Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Само бракониерите ли са виновни или и несъзнателните колеги?
Модератор: bobopeli
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Само бракониерите ли са виновни или и несъзнателните колеги?
Поради ежедневната ми работа с рибари съм достигнал до някои изводи.
Средностатистическия български рибар се ръководи от една елементарна математическа формула.
Уловената риба винаги трябва да е повече от похарчените пари за такъми. Това е физичен закон който в никакъв случай не трябва да се нарушава.
При вида на макара или пръчка над 100 лв редовно чувам фразата " Ха то аз кога ще хвана толкова риба !!!"
Та бракониерите са просто паразити които са се приспособили към специфичните условия на средата т.е. пълното беззаконие и пълната апатия на народа.
Средностатистическия български рибар се ръководи от една елементарна математическа формула.
Уловената риба винаги трябва да е повече от похарчените пари за такъми. Това е физичен закон който в никакъв случай не трябва да се нарушава.
При вида на макара или пръчка над 100 лв редовно чувам фразата " Ха то аз кога ще хвана толкова риба !!!"
Та бракониерите са просто паразити които са се приспособили към специфичните условия на средата т.е. пълното беззаконие и пълната апатия на народа.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Здравей Данев,danev69 написа: До Плвдив на един рибарник в с. Труд миналата година имаше стращно много щука. Масово хващаните риби бяха 700-800 гр. ..
Щука 800 гр е с дължина 48 см, при разрешен размер 35.За района на София, това си е мерна риба.Може би в Южна България да има много щука, в един пост на колега от Ямбол, беше написал, че "щукички" по един кг ги връщал.Аз не го правя, може би защото не съм попадал на такова изобилие.
- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. От всички,щукарски водоеми ,които съм посещавал,само този беше с такова изобилие на щука. Казвам беше,защото явно щуката се излови. За мен щука 700-800 гр е малка и аз ги пускам. Всеки сам взима решение дали дапуска рибите или не. На същия язовир съм засичал колега,който се е хвалил,че за един ден има хванати 28 щуки и всичките ги е взел. За мен риболова е хоби .Поздрави.G.Petkov написа:.Аз не го правя, може би защото не съм попадал на такова изобилие.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му