Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Модератор: dantho.mihov
-
tolio_pm
- разбира нещата

Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Дизелите уж имали скъпа подръжка и се чупели, но пък който е седнал на читав дизел повече не е посислил за друго. Дали?
Та моето мнение е твърдо за дизелов мотор. Икомочен, с достатъчен въртящ момент и при добро обслужване доста по-надежден от бензина.
Е тетука е истината Ивак
От 12 год.карам само печки, надявам се и за напред да е все така
Пп:А иначе:разни хора-разни идеали
Та моето мнение е твърдо за дизелов мотор. Икомочен, с достатъчен въртящ момент и при добро обслужване доста по-надежден от бензина.
Е тетука е истината Ивак
От 12 год.карам само печки, надявам се и за напред да е все така
Пп:А иначе:разни хора-разни идеали
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Имам 318 tdi и не я менкам за нищо на света

valeri_1914@abv.bg написа:Газта излиза по скъпо от дизела.Смени кабели,свещи и някоя мембрана а и гърне веднъж в годината ако я караш по сериозно и ето разликата.Дизел се намира по1.60 лв.А не вървенето по байра на газениците не го коментирам.Само трябва да се внимава с горивото на дизела.Добра цетка и задължително през тензух.
дизел по 1.60 и зимата чакаш да се вдигне температурата за да си използваш колата дори и от 2.30 го има същия риск с българската нафта това пък за кабели и тн е пълна глупост че се сменят заради газта
но както други теми за коли всеки ще си хвали неговата моето мнение е че е по добре бензин + газ по простата логика че имаш 2 в 1 кеф ти бензин кеф ти газ
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
jamiemirror
- вече хвърля и на тежко

Дизела е по-скъп за поддръжка и капризен към гориво - имаше случаи на изгърмели мотори на 40 000 км от първите серии комън рейли заради лоша нафта в България.
Газ/метан винаги излизат по-евтини за каране.
Колегите които сравняват вървенето - да заповядат! При бензинов мотор със същите коне и система (с турбо или без) дизела изостава по всички показатели. Дизела има по-голям въртящ момент - но не и ако сравняваме турбодизел с турбо бензинов двигател. Тогава разликите са 10-ина %. Нека все пак сравник ябълки с ябълки - и круши с круши.
Това за бомбата/газова бутилка също не е вярно. Резервоарите на нафта/бензин са по-ненадеждни от една бутилка.
ПП: Забравя се и че бензиновите газицифирани варианти са двугоривни - пробега може да е ОГРОМЕН с двата резервоара и надеждността е много голяма предвид дублирането на горивните системи! Паленето на двигател в кански студ също е много по-лесно от дизелите. За проблемите със замръзваща нафта да не говорим.
Газ/метан винаги излизат по-евтини за каране.
Колегите които сравняват вървенето - да заповядат! При бензинов мотор със същите коне и система (с турбо или без) дизела изостава по всички показатели. Дизела има по-голям въртящ момент - но не и ако сравняваме турбодизел с турбо бензинов двигател. Тогава разликите са 10-ина %. Нека все пак сравник ябълки с ябълки - и круши с круши.
Това за бомбата/газова бутилка също не е вярно. Резервоарите на нафта/бензин са по-ненадеждни от една бутилка.
ПП: Забравя се и че бензиновите газицифирани варианти са двугоривни - пробега може да е ОГРОМЕН с двата резервоара и надеждността е много голяма предвид дублирането на горивните системи! Паленето на двигател в кански студ също е много по-лесно от дизелите. За проблемите със замръзваща нафта да не говорим.
- MIhaYLOV
- научил се да хвърля

За всеки е различно, за едни бензин, за други нафта, за трети газ! Всеки според нуждите и възможностите си.
При положение, че имам познати, които работят на 60-70 км. от местата където живеят, тоест минават по 120-130км. на ден, нормално е да сложат газова уредба. Защото ако за някой тия спестени 3-5лв на 100км не са пари да му дам банковата си сметка и всеки ден да ми ги внася
, а отностно това че умира на баира също не е вярно на 100% , но при 80% от случаите особено с по-стара кола или с по-некачествено направена газува удредба е вярно.
От друга страна пък ако работиш тираджия или си моряк по танкерите, не вярвам да караш бензин
Така, че всичко е много относително-колко пътуваш, каква кола имаш, къде работиш и т.н
И в крайна сметка всеки си се нагажда според ситуацията и това как за него е най-изгодно и най-удобно.
При положение, че имам познати, които работят на 60-70 км. от местата където живеят, тоест минават по 120-130км. на ден, нормално е да сложат газова уредба. Защото ако за някой тия спестени 3-5лв на 100км не са пари да му дам банковата си сметка и всеки ден да ми ги внася
От друга страна пък ако работиш тираджия или си моряк по танкерите, не вярвам да караш бензин
Така, че всичко е много относително-колко пътуваш, каква кола имаш, къде работиш и т.н
И в крайна сметка всеки си се нагажда според ситуацията и това как за него е най-изгодно и най-удобно.
-
kris1882
- новобранец

