навсякъде са мамицата им

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: навсякъде са мамицата им

Мнение от franky »

Няма такова нещо...........Колко фактора влияят на кълването на рибата?То не е атмосферно налягане,време,земетресеня,колебания във нивото на водата..и куп други.....а колко от тях влияят на мрежите,тока и отровите? Николко!!!Мрежата и тока не ги интересува рибата гладна ли е или не!!!
Колега CERRUTI, аз съм написал, че ще намалява
Ако няма допълнителни ограничения от закона, като максимален улов, забрана през размножителния период и др.
Въпреки, че в малките затворени водоеми си намалява дори и при практикуване на законен риболов, ако не се зарибява. Ако не беше така, арендоването на водоеми щеше да бъде перпетуум мобиле :lol:
Равновесието на видовете в един малък затворен водоем се нарушава изключително лесно!
Лично мое мнение е, че законите за разрешено количество уловена риба, брой въдици и др. трябва да се съобразяват с вида на водоема.
Никой не може да ме убеди, че в един декар гьол, близо до голям град, рибата не може да се излови с въдици. Не напълно разбира се, но рано или късно идва момента, в който улавянето на смислен вид придобива случаен характер.
Така че, ако искаме да практикуваме пълноценно хобито си, в много случаи трябва да проявяваме великодушие и да пускаме дори и немаломерни риби. Още повече, че въпросът не опира само до нашето хоби, а и до цялостното екоравновесие.
Мрежарите и токаджиите са долна измет, но не можем да се самозалъгваме, че ако ги нямаше тях всикчо щеше да е цъфнало и вързало.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

dodo16 написа:Що не му казахте на човека , че е незаконно ами го щракате като папараци зад храстите.
Ей много философи ЕЙ!
В язовир ако не се зарибява и то правилно , рибата/не каракуда/ намалява. Не е така в реката обаче. Там рибата чезне заради локални замърсители/цехчета фабрички .../ или регионални такива. Няма как да изловите рибата , щото достъпните места са малко.
Относно човека със серкмето - той така знае , така си и лови и дядо му така си е ловил , то и серкмето му е от него. Просто му се яде прясна риба и за него това е начина. Манталитета му е такъв. И Вашата роля в случая не е да се криете като мишоци , ами да отидете при него , да му обясните , че това е назаконнно и неудобно , да му покажете как и т.н.
Нучил съм десетки на правилния начин и съм подарил сумати въдици /за по 10 - 20лв :D естественно/ , и що патки и агнета са ми заклали щото вече си ядат прясна риба без да си мокрят дъното на гащите. Не че са гладни , рибка им се хапва. Ама вие как да го разберете това зад храста.
А пък ако не возприема :axe: . Аз съм ловил циганчета на търмък / косене/ и парашут :D . И най- интересното е че и този метод работи. След скандала с групата и показване на ножове и пищоф/моя :D / , все има някое по-любопитно да пита "Бате как?" . И като се научи , групата около него се увеличава , и така. Споделям седемгодишен опит странстване по милата Родина.
Та не стева само с мърморене , трябва и просветна дейност и наказателни акции.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

В момента на Жребчево излизали дребни щуклета и немога да ви опиша кава еофория е. Цяла Стара Загора е хукнала да лови малки щукички идват хора вадят си седмичен билет купуват по 2-3 блеснички и газ към язовира защото излизала щука, а най-лошото е, че има пенсионери с внучета и този човек на кво може да го научи това дете. Представете си какво масово изтребление на дребна щука се извършва в момента от "законни рибари" :finga: :finga:
Друг случай в Стара Загора редовно ходя за риба на ез.Загорка понеже е почти в рамките на града. Един ден отивам и гледам един дятка и едно детенце седнали и си ловят дребни шаранчета (наскоро зарибени с дарения от целия град) питам го аз защо лови дребни шаранче като е забранено и неговия отговор беше, че си е бил платил билета и щял да си лови кавато си иска риба. Звънах на иара и като дойдоха дъртия неможе да свари да изсипе торбичката обратно :D :D. Така че като се казва в една книга "Който е безгрешен той пръв да хвърли камъка"
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”