ми вика:-нещо затегна,почна да мята и изпращя и затегна :shock: .Беше се развила гайката ,под барабана ,която държи към оста.Понеже не е фиксирана както на мн други ,с допълнително болтче.Иъче нищо им няма ,лови си амурчета по 6-7 кг с нея. :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Д-р Дулитъл написа:...онзи ден ми се опраси мачовия Stradic по време на много интензивен риболов на морунажи,просто започна лееко да затяга...
Вода или мърсотия влезли в макарето . Решение - отваряне , промиване , умерено смазване и работата оправена :D

Относно ДАМ .... за мъртвите или добро или нищо та от мен нищо по въпроса .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Павел Иванов написа:
Д-р Дулитъл написа:...онзи ден ми се опраси мачовия Stradic по време на много интензивен риболов на морунажи,просто започна лееко да затяга...
Вода или мърсотия влезли в макарето . Решение - отваряне , промиване , умерено смазване и работата оправена :D

Мда-до болка излезе прав за Stradic-a...оправих го...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Павел Иванов написа:
:smt023
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

butnik написа:
Павел Иванов написа:
:smt023
За мъртвите може,ама за живите,не е хубаво така. :(
Моите са като новоизлюпени,и то след 10-15 години.
JadeStudio
новобранец
новобранец

Мнение от JadeStudio »

Виждам , че се развил малък дебат ами ще кажа аз съм много внимателен макар и дори да е на няколко месеца съм я смазвал веднъж и след всеки излет я почисвам старателно.

Единствено съм я оставял на тревата примерно на пръста но никога не е изпускана,
възможно е просто да съм попаднал на кофти модел защото според мен доста добре си я пазех но уви.
имам и още една д.а.м Куик 850 ползвам я с една шимано шаранджийска пръчка само на 2 излета е и засега добре
интересно на всички ли е така но при завъртане и оставяне на свободно въртене усещам , че леко бие на една страна просто една идея което ми говори за недобър баланс това на 850-ката незнам как са д.а.м. при вас, ама това са ми моите впечатления просто небих рискувал пак макар ,че пак казвам може просто да съм попаднал на кофти бройка

P . S Взех си Ексеидж-а доста добре ми пасна дано имам късмет с нея.
и си взех за Фидера на Grauvell Cyclon ZR1500 (single handle)+jaxon Charisma да се уча на "Фидерство" :)
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Честито, колега! Дълго да ти служи!
Хвърлил съм око на Ексейджа, мачовия, и единственото, което ме спира да си го купя е много късата дръжка! Поне на мен ми е много некомфортно като я въртя тази макара. Иначе смятам, че си заслужава!
Колкото до поддръжката: аз лично никога не съм смзвал макарите си, просто не се е налагало. Когато са замърсени и има опасност да попадне нещо вътре, просто я потапям във водата да я изплакна и всичко е ок. Поне засега...
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”