Седем изпуснати щуки

Модератор: sapuna

Бат Борю
новобранец
новобранец

Re: Седем изпуснати щуки

Мнение от Бат Борю »

Това с изпуснатите щуки ме накара да се замисля над излетите си за щука през тази година. Има едни корекции на Янтра на които ходим и през март имахме два доста успешни излета - на малка рибка двама души хванахме 10-на щуки от 45 до 60 см. Имаше и 5-6 броя на воблер. На втория излет аз имах доста ялови удари... През миналата седмица пак ходихме там две сутрини. Щуката си гони, това се вижда, като първия ден рано имахме 2 извадени щуки и една доста голяма скъса повода от вирбела... на другия ден хванахме още една - 60 см. Тези разкази добре, но забелязах нещо, което ме кара да се замисля за празните удари - по време на излетите миналата седмица забелязах че празните удари са не от щука,а от костенурки - очаквах, че тези гадове ще дърпат рибката бавно или ще водят плувката по повърхността, но не - потапят както си потапя щуката и затова може би отдаваме пропуснатите удари на наши грешки, а всъщност може и да не са щуки. Не зная как е на водоемите за които става въпрос в темата, но на тези корекции костенурките стават истинска напаст. Сигурен съм че са те, защото извадихме 3 бр, закачени за устата на тройката :evil:
Успех на всички колеги!
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Ами просто има и такива дни....правиш всичко, както винаги и пак се питаш къде сбърках...Щука ловя от няколко години и мога да кажа, че за мен това е най-емоционалния вид риболов.Имал съм дни ,в които имам по няколко атаки и нищо и такива с една единствена сполучлива.Случвало ми се да имам по 4-5 следвания на блесната на ден ,на които рибите в последния момент са се отказвали без видима причина,друг път пък атаки на сантиметри от брега.
Преди два дни ми се случи най-интересната история с участието на щука.Удар на вътяща блесна номер 2,засичане и добър костур тръгва към мен.На 2 метра от мен следва втори удар и развиване на аванса.Оказа се щука (около 2 кг) захапала моя улов.След 30 секундно оставяне на рибата на спокойствие следва засичане,при което след повеждането на рибата следва изплюването на костура от щуката.Още преди да разбера какво е станало щуката атакува за втори път този път и оставих повече време.Пак засичане и тизи път щуката беше добре закачена.След като я повдигнах на повърхноста и видях блесната да се подава извън устата й спокойно изморих рибата снимка и обратно във водата.Това си беше чист късмет защото освен че костура беше доста голям ,бях и без метален повод и с влакно 0,20.Случвало ми се е още веднъж,но тогава рибата скъса влакното ми.
Така че странна риба си е щуката,който не е хващал щука само той не знае какви емоции е изпуснал...
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

G.Petkov написа:Здравей колега,
Би ли обяснил, когато изродите с акумулаторите пускат ток във водата, не загиват ли всички малки рибки в обсега на напрежението ?
Да много от тях загиват. Всичко що е плевел. Но щуките , дори и писалки бягат и се стресират ,и не се връщат там /ако имат възможност / поне един сезон. А на другото място други щуки , конкуренция , и тъй. И пак ток , и храна малко.
Абе твърде много за писане в този контекст.
handcream
новобранец
новобранец

Мнение от handcream »

danev69 написа:Здравейте,колеги. Аз доколкото знам тези гадове с тока,като мушнат кабела/или каквото е там/ и водата във целия вир направо завирала. Рибите се зашеметяват и изплуват от горе и те просто ги събират с кепа. Лошото е ,че във повечето случай това са маломерните риби /явно по-големите по-трудно се замаяват/.
Обезрибиха всички водоеми, ние сме си виновни ако всички заедно догодина не си изкараме билети, много бързо ще въведат ред! Аз догодина няма повече да си изкарам билет, казах на Иара Хасково тук във форума че, всяка вечер по десет лодки минават по река марица в раиона на Х.....и, а той скача срещу мен и ми спори че това не е вярно.
Искам да кажа че вие Иараджиите ги знаете всички токаджии и само ако решите за един ден ще ги изхващате, вчера не а по-първия ден беше уловен СОМ 74 килограма от ... Те целият град знае от кой, включително и иараджиите.
Колега danev69, не си прав че по-големите риби по-трудно се замаяват, и за големите и за малките е едно и също, зависи как ще се настрои машинката, има за всякакво риба сом, шаран и тк.нт. зависи на какво е настроена! :axe:
Извинявам се на модераторите че не съм писал по темата.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

handcream написа: Колега danev69, не си прав че по-големите риби по-трудно се замаяват, и за големите и за малките е едно и също, зависи как ще се настрои машинката, има за всякакво риба сом, шаран и тк.нт. зависи на какво е настроена!
Здрасти,колега. Аз ловя с въдица и няма как да знам. Просто ми се иска да не могат да вадят големите риби. Ако зависи от мен ще ги издавя ,като кучета,защото това не са нормални хора и не заслужават капчица съжаление. ПП Сори за спама.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Бат Борю написа: Тези разкази добре, но забелязах нещо, което ме кара да се замисля за празните удари - по време на излетите миналата седмица забелязах че празните удари са не от щука,а от костенурки - очаквах, че тези гадове ще дърпат рибката бавно или ще водят плувката по повърхността, но не - потапят както си потапя щуката и затова може би отдаваме пропуснатите удари на наши грешки, а всъщност може и да не са щуки. Не зная как е на водоемите за които става въпрос в темата, но на тези корекции костенурките стават истинска напаст. Сигурен съм че са те, защото извадихме 3 бр, закачени за устата на тройката :evil:
Успех на всички колеги!
Малко да върна към темата за гелетата при риболова на щука - колегата е прав, където има костенурки, те често свалят рибките от куките. Аз също съм хващал костенурки на такъма,вкл. и на мястото за което разказвам, но при тях всичко е по-бавно, няма я стремителната атака, понякога плувката е преместена съвсем малко, а рибето го няма или ако потапя е плавно, без тръскането с глава когато щуката убива рибката.Съгласен съм, че костенурките са причина за част от гелетата.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Скоро време щуките не се ловят.Днес даже имах 2 изтървани на клатушката.Те нещо не лапат,а само удрят и гонят клатушката.Нещо става... :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”