Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Помощ в избор на лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Re: Помощ в избор на лодка
И в какво се изразява "кютучеството"Галидо написа:Аха голяма е разликата в цената.ама ZENDER е голям кютук.имам приятел с такава и знам от него...

А относно Allroundmarin-а на тaзи, която съм ползвал на кашона пишеше "Destination Austria"

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Такава хонда има един приятел, а съсвсем скоро разглеждах ямахата в представителството на бул.Цариградско шосе на втори етаж. И двете са доста идентични лодки с много сходни характеристики(дължина, ширина, диаметър на балоните и т.н.) Която и от двете да вземеш, няма да сбъркаш. След представителството на ямаха е представителството на зандер, и от там можеш да се отбиеш и да ги разгледаш.
А относно хондата, оборудвана е с 20к.с. двигател, четиритактов на хонда и върви меко казано прекрасно.
За избора - както е казал колегата - око да види, ръка да пипне, най-добре ги разгледай всичките.
А относно хондата, оборудвана е с 20к.с. двигател, четиритактов на хонда и върви меко казано прекрасно.
За избора - както е казал колегата - око да види, ръка да пипне, най-добре ги разгледай всичките.
Скуката убива...
Не забравяйте, че големите фирми не си слагат името на какво да е! Всичко е тествано, и тествано, и тествано, преди да сложат YAMAHA или HONDA! И това "око да види, ръка да пипне" - има някакъв смисъл, но пак да не се забравя, че като нови всички лодки изглеждат добре... Обаче след година-две експлоатация почва много, ама много да си личи кой е призвел лодката!
Не съм сигурен колега....И е вярно, и не е. Особенно ако правим аналогия с автомобилите. Тойота ги пукнаха от сервизни акции и антиреклама, Фолксваген се излагат редовно в тестове за издържливост, а Хюндай....е най-надеждния автомобил за тази година. Много съм склонен да вярвам, че и при лодките е така.
Да, вярно е, че държат на името си, но чак пък да се стараят толкова....
Ако се замисля за марката Хонда, вероятно лодките са най-малкото им перо в номенклатурата, същото важи и за Ямаха. Може и да греша, но според мен, брандирането на надуваемите лодки с техните лога е не е толкова с цел печалба, колкото реклама на продуктите им.
Да, вярно е, че държат на името си, но чак пък да се стараят толкова....
Ако се замисля за марката Хонда, вероятно лодките са най-малкото им перо в номенклатурата, същото важи и за Ямаха. Може и да греша, но според мен, брандирането на надуваемите лодки с техните лога е не е толкова с цел печалба, колкото реклама на продуктите им.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Така де! Нали си съгласен, че с цел реклама никой няма да направи компромис с качеството и да си сложи логото на някаква измишльотина, пък било то и най-малкото перо от бизнеса му? Между другото предния пост го написах от личен опит и затова казвам, че след година ползване доста си личи кой е правил лодката.Шморхи написа: Може и да греша, но според мен, брандирането на надуваемите лодки с техните лога е не е толкова с цел печалба, колкото реклама на продуктите им.
Не мога да го твърдя със сигурност, но мисля, че правилно подбрана noname лодка, може да е толкова добра, колкото и марковата. Моята примерно не е толкова добра, но има китайски, пак на сносни цени, които са доста добре направени и оборудвани.
Ако трябваше сега да си купувам надуваема и избора беше 1600 лева за китаец или 2200-2500 за Хонда/Ямаха бих взел...... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не съм много фен на втората употреба, особенно лодки и най-вече двигатели, но това ми е легнало отдавна на сърце, но това съм си аз.
Ако трябваше сега да си купувам надуваема и избора беше 1600 лева за китаец или 2200-2500 за Хонда/Ямаха бих взел...... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не съм много фен на втората употреба, особенно лодки и най-вече двигатели, но това ми е легнало отдавна на сърце, но това съм си аз.

Еми...Пак дойдохме на моята, значи...Шморхи написа: Ако трябваше сега да си купувам надуваема и избора беше 1600 лева за китаец или 2200-2500 за Хонда/Ямаха бих взел...... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Единствената причина е дървения кил. Просто другите не го предлагат. Честно ли? Никак, ама никак не съм уверен, че избора ми би бил "марков".
Аз и в момента карам с китаец за доста по-малко от 1600. Ще направи година след месец и още съм жив, че и доста удовлетворен...но не напълно.
Аз и в момента карам с китаец за доста по-малко от 1600. Ще направи година след месец и още съм жив, че и доста удовлетворен...но не напълно.

http://www.youtube.com/watch?v=TPI2e-vw ... rofilepage Лодка "Карайдел" ,Двигател "Ветерок"8е!Над 10 години безпроблемно ползване!!!
Както виждате Ветерока пали от първия път,а е на 23 години!!!Но масло 1:33!!! 

Здравейте колеги! И аз моля за съвет! Преди месец мои познат "обърна резбата"
-реши да става ловец. Та той кардинално решава нещата - раздаде си въдиците и почти цялата екипировка. На мене завеща сонар Piranha Max10 - сега го гледам, като индианец пишеща машина защото няма упътване и един извънбордов двигател Johnson 4.0 - мисля, че е двутактов с къс ботуш. Та сега трябва да се оборудвам и с лодка. Ама каква? Възможностите ми са скромни - до 1000-1300лв. На морски риболов няма да ходя.

Двигателят е малко скромен, иначе варианти има. Казвам скромен, в смисъл такъв, че трудно ще накараш която и да е лодка, да върви бързо с него. Ако целта ти е само риболов, без бързо придвижване, то надуваема 3-3.30 метра би била добър вариант. Ще можеш да си я пускаш и вадиш сам, сравнително удобна, доста сигурна...какво повече!
Има интересни предложения в момента.

Има интересни предложения в момента.
Че е скомен - скромен е! Ама "на харизан кон зъбите се не гледат"
. Че няма да върви бързо - нищо. Пък и с моите 120кг.- какво да искам? Да лети? Не става! Не мога да преценя дали надуваема или стъклопластова лодка е по-добра!

Имаш ли къде да държиш стъклопластова лодка? А имаш ли с какво да я превозваш до язовира и да я пуснеш на вода?
Отговори си на тези въпроси и ще имаш отговора.
Предимства и недостатъци и надуваемите, и твърдите лодки имат.
Надуваемите:
- повече грижи за почистване
- възможност от спукване, било от такъм, било от външен източник
- по-малко място на борда
- по-малко живот на самата лодка
+ може да заема малко място
+ много по-стабилни в статично положение
Твърди:
+ никакви или почти никакви грижи по поддръжка. Можеш да я хвърлиш на двора и да я потърсиш следващия сезон
+ по-дълговечни като материал
+ при идентични размери има повече място в твърдата, отколкото в надуваемата.
- заема повече място
- клатят се доста при статично положение
Избора е твой, време за размисъл има.
Успех и ако има нещо, питай!
Отговори си на тези въпроси и ще имаш отговора.
Предимства и недостатъци и надуваемите, и твърдите лодки имат.
Надуваемите:
- повече грижи за почистване
- възможност от спукване, било от такъм, било от външен източник
- по-малко място на борда
- по-малко живот на самата лодка
+ може да заема малко място
+ много по-стабилни в статично положение
Твърди:
+ никакви или почти никакви грижи по поддръжка. Можеш да я хвърлиш на двора и да я потърсиш следващия сезон
+ по-дълговечни като материал
+ при идентични размери има повече място в твърдата, отколкото в надуваемата.
- заема повече място
- клатят се доста при статично положение
Избора е твой, време за размисъл има.

Успех и ако има нещо, питай!