Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

навсякъде са мамицата им
Модератор: bobopeli
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: навсякъде са мамицата им
Колега CERRUTI, аз съм написал, че ще намаляваНяма такова нещо...........Колко фактора влияят на кълването на рибата?То не е атмосферно налягане,време,земетресеня,колебания във нивото на водата..и куп други.....а колко от тях влияят на мрежите,тока и отровите? Николко!!!Мрежата и тока не ги интересува рибата гладна ли е или не!!!
Въпреки, че в малките затворени водоеми си намалява дори и при практикуване на законен риболов, ако не се зарибява. Ако не беше така, арендоването на водоеми щеше да бъде перпетуум мобилеАко няма допълнителни ограничения от закона, като максимален улов, забрана през размножителния период и др.

Равновесието на видовете в един малък затворен водоем се нарушава изключително лесно!
Лично мое мнение е, че законите за разрешено количество уловена риба, брой въдици и др. трябва да се съобразяват с вида на водоема.
Никой не може да ме убеди, че в един декар гьол, близо до голям град, рибата не може да се излови с въдици. Не напълно разбира се, но рано или късно идва момента, в който улавянето на смислен вид придобива случаен характер.
Така че, ако искаме да практикуваме пълноценно хобито си, в много случаи трябва да проявяваме великодушие и да пускаме дори и немаломерни риби. Още повече, че въпросът не опира само до нашето хоби, а и до цялостното екоравновесие.
Мрежарите и токаджиите са долна измет, но не можем да се самозалъгваме, че ако ги нямаше тях всикчо щеше да е цъфнало и вързало.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Ей много философи ЕЙ!dodo16 написа:Що не му казахте на човека , че е незаконно ами го щракате като папараци зад храстите.
В язовир ако не се зарибява и то правилно , рибата/не каракуда/ намалява. Не е така в реката обаче. Там рибата чезне заради локални замърсители/цехчета фабрички .../ или регионални такива. Няма как да изловите рибата , щото достъпните места са малко.
Относно човека със серкмето - той така знае , така си и лови и дядо му така си е ловил , то и серкмето му е от него. Просто му се яде прясна риба и за него това е начина. Манталитета му е такъв. И Вашата роля в случая не е да се криете като мишоци , ами да отидете при него , да му обясните , че това е назаконнно и неудобно , да му покажете как и т.н.
Нучил съм десетки на правилния начин и съм подарил сумати въдици /за по 10 - 20лв

А пък ако не возприема

Та не стева само с мърморене , трябва и просветна дейност и наказателни акции.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В момента на Жребчево излизали дребни щуклета и немога да ви опиша кава еофория е. Цяла Стара Загора е хукнала да лови малки щукички идват хора вадят си седмичен билет купуват по 2-3 блеснички и газ към язовира защото излизала щука, а най-лошото е, че има пенсионери с внучета и този човек на кво може да го научи това дете. Представете си какво масово изтребление на дребна щука се извършва в момента от "законни рибари"
Друг случай в Стара Загора редовно ходя за риба на ез.Загорка понеже е почти в рамките на града. Един ден отивам и гледам един дятка и едно детенце седнали и си ловят дребни шаранчета (наскоро зарибени с дарения от целия град) питам го аз защо лови дребни шаранче като е забранено и неговия отговор беше, че си е бил платил билета и щял да си лови кавато си иска риба. Звънах на иара и като дойдоха дъртия неможе да свари да изсипе торбичката обратно
. Така че като се казва в една книга "Който е безгрешен той пръв да хвърли камъка"

Друг случай в Стара Загора редовно ходя за риба на ез.Загорка понеже е почти в рамките на града. Един ден отивам и гледам един дятка и едно детенце седнали и си ловят дребни шаранчета (наскоро зарибени с дарения от целия град) питам го аз защо лови дребни шаранче като е забранено и неговия отговор беше, че си е бил платил билета и щял да си лови кавато си иска риба. Звънах на иара и като дойдоха дъртия неможе да свари да изсипе торбичката обратно

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation