Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Сом гигант хванаха на яз. Цонево
Модератор: dantho.mihov
Re: Сом гигант хванаха на яз. Цонево
Що ли ми се гледа не-повече от 70-75кг

Можеше да го върже за снимка и обратно (тогава щеше да е човек за уважение) нали скоро и 50тица извади
разбирам да не е 

Много лой в тая тема 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Браво на колегата за улова. Не се хваща лесно такова животно. За килограмите и аз не съм сигорен дали са 100кг., но това няма значение ,голям е сома. Малко риболовци могат да се похвалят с подобен улов. И искам да попитам колегите които твърдят ,че "задължително" трябвало да се пускат уловените риби каде са го чели това??? Ловджийте като застрелят някое животно дали тичат при ветиринаря да го зашие или да го съживява??? Все пак си плащаме всяка година риболовните билети, и ако се използват тези пари за зарибяване на водоемите ,и за пазене от бракониери мисля че няма да липсва рибата.
Под 50 е според моя окомер, бая изпосталял ми се видиМитев написа:Що ли ми се гледа не-повече от 70-75кг![]()
![]()

На платено не одим !
Колега вчера на Дунава (Видин) на кльонк ОСЕМ СОМАborandri написа:Браво на колегата за улова. Не се хваща лесно такова животно. За килограмите и аз не съм сигорен дали са 100кг., но това няма значение ,голям е сома. Малко риболовци могат да се похвалят с подобен улов. И искам да попитам колегите които твърдят ,че "задължително" трябвало да се пускат уловените риби каде са го чели това??? Ловджийте като застрелят някое животно дали тичат при ветиринаря да го зашие или да го съживява??? Все пак си плащаме всяка година риболовните билети, и ако се използват тези пари за зарибяване на водоемите ,и за пазене от бракониери мисля че няма да липсва рибата.

Последно промяна от toyo1 на Чет Сеп 09, 2010 8:01 pm, променено общо 1 път.
Да го беше пуснал кво ще му яде на тва нямам думи!
Хвани и пусни !
-
- новобранец
Шапка му свалям на човека за майсторлъка! Струва ми се ,че никой не твърди,че трябва да се пускат всички уловени риби, но.... някъде чух нещо дето страшно ми хареса - "Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!"borandri написа:Браво на колегата за улова. Не се хваща лесно такова животно. За килограмите и аз не съм сигорен дали са 100кг., но това няма значение ,голям е сома. Малко риболовци могат да се похвалят с подобен улов. И искам да попитам колегите които твърдят ,че "задължително" трябвало да се пускат уловените риби каде са го чели това??? Ловджийте като застрелят някое животно дали тичат при ветиринаря да го зашие или да го съживява??? Все пак си плащаме всяка година риболовните билети, и ако се използват тези пари за зарибяване на водоемите ,и за пазене от бракониери мисля че няма да липсва рибата.
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
това и на мен ми харесаmegalodon63 написа:Шапка му свалям на човека за майсторлъка! Струва ми се ,че никой не твърди,че трябва да се пускат всички уловени риби, но.... някъде чух нещо дето страшно ми хареса - "Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!"borandri написа:Браво на колегата за улова. Не се хваща лесно такова животно. За килограмите и аз не съм сигорен дали са 100кг., но това няма значение ,голям е сома. Малко риболовци могат да се похвалят с подобен улов. И искам да попитам колегите които твърдят ,че "задължително" трябвало да се пускат уловените риби каде са го чели това??? Ловджийте като застрелят някое животно дали тичат при ветиринаря да го зашие или да го съживява??? Все пак си плащаме всяка година риболовните билети, и ако се използват тези пари за зарибяване на водоемите ,и за пазене от бракониери мисля че няма да липсва рибата.

YOU LL NEVER WALK ALONE
на мен същосандански карп написа:това и на мен ми харесаmegalodon63 написа:Шапка му свалям на човека за майсторлъка! Струва ми се ,че никой не твърди,че трябва да се пускат всички уловени риби, но.... някъде чух нещо дето страшно ми хареса - "Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!"borandri написа:Браво на колегата за улова. Не се хваща лесно такова животно. За килограмите и аз не съм сигорен дали са 100кг., но това няма значение ,голям е сома. Малко риболовци могат да се похвалят с подобен улов. И искам да попитам колегите които твърдят ,че "задължително" трябвало да се пускат уловените риби каде са го чели това??? Ловджийте като застрелят някое животно дали тичат при ветиринаря да го зашие или да го съживява??? Все пак си плащаме всяка година риболовните билети, и ако се използват тези пари за зарибяване на водоемите ,и за пазене от бракониери мисля че няма да липсва рибата.![]()
![]()
![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Всеки сам избира какво решение да вземе, и не е редно да съдим колегата за решението му относно страхотния сом който е уловил. Но може би повече трябва да се замислим за това маломерните риби и трофейните да бъдат пускани след улова им, за да може повече хора да се похвалят с подобни трофеи, и да виждаме повече усмивки по лицата на всички колеги 

- orion30
- разбира нещата
На тоя медийната слава много взе да му харесва. С "нетърпение" очаквам поредния улов на тоя месарин. Ще следим новините. 

-
- научил се да хвърля
Като чета виждам , че се заформят две противоположни мнения - да го пуска - да не го пуска обратно.........
Аз съм на мнение ,че такива гиганти не трябва да се пускат обратно.........особено като става въпрос за хищници.
Като не става за ядене ,то става за препариране,става за дарение на природонаучния музей или аквариума на зоопарка.....
Оплакваме се ,че няма риба по водоемите.....ами тези гиганти /от групата на хищниците/ с какво се хранят ??? Бракониерите със мрежите са друга тема!!
Дребосъка няма шанс да порасне от трофейни хищни рибоци. И голяма работа -5 минути слава по ТВ.....а ако го подариш на зоопарка или природонаучния музей, хората слагат табелка....че тая толяма риба е подарена от рибаря "Мунчо" и е най- голямата уловена в еди кой си гьол...
И тогава има с какво да се фука човек.....
Аз съм на мнение ,че такива гиганти не трябва да се пускат обратно.........особено като става въпрос за хищници.
Като не става за ядене ,то става за препариране,става за дарение на природонаучния музей или аквариума на зоопарка.....
Оплакваме се ,че няма риба по водоемите.....ами тези гиганти /от групата на хищниците/ с какво се хранят ??? Бракониерите със мрежите са друга тема!!
Дребосъка няма шанс да порасне от трофейни хищни рибоци. И голяма работа -5 минути слава по ТВ.....а ако го подариш на зоопарка или природонаучния музей, хората слагат табелка....че тая толяма риба е подарена от рибаря "Мунчо" и е най- голямата уловена в еди кой си гьол...
И тогава има с какво да се фука човек.....
Може всичко да е.........,знаешПавел Иванов написа:Човека си е имал късмет , хванал си еГледам че доста от пишещите по темата са преспали на течение или не са чували поговорката :
Що не го пуснал , що такова , що иначе ? Ми щот си е в правото , за тваПрекаленият светец и Господу не е драг !![]()
Сигурен съм че едно 90% от плюлите го по-горе ако случайно някога хванат такова животно ще го рилийзнат на 100% ама у тиганя , а инак на приказки уесно![]()
![]()