Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за монтажи на косъм
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Мнение за монтажи на косъм
така слагам от доло на царевицата но аз питам за от горе да не отива към куката къде се поставя тревичката в самите зърна ли ......
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Да,нанизваш през тях!
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за отговора
-
- разбира нещата
Понякога пропускам да слагам долен стопер!Слагам суха клечка от най-тънките които намеря,може също да се слага и отгоре!
Относно монтажите са добре направени, само дето трябва да знаеш каква стръв ще слагаш!
Скоро лових с такива подобни куки,само че без термошлаух а със силиконов шлаух във 2 варианта-единия го слагах почти наравно с острието, а другия при извивката му.....имал съм доста откачени риби за което никак не ме впечатли(говоря за формата на куката и формата на острието и като се съобразя със стръвтта и вариантите колко дълъг да бъде косъма)!
Ако ползваш за стръв царевица,може би проблеми няма да има!(понеже не съм пробвал с такива куки)

Относно монтажите са добре направени, само дето трябва да знаеш каква стръв ще слагаш!
Скоро лових с такива подобни куки,само че без термошлаух а със силиконов шлаух във 2 варианта-единия го слагах почти наравно с острието, а другия при извивката му.....имал съм доста откачени риби за което никак не ме впечатли(говоря за формата на куката и формата на острието и като се съобразя със стръвтта и вариантите колко дълъг да бъде косъма)!
Ако ползваш за стръв царевица,може би проблеми няма да има!(понеже не съм пробвал с такива куки)

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- и господ не е толокова добър
Клечка върши работа, но си е хубаво да са стопери от двете страни с хубави стопери.Наблюдавам на филмите, шарана от мърдането с перките мърда и монтажа, тогава забелязах, че , когато е повече от една стръв и няма стопер отдолу, то стръвта се раздалечава и долната отива до куката, тогава монтажа става не работещ.Може пак да се хване риба, но след много изплювания, на див водоем можем да ги нямаме тези многото изплювания 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Прав си, даже вече започвам да слагам по-големи стопери че малките стопери разрушават стръвтта(топчето) и по тоя начин се губи ефекта на косъма....хубавото е обаче че когато слагаме 2 топчета трябва едното да бъде по-леко за да може при засмукване да навлиза първо то и тогава по-тежкото ето за това е случая на снежния човек с едно потъващо и едно плуващо,но съм имал и удар на две потъващи като в края слагах повдигач от тия дето слагаме при царевичките!
Ще дам един + за повдигача...
-той може да служи за защита от разрушаване при далечни замятания!
-служи да поеме дип
-служи да приповдигне леко стръвтта(в зависимост от големината на повдигача и стръвтта и не на последно място дълбочина на която ловим-налягане)

Ще дам един + за повдигача...
-той може да служи за защита от разрушаване при далечни замятания!
-служи да поеме дип
-служи да приповдигне леко стръвтта(в зависимост от големината на повдигача и стръвтта и не на последно място дълбочина на която ловим-налягане)

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Густо ми става, като гледам изчистени монтажи, желаяти успех. Най-важно е сега да ги тестваш и ако коват където и както трябва в долната джука заче има и рибаааа 

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега, дано да "коват" където трябва. Наслука, успех и на теб!
-
- разбира нещата
колеги доста четох за монтажите,досега съм слагал само на една въдица,имам няколко питанки.повода задължително ли трябва да е плетено влакно;когато се слага суха царевица как клупа ще пристегне стопера
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз съм начинаещ и искам да ви попитам за какво служи това, което съм оградил с червено на снимката.

Предварително благодаря за отговорите!

Предварително благодаря за отговорите!
-
- разбира нещата
За закрепване на бързата връзка-бърза смяна на монтажа с повод!

Освен това носи и името Covert Anti-Tangle Sleeves-предпазва от уплитане на монтажа, държи повода далеч от оловото и линията при замятане, гъвкава връзка при самозасичане и т.н.!
Аз ги ползвам и съм мн. доволен!

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=23&t=34594

Освен това носи и името Covert Anti-Tangle Sleeves-предпазва от уплитане на монтажа, държи повода далеч от оловото и линията при замятане, гъвкава връзка при самозасичане и т.н.!
Аз ги ползвам и съм мн. доволен!

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Да попитам за какво се слагат тези шлауфки долу при куката и горе до вирбела и повода можели да е от обикновена корда ?