Само бракониерите ли са виновни или и несъзнателните колеги?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Само бракониерите ли са виновни или и несъзнателните колеги?

Мнение от dunavski »

Поради ежедневната ми работа с рибари съм достигнал до някои изводи.
Средностатистическия български рибар се ръководи от една елементарна математическа формула.
Уловената риба винаги трябва да е повече от похарчените пари за такъми. Това е физичен закон който в никакъв случай не трябва да се нарушава.
При вида на макара или пръчка над 100 лв редовно чувам фразата " Ха то аз кога ще хвана толкова риба !!!"
Та бракониерите са просто паразити които са се приспособили към специфичните условия на средата т.е. пълното беззаконие и пълната апатия на народа.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

danev69 написа: До Плвдив на един рибарник в с. Труд миналата година имаше стращно много щука. Масово хващаните риби бяха 700-800 гр. ..
Здравей Данев,
Щука 800 гр е с дължина 48 см, при разрешен размер 35.За района на София, това си е мерна риба.Може би в Южна България да има много щука, в един пост на колега от Ямбол, беше написал, че "щукички" по един кг ги връщал.Аз не го правя, може би защото не съм попадал на такова изобилие.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

G.Petkov написа:.Аз не го правя, може би защото не съм попадал на такова изобилие.
Здрасти,колега. От всички,щукарски водоеми ,които съм посещавал,само този беше с такова изобилие на щука. Казвам беше,защото явно щуката се излови. За мен щука 700-800 гр е малка и аз ги пускам. Всеки сам взима решение дали дапуска рибите или не. На същия язовир съм засичал колега,който се е хвалил,че за един ден има хванати 28 щуки и всичките ги е взел. За мен риболова е хоби .Поздрави.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”