Помощ в избор на лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Помощ в избор на лодка

Мнение от esox_hunter »

Галидо написа:Аха голяма е разликата в цената.ама ZENDER е голям кютук.имам приятел с такава и знам от него...
И в какво се изразява "кютучеството" :wink: :) в теглото ли в нещо друго ли !? Питам защото "кютук" се използва обикновенно, когато нещо е доста тежко и пр. Аз съм ползвал многократно зандери и то поне няколко размера и да ти кажа "кютук" е последното нещо на което бих оприличил тези лодка :wink: :lol:
А относно Allroundmarin-а на тaзи, която съм ползвал на кашона пишеше "Destination Austria" :wink: ... дали е правена в Австия а? :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Pana
новобранец
новобранец

Мнение от Pana »

Такава хонда има един приятел, а съсвсем скоро разглеждах ямахата в представителството на бул.Цариградско шосе на втори етаж. И двете са доста идентични лодки с много сходни характеристики(дължина, ширина, диаметър на балоните и т.н.) Която и от двете да вземеш, няма да сбъркаш. След представителството на ямаха е представителството на зандер, и от там можеш да се отбиеш и да ги разгледаш.
А относно хондата, оборудвана е с 20к.с. двигател, четиритактов на хонда и върви меко казано прекрасно.
За избора - както е казал колегата - око да види, ръка да пипне, най-добре ги разгледай всичките.
Скуката убива...
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

Не забравяйте, че големите фирми не си слагат името на какво да е! Всичко е тествано, и тествано, и тествано, преди да сложат YAMAHA или HONDA! И това "око да види, ръка да пипне" - има някакъв смисъл, но пак да не се забравя, че като нови всички лодки изглеждат добре... Обаче след година-две експлоатация почва много, ама много да си личи кой е призвел лодката!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Не съм сигурен колега....И е вярно, и не е. Особенно ако правим аналогия с автомобилите. Тойота ги пукнаха от сервизни акции и антиреклама, Фолксваген се излагат редовно в тестове за издържливост, а Хюндай....е най-надеждния автомобил за тази година. Много съм склонен да вярвам, че и при лодките е така.
Да, вярно е, че държат на името си, но чак пък да се стараят толкова....
Ако се замисля за марката Хонда, вероятно лодките са най-малкото им перо в номенклатурата, същото важи и за Ямаха. Може и да греша, но според мен, брандирането на надуваемите лодки с техните лога е не е толкова с цел печалба, колкото реклама на продуктите им.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

Шморхи написа: Може и да греша, но според мен, брандирането на надуваемите лодки с техните лога е не е толкова с цел печалба, колкото реклама на продуктите им.
Така де! Нали си съгласен, че с цел реклама никой няма да направи компромис с качеството и да си сложи логото на някаква измишльотина, пък било то и най-малкото перо от бизнеса му? Между другото предния пост го написах от личен опит и затова казвам, че след година ползване доста си личи кой е правил лодката.
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Не мога да го твърдя със сигурност, но мисля, че правилно подбрана noname лодка, може да е толкова добра, колкото и марковата. Моята примерно не е толкова добра, но има китайски, пак на сносни цени, които са доста добре направени и оборудвани.
Ако трябваше сега да си купувам надуваема и избора беше 1600 лева за китаец или 2200-2500 за Хонда/Ямаха бих взел...... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не съм много фен на втората употреба, особенно лодки и най-вече двигатели, но това ми е легнало отдавна на сърце, но това съм си аз. :)
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

Шморхи написа: Ако трябваше сега да си купувам надуваема и избора беше 1600 лева за китаец или 2200-2500 за Хонда/Ямаха бих взел...... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не съм много фен на втората употреба, особенно лодки и най-вече двигатели, но това ми е легнало отдавна на сърце, но това съм си аз. :)
Еми...Пак дойдохме на моята, значи... :D Що така не искаш да вземеш някой китаец за 1600 лв, дори не нова хонда или ямаха, ами отиваш още по-нагоре, па макар и втора употреба? Кажи сега ,че пак нямало значение кой я е произвел :wink:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Единствената причина е дървения кил. Просто другите не го предлагат. Честно ли? Никак, ама никак не съм уверен, че избора ми би бил "марков".
Аз и в момента карам с китаец за доста по-малко от 1600. Ще направи година след месец и още съм жив, че и доста удовлетворен...но не напълно. :)
popeto1
новобранец
новобранец

Мнение от popeto1 »

http://www.youtube.com/watch?v=TPI2e-vw ... rofilepage Лодка "Карайдел" ,Двигател "Ветерок"8е!Над 10 години безпроблемно ползване!!! :smt026 Както виждате Ветерока пали от първия път,а е на 23 години!!!Но масло 1:33!!! :smt041
Асен
новобранец
новобранец

Мнение от Асен »

Здравейте колеги! И аз моля за съвет! Преди месец мои познат "обърна резбата" :D -реши да става ловец. Та той кардинално решава нещата - раздаде си въдиците и почти цялата екипировка. На мене завеща сонар Piranha Max10 - сега го гледам, като индианец пишеща машина защото няма упътване и един извънбордов двигател Johnson 4.0 - мисля, че е двутактов с къс ботуш. Та сега трябва да се оборудвам и с лодка. Ама каква? Възможностите ми са скромни - до 1000-1300лв. На морски риболов няма да ходя.
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Двигателят е малко скромен, иначе варианти има. Казвам скромен, в смисъл такъв, че трудно ще накараш която и да е лодка, да върви бързо с него. Ако целта ти е само риболов, без бързо придвижване, то надуваема 3-3.30 метра би била добър вариант. Ще можеш да си я пускаш и вадиш сам, сравнително удобна, доста сигурна...какво повече! :wink:
Има интересни предложения в момента.
Асен
новобранец
новобранец

Мнение от Асен »

Че е скомен - скромен е! Ама "на харизан кон зъбите се не гледат" :D . Че няма да върви бързо - нищо. Пък и с моите 120кг.- какво да искам? Да лети? Не става! Не мога да преценя дали надуваема или стъклопластова лодка е по-добра!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Имаш ли къде да държиш стъклопластова лодка? А имаш ли с какво да я превозваш до язовира и да я пуснеш на вода?
Отговори си на тези въпроси и ще имаш отговора.
Предимства и недостатъци и надуваемите, и твърдите лодки имат.
Надуваемите:
- повече грижи за почистване
- възможност от спукване, било от такъм, било от външен източник
- по-малко място на борда
- по-малко живот на самата лодка
+ може да заема малко място
+ много по-стабилни в статично положение
Твърди:
+ никакви или почти никакви грижи по поддръжка. Можеш да я хвърлиш на двора и да я потърсиш следващия сезон
+ по-дълговечни като материал
+ при идентични размери има повече място в твърдата, отколкото в надуваемата.
- заема повече място
- клатят се доста при статично положение
Избора е твой, време за размисъл има. :)
Успех и ако има нещо, питай!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”