Колегите са прави всеки сам трябва да реши какво гориво да използва. Аз съм на газ от 10 години и от 9 години спорим с един приятел относно бензин (газ) и дизел наскоро си смени колата и познайте след много умуване какво си взе бензин и веднага разбира се сложи газ.Мен лично никой не може да ме убеди че дизеловите автомобили са по добри от бензиновите (с добре монтирана газова уредба) но пак казвам това е моето мнение.Колата която карам е Ford Mondeo 2000сс 1993 година газовата уредба е слагана в италя от кадето е внесена и колата и за сега нямам никакви проблеми вече 4 години. А аз умирането по баирите не е така поне при мен.Стига толкова и
кой каквото му сака сърце да си го кара

- pepi71
- научил се да хвърля

По хубаво от бензина няма,пожелавам го наистина всеки да може да си го позволи.
В момента карам дизелова кола и неща да смятам колко пари давам за подръжка
нафтата ни е ужасна,без добавка тия нови мотори направо се скапват -такаче бензинка 
В момента карам дизелова кола и неща да смятам колко пари давам за подръжка
-
nikolayyyyyy
- вече хвърля и на тежко

колеги бензина излиза малко по скъпичко удоволствие,но подръжката му идва доста по евтина,от повечето дизели,не искам да обидя никой колега със дизелов автомобил, но да не дава господ да отваряш двигател,цените са безбожни,пример мои приятел кара ,,МЕРЦЕДЕС,,Е300ТД, 2000г. 177кс,за 1година каране със наща,,ликувана,, нафта,резултата беше сменяне на дюзи,,инжекторни,, 6x600лв броиката,+труд =4000лв,при бензина не са така скъпи частите,ако караше бензинова кола от същия модел с тези 4000лв,щеше да смени ,,направо двигател с цялата исталация и ECU чак до краино гърне+скоростна кутия,,автомат,,такаче правете си сметката на какъв автомобил бехте се качили,а в БЪЛГАРИЯ по автокъщите всеки дизел е УДОШЕН навън хората каращи дизеи ги юркат здраво,навартяла вече 6-700 000х.км. икономична но скапана от всякъде кола,и естествено веднага се пуска по нащи автокъщи,НОВ ВНОС,дизел на 150 000-200 000х,кл на 10г.няма километражите ги връщат и така ако е дизел да е нов,за ГАСТА на които му допада да кара на гас да слага но ,,ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН,, колата тогава трябва да върви малко по добре,защото прекъсвача не играе вече роля,докъто на бензин забива ,аз карам ,,BMW,,E34,520I на бензин и небих и сложил ГАЗ,но всеки си знае за него,поздрави на всички 
П.С.и какво излиза на края ,,КОН за КОКОШКА,,ПАТКА за СЛОН,,
ДИЗЕЛ,,тубена=ПОДРЪЖКА,,много скъпа,,
БЕНЗИН,,скъп,,=ПОДРЪЖКА,,по евтина,,
докъто БЪЛГАРИНА не може да си позволи нов автомобил и да го кара до изтичане на гаранцията му ,,много ще се лъжем,, че караме икономични и евтини за подръзка автомобили
П.С.и какво излиза на края ,,КОН за КОКОШКА,,ПАТКА за СЛОН,,
ДИЗЕЛ,,тубена=ПОДРЪЖКА,,много скъпа,,
БЕНЗИН,,скъп,,=ПОДРЪЖКА,,по евтина,,
докъто БЪЛГАРИНА не може да си позволи нов автомобил и да го кара до изтичане на гаранцията му ,,много ще се лъжем,, че караме икономични и евтини за подръзка автомобили
аз ще ви кажа как сме в нас пък вие решаваите какво да е ,
хона сивик 97г 1.4 ис 90 коня бензин на дълго 5л/100км , градско 7л/100
хонда сивик 98г 1.6 105 коня , метан на дълго 3.9кг /100 км е вярно не върви но пък е без пари , градско 4.5-5 кг /100км
нисан примера 2001 2.0 автоматик 140 коня бензин на дълго 8.5л/100км комфортно возене малко тромав за набиране , градско 11- 12л/100км
мицубиши лансер 1.8 митек 2009г 144 коня бензин 7/100 на дълго , градско 9-10л /100км
рендж ровър85г 3.5 в8 163 коня 15л /100км газ , градско 20л /100 км
заради студа зимата не караме дизели , че замръзва , просто в нашия район няма свестна нафта
колеги другото е колко км се кара на година
общо взето при нас
най- малко се кара джипа около 8-10 000км на година
и наи много метановата хонда около 40 000км + на година
хонда сивик 98г 1.6 105 коня , метан на дълго 3.9кг /100 км е вярно не върви но пък е без пари , градско 4.5-5 кг /100км
нисан примера 2001 2.0 автоматик 140 коня бензин на дълго 8.5л/100км комфортно возене малко тромав за набиране , градско 11- 12л/100км
мицубиши лансер 1.8 митек 2009г 144 коня бензин 7/100 на дълго , градско 9-10л /100км
заради студа зимата не караме дизели , че замръзва , просто в нашия район няма свестна нафта
общо взето при нас
-
barim
- новобранец

На мен пък Хонда Сивик 1.4, 90к.с ми хапва 6.2-6.5 на дълго и мин 9 градскоDimy написа:аз ще ви кажа как сме в нас пък вие решаваите какво да е ,
общо взето при нас
зависи как я караш може и повече да удари
тези стоиности дето съм ги дал са най- малките , който съм постигъл
всеки може да си сметне колко горят на 100км при цена на метана 1.45 лв /кг , бензин 2.18 лв/л , газ 1,20лв/л
тези стоиности дето съм ги дал са най- малките , който съм постигъл
всеки може да си сметне колко горят на 100км при цена на метана 1.45 лв /кг , бензин 2.18 лв/л , газ 1,20лв/л
- MiTaKa™
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Стига сте хвалили тези печки , зимата ви знаем колко сте силни
, ъъъ колега ще можели малко ток че пустия му дизел непали а е щогоде нова година
.
Нафтата за топлене , газта за готвене , а бензина за каране , хората са си го казали.
Аз лично дизел дори е БМВ трудно бих си взел , освем ако не е 3.0 мотор
С бмв-то ми дава 12 градско с 17-ки джанти и голями гуми иначе 10.5 -11 с 15-ки джанти .
Извънградско дава много задоволителен разход , скоро да се надяваме ще съм с 2.8 бензин , там икономията е още повече разход 11-12 смесено със ръчки и нормално каране , а извънградско пада и до 5.5 - 6.0 при скорост 120-130 .
Този мотор е велик за времето си със 193 коня и 280 въртящ момент - и реален разход колкото на 1.8 и 2.0 мотори , че и по малък
Нафтата за топлене , газта за готвене , а бензина за каране , хората са си го казали.
С бмв-то ми дава 12 градско с 17-ки джанти и голями гуми иначе 10.5 -11 с 15-ки джанти .
Извънградско дава много задоволителен разход , скоро да се надяваме ще съм с 2.8 бензин , там икономията е още повече разход 11-12 смесено със ръчки и нормално каране , а извънградско пада и до 5.5 - 6.0 при скорост 120-130 .
Този мотор е велик за времето си със 193 коня и 280 въртящ момент - и реален разход колкото на 1.8 и 2.0 мотори , че и по малък
Последно промяна от MiTaKa™ на Сря Авг 25, 2010 5:05 pm, променено общо 1 път.

Колега не разбрах колко ти е мотора ма 6/100 за бмв бензин никак не ми се вярва , друго дето казах зависи колко караш на година, и аз ако карам по 5-10 000км няма да ми пука на какво гориво съм .
Относно нафтовите печки за момената за по топлите места в бг
една зима на Боровец падна до -29 градуса и познайте кой не запали
един приятел преди години с бмв 525д на 6г кат паднеше под -10 и ме викаше да го тегля с фронтерата за да запали

един приятел преди години с бмв 525д на 6г кат паднеше под -10 и ме викаше да го тегля с фронтерата за да запали
- akoto13
- ще става разбирач

Митак Симката сложи такав мотор на неговата и е много доволен ,но ти знаеш.Иначе много добре каза, за какво служи нафтата и газта.Аз ще дабавя и за хора вече на възраст.За такива като нас бензинови бегачки.Сега обаче се озъртам за Вито и скоро да се надяваме ще се похвала.MiTaKa™ написа:Стига сте хвалили тези печки , зимата ви знаем колко сте силни, ъъъ колега ще можели малко ток че пустия му дизел непали а е щогоде нова година
.
Този мотор е велик за времето си сас 193 коня и 280 въртящ момент - и реален разход колкото на 1.8 и 2.0 мотори , че и по малък
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- MiTaKa™
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Сегашния е 1.8 м43 98-ма 115 коня +14 от чип с което уш намаля разхода , но при мен се осети само пъргавина в ниските , за разхода незнам , карам доста от 2 години съм с тази кола и идва 3-ти път за смяна на масло , го сменям на 10 000 , а това за твоя приятел е нормално аз добавих , че ако си зимам бмв дизел ,Dimy написа:Колега не разбрах колко ти е мотора ма 6/100 за бмв бензин никак не ми се вярва , друго дето казах зависи колко караш на година, и аз ако карам по 5-10 000км няма да ми пука на какво гориво съм .
един приятел преди години с бмв 525д на 6г кат паднеше под -10 и ме викаше да го тегля с фронтерата за да запали![]()
![]()
ще е 3.0 , съвсем различен мотор от останалите .
Неотричам , че има и някой добри дизели , но карах 8 месеца дизел и давикажа честно се накарах.
Газ + бензин също е добра инвестиция , но държа да е ГИ , иначе обикновенната газ неси е работа.
Акъм колегата успех с покупката на Витото теса ми слабост от ванове , но какво стана с е46-цата (пиши ЛС)