Който си го може - си го може.

Модератори: bobopeli, sapuna

unchita
новобранец
новобранец

Re: Който си го може - си го може.

Мнение от unchita »

То когато няма риба - няма върбови клони,няма скъпи такъми...
Виж когато има риба и когато имаш възможността да ловиш всеки ден и да научиш тънкостите на водоема спокойно ще можеш да си вържеш кордата за малкото пръстче на крака и да си полегнеш на брега,а щом усетиш удар само да се протегнеш и да извадиш такъмчето. :lol:
unchita
новобранец
новобранец

Мнение от unchita »

Ето и моя свидетелска случка.
Риболов на едър 1.500 лин!
Идва бай Манго със стабилен кол от доматите на някоя нива с корда 0.35-0.40,голяма плувка,с огромната шаранова "орлов нокът" 7-8 номер-залага едно едро топче хляб и мята право до шавара.Слад чс плувката потегли,а майсторя просто изстреля с пръта хубавият лин на брега. :lol:
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

от тия коментари мога да ви кажа само какъв е извода за мен
не е важно дали си мургав бял или албинос
на гьола всички са равни
и другото не е важно какво ти пише на въдицата тя рибата не може да чете
а е важно да кесиш колкото се може повече за риба да познаваш водоема /да не забравяме че братовчедите прекарват целия си живот там/, поведението на рибата в зависимост от факторите на средата
те това ни отличава от мургавите братовчеди
и най добрия риболов за мен се прави когато впрегнеш това което знаеш като "купешки майстор" с това което можеш да научиш от местните като наблюдаваш не само рибата, но и тях когато я ловят
/това че рибата не може да чете не означава да я ловиш с кол за домати то тогава се губи кефа/
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

donky написа:и аз съм чувал,че където има бай манагау,там е рибата.а при циганите глада е по силен от тока (казва едно приятелче) :D
Точно така .......щом видиш циган да лови - значи там има риба.Аз бях свидетел на подобен случай - само че черният брат извади един шаран с кол за домати около 3 метра,шарана повече от кило пред погледите на поне 4-5 колеги с наредени дънни пръчки,наточени за големи риби.Айде успех и големи риби на всички ........
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

unchita написа:залага едно едро топче хляб
Ето това е най-важното за успеха на циганите!!! За съжаление ние българите сме оставили хляба някаде във времето и си мислиме че модерните захранки са вълшебни...
Изображение
unchita
новобранец
новобранец

Мнение от unchita »

CERRUTI написа:
unchita написа:залага едно едро топче хляб
Ето това е най-важното за успеха на циганите!!! За съжаление ние българите сме оставили хляба някаде във времето и си мислиме че модерните захранки са вълшебни...
Да,колега,така си е - аз за последно съм ловил на хляб преди 5-6 години именно на това водоемче,където бай Манго извади едрия лин.
Сетих се за една случка - черен хумор - бях замесил хляб с пакетче млян черен пипер,зареждам хранилката и набивам 2 ситни куки в нея - мятам до шаварите - след час и половина без удар изваждам за презареждане,а за моя изненада на едната от набитите куки в хранилката се беше хванала червеноперчица,ама милата издъхнала от зор,а хляба на хранилката тежи и даже нямаше сигнал на звънчето. :?
unchita
новобранец
новобранец

Мнение от unchita »

pojara28 написа:от тия коментари мога да ви кажа само какъв е извода за мен
не е важно дали си мургав бял или албинос
на гьола всички са равни
и другото не е важно какво ти пише на въдицата тя рибата не може да чете
а е важно да кесиш колкото се може повече за риба да познаваш водоема /да не забравяме че братовчедите прекарват целия си живот там/, поведението на рибата в зависимост от факторите на средата
те това ни отличава от мургавите братовчеди
и най добрия риболов за мен се прави когато впрегнеш това което знаеш като "купешки майстор" с това което можеш да научиш от местните като наблюдаваш не само рибата, но и тях когато я ловят
/това че рибата не може да чете не означава да я ловиш с кол за домати то тогава се губи кефа/
Много правилно - все пак онзи човек лови с кол,ама има за цел довечера да се нахрани и нищо друго не го интересува,а ние - модерните риболовци сме по-скоро спортисти,хора на изкуството - да усетиш упорството на рибата в опита си да избяга и да я укротиш,както бикобореца успява да покори разяреният бик,да предоставиш храната на рибата така,както на теб биха ти сервирали в 5 звезден ресторант,с всички възможни приготовления.Имаше една реклама за Шампионска лига,но ще перифразирам - въдица 60лв.,корда 22лв.,плувка и кукичка 10лв.,но удоволствието - БЕЗЦЕННО! :!:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Май повечето сме имали такива случай , аз се сещам за един.
Бяхме с едно приятелче на село , а там минава река Огоста и ния на нея за щука с блесна по водата и около брега. Мятане повече от 4 часа сменяване на блесни воблери глупости и без ефект.
Качихме се на брега да поодморим и до нас един възрастен циганин :? си ги шие на пръчка от дут , и коркова тапа (м/у като бях малък и аз така там си ловех риба) и вместо тройка с метален повод , една голяма ръждясала голяма кука и навита тънка тел около 10 см (като повод) :lol: .
Питам го колко хвана 1 - 2 и той дига един плетен живарник с около 10-тина , но се до кило , а на 2 - 3 метра до него си имаше хора който си ловяха с тапа поводи баш как си трябва , пускат по теченията на вътре , понаплитко , но без удар .
Човечеца си ги ловеше стабилно , но и беше много приказлив и весел дядка почерпихме го бира , и след малко заваля пороен дъжд ние си, се качихме в колата а той се скри под дърво , ноо ни дожале и го викнахме при нас (едвам го навихме) :lol: как отворих вратата да го питам и беше вътре :mrgreen: .
Малко лаф с него (е понамирисваше) и спря дъжда и риболова започна отнова , но тогава вече ния ги ловехме .
таа каква е поуката .... :wink:
П.п след час някъде дядото хвана и сом :shock: , а там не бях виждъл от години понеже с много бомби и ток биеха рибата
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